ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Evet arkadaslar framei topladim. Hatta birde motor takip kisa devre olmadigini multimetre ile kontrol ettim. En alttaki karbon fiber frame parcasi dogrudan toprak hattina bagli. Biliyoruzki carbon fiber cok iletken bir malzeme. Ust frame parcasini plastik spacerlarla birlestirecegim icin ust parcada topraklama olmayacak. Bakalim sonuc nasil olacak.
Bu arada bu modeli yani zmryi elimdeki hexayi bozarak kuracagim.

Zmr 250 H frame
Sunnysky x2204s 2300 kv
Hk blueseries 12amp esc (4sde sikinti yasarsam degistirecegim)
Acro naze32 Cleanflight
Aomway 5.8 600mW micro verici
İmmersion 5.8 spironet anten
Sony super had II 600tvl
Lumenier/gens ace 3s/4s 1800-2200 lipolar.

Bu modelle muhtesem ucluyu tamamliyorum %p
Hexa frameide isteyene satabilirim ;)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Hazir konu pdbden acilmisken bugun diatone pdb geldi.
Zmr 250ye uymuyor. Veysel sesime gel :) senin kurulumun yanlis olmasinin bir sebebide bu herhalde.
Vida deliklerini degistirmek zorunda kaldim.
Resme yakindan bakarsaniz goreceksiniz.
Yanliz bu sekilde yapinca metal vidalar ve karbon fiber tum aksam otomatikmen topraklanmis olacak. Frame kurup kisa devre olup olmadigina bakacagim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İrfan abi ben böyle bir problemle karşılaşmadım deliklerin hepsi sorunsuz denk geldi. Yanlış yapmanın sebebi de daha önceki 450lik quaddaki gibi pdbnin altta olacağını ve ledlerinde aşağıya geleceğini düşündüğüm için yaptım. Neyse daha düzeltmedim ama zaman bulduğumda düzeltirim.

Aynı pdb 'den bende sipariş etmişmiştim. Şimdi hangi zmr 'ye oluyor, hangisine olmuyor ? Benim ZMR 250 banggood'un sattığıydı, uyacak mı ki acaba ? :eek:

veysel güler' Alıntı:
İrfan abi ben böyle bir problemle karşılaşmadım deliklerin hepsi sorunsuz denk geldi. Yanlış yapmanın sebebi de daha önceki 450lik quaddaki gibi pdbnin altta olacağını ve ledlerinde aşağıya geleceğini düşündüğüm için yaptım. Neyse daha düzeltmedim ama zaman bulduğumda düzeltirim.
Sen frame nereden aldin link verebilirmisin Veysel.

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Aynı pdb 'den bende sipariş etmişmiştim. Şimdi hangi zmr 'ye oluyor, hangisine olmuyor ? Benim ZMR 250 banggood'un sattığıydı, uyacak mı ki acaba ? :eek:
Salih benim frame bu linkini verdigim.

Okudugum kadariyla fiberglass framelere ve bazi zmrlere uyuyormus ama hicbiryerde netbir aciklama bulamadim.
Pdbnin sayfasina bakarsaniz bu tip cok sikayet alinca uyari yazisi koymuslar. Anladigim kadariyla onlarda bilmiyor hangi modele uyup hangisine uymadigini. Orjinal zmrye uyuyor yazmislar. E o zaman bangooddan aldigim orjinal degil mi yani. Benimde kafam karisti. Milletin ebaydan aldigi framelere uyuyormus.
Bakalim Veyselin frame hangisi. Benim verdigim linktekini soylerse iyice kafayi yerim :)

Çakmanın çakması olunca böyle oluyor herhalde. Benim modelde alttaki iki plakayı 180 derece çevirdiğimde delikler denk gelmiyor. Adamlar yönlü çalışmışlar. :)

Benim frame ile aynıymış, senin çözümü bende uygulayacağım irfan hocam. :coolxf:

İrfan abi aldığım frame bu hiçbir sorun olmadı.gayet güzel ve sağlam duruyor.

Ben grameti ebayden almistim, bnm pbd de yolda insallah bir sikinti cikmaz.

irfan buzdağlı' Alıntı:
Evet arkadaslar framei topladim. Hatta birde motor takip kisa devre olmadigini multimetre ile kontrol ettim. En alttaki karbon fiber frame parcasi dogrudan toprak hattina bagli. Biliyoruzki carbon fiber cok iletken bir malzeme. Ust frame parcasini plastik spacerlarla birlestirecegim icin ust parcada topraklama olmayacak. Bakalim sonuc nasil olacak.
Bu arada bu modeli yani zmryi elimdeki hexayi bozarak kuracagim.

Zmr 250 H frame
Sunnysky x2204s 2300 kv
Hk blueseries 12amp esc (4sde sikinti yasarsam degistirecegim)
Acro naze32 Cleanflight
Aomway 5.8 600mW micro verici
İmmersion 5.8 spironet anten
Sony super had II 600tvl
Lumenier/gens ace 3s/4s 1800-2200 lipolar.

Bu modelle muhtesem ucluyu tamamliyorum %p
Hexa frameide isteyene satabilirim ;)
irfan abi bnde 4s e gececegim .
Benim modelin xiaomi yi ile birlikte uçuş ağırlığı 620 gr,
3s 1400mah 45 c pil, 5030 gemfan pervaneler, 12a afro esc, dys 1806 2300kv motorlar
Abi pil olarak nasil bir 4s lipo secmeliyim kac mah olmali? Bn 4s 1400 mah 45 c lipo almayi dusunuyorum. Ucus suremin 6-7 dk olmasini idtiyorum.

Berke Karlı' Alıntı:
3s 1400mah 45 c pil, 5030 gemfan pervaneler, 12a afro esc, dys 1806 2300kv motorlar
Abi pil olarak nasil bir 4s lipo secmeliyim kac mah olmali? Bn 4s 1400 mah 45 c lipo almayi dusunuyorum. Ucus suremin 6-7 dk olmasini idtiyorum.
Sen framei ebaydan aldiysa pdbnin seninkine uyma ihtimali var.
Pil konusunu sahura dogru detayli yazmaya calisacagim

Bende Banggood'dan aldığım aşağıdaki 2 gövdeden var. Bu gövdelerin isimleri ZMR250 olarak geçiyor. Fakat Diatone ZMR250 PCB ve karbon gövde ofiste olduğu için henüz deneyemedim. Deneyince ben de sonuçları iletirim.
ZMR250 H250 Carbon Fiber :
ZMR250 H250 Glass Fiber :

Fakat Banggood'da 3 tane daha benzer gövde var. Linkerdeki isimler biraz tutarsız olsa da, açıklama sayfasında bu modeller RC250 olarak geçiyor.
RC250 H250 Silver Fiber Glass :
RC250 H250 Glassy Carbon :
RC250 Carbon Fiber :

Gelen açıklamalara göre durum şöyle:
- Diatone PCB, ZMR250 "Carbon Fiber" gövde ile uyumsuz ve yorumlara bakılırsa ZMR250 "Glass Fiber" gövdeye de bayağı zorlayarak uyuyor...
- Diatone PCB, RC250 "Glassy Carbon" gövde ile uyumlu ve isme bakılırsa diğer iki RC250 gövde ile de uyumlu olma ihtimali var...

Diatone ZMR250 PCB

Referans olarak bu bilgiler bir kenarda dursun ...

Zafer SAHIN' Alıntı:
Diatone ZMR250 PCB

Referans olarak bu bilgiler bir kenarda dursun ...
80 sayfa icerisinde kaybolmasin diye YENI KONU olarak actim. PCB uyumu konusunu yeni konu uzerinden devam edersek sanki ilerde bulmasi daha kolay olacak diye düşünüyorum :D

Berke Karlı' Alıntı:
Pil konusuna gelirsek onceliklesunu soylemek istiyorum 1806lik motorlar 4slik bir sistemde cok verimli ve uzun omurlu olmuyorlar. Verimli ve uzun omurlu olabilmeleri icin kaldiracaklari agirligin yani modelin toplam ucus agirliginin dusuk olmasi gerekir.
Simdi senin durumuna bakarsak modelin zaten agir. Uzerine koyacagin birde ekstra pil agirligi olunca bence motorlari cok zorlamis olacaksin. Yani kisaca bende Zafer abinin sana vermis oldugu tavsiyenin altina imzami atiyorum :) yani daha dusuk agirlikta bir kamera kullan yada kamerayi komple cikarip dvr ile pilot kamera kaydi yap. Zaten bu iki ihtimal alacagin 4s pil parasinada denk gelecektir.
Yinede 4Se gecmek istiyorsan normalde ucus suresi ve pil agirligi acisindan ayni 3S ile yakin bir performans ariyorsan yapman gereken hesap ters oranti kullanmak. Yani 3Sde 1500mah kullaniyorsan 4Sde
1500 X 3/4 = 1125 mah. Bu pilin agirligida 3S lik pille hemen hemen ayni olacaktir.
Ama pratikte o is boyle olmuyor. Aslinda birebir ucus ayni modelle baska hicbirsey degistirilmeden ve birebir ayni ucus yolu izlenecek sekilde yapilirsa boyle oluyor. Ama elinde daha fazla guc olunca daha fazla harcamaya basliyorsun. Buda pilin boyutlarini artirmayi gerektiriyor. Ayrica daha fazla agirligi kaldirmak icinde daha fazla itis gucunede ihtiyacin olacak. Bunun icinde proplarinida degistireceksin. 5x3 ile hayatta iflah olmaz o model. Ben 5x4.5 bullnose tavsiye ederim. O agirligi anca o rahatca kaldirir. Ama daha once soyledigim gibi motorlarin bu duruma cok uzun sure datanabilecegini sanmiyorum.
Pil olarakda 1500mahin kesinlikle ustunde (bence nokta atisi 1800mah)en az 35C olan (hobbykingin lipolarindan kullanacaksan 65C) lipo oneririm. Lipoyu alirkende onunda agirligini gozetmelisin. Hk-gens ace-pulse lipolar biraz agir.
Bence en uygun olanlar getfpvde bulabilecegin lumenier lipolar. Ben onlardan kullaniyorum ve gayetde memnunum. Sadece fiyat ve kargo ucreti biraz fazla tutar

Eklemeler:
Bu arada yazmayi unutmusum. Kameran 12vla calisiyorsa voltaj regulatoru gerekecek.
Ayrica filtre kullaniyorsan 4si desteklemiyorsa onuda degistirmen gerekecek. Esclerin cok isinacagi icin kontrol karti ve kumanda alicisini besleyecek harici becde kullanman daha dogru olacak.
Al sana 4Sin getirecekleri :halay:

irfan buzdağlı' Alıntı:
Pil konusuna gelirsek onceliklesunu soylemek istiyorum 1806lik motorlar 4slik bir sistemde cok verimli ve uzun omurlu olmuyorlar. Verimli ve uzun omurlu olabilmeleri icin kaldiracaklari agirligin yani modelin toplam ucus agirliginin dusuk olmasi gerekir.
Simdi senin durumuna bakarsak modelin zaten agir. Uzerine koyacagin birde ekstra pil agirligi olunca bence motorlari cok zorlamis olacaksin. Yani kisaca bende Zafer abinin sana vermis oldugu tavsiyenin altina imzami atiyorum :) yani daha dusuk agirlikta bir kamera kullan yada kamerayi komple cikarip dvr ile pilot kamera kaydi yap. Zaten bu iki ihtimal alacagin 4s pil parasinada denk gelecektir.
Yinede 4Se gecmek istiyorsan normalde ucus suresi ve pil agirligi acisindan ayni 3S ile yakin bir performans ariyorsan yapman gereken hesap ters oranti kullanmak. Yani 3Sde 1500mah kullaniyorsan 4Sde
1500 X 3/4 = 1125 mah. Bu pilin agirligida 3S lik pille hemen hemen ayni olacaktir.
Ama pratikte o is boyle olmuyor. Aslinda birebir ucus ayni modelle baska hicbirsey degistirilmeden ve birebir ayni ucus yolu izlenecek sekilde yapilirsa boyle oluyor. Ama elinde daha fazla guc olunca daha fazla harcamaya basliyorsun. Buda pilin boyutlarini artirmayi gerektiriyor. Ayrica daha fazla agirligi kaldirmak icinde daha fazla itis gucunede ihtiyacin olacak. Bunun icinde proplarinida degistireceksin. 5x3 ile hayatta iflah olmaz o model. Ben 5x4.5 bullnose tavsiye ederim. O agirligi anca o rahatca kaldirir. Ama daha once soyledigim gibi motorlarin bu duruma cok uzun sure datanabilecegini sanmiyorum.
Pil olarakda 1500mahin kesinlikle ustunde (bence nokta atisi 1800mah)en az 35C olan (hobbykingin lipolarindan kullanacaksan 65C) lipo oneririm. Lipoyu alirkende onunda agirligini gozetmelisin. Hk-gens ace-pulse lipolar biraz agir.
Bence en uygun olanlar getfpvde bulabilecegin lumenier lipolar. Ben onlardan kullaniyorum ve gayetde memnunum. Sadece fiyat ve kargo ucreti biraz fazla tutar
4s sistem bayağı maliyetliymiş.4s lipo ile güzel uçuşlar yapabilmek için en azından 3-4 tane gerekiyor. 3 tanesi kargo ile birlikte 125 $ felan tutar :eek:, daha fazla akım çekeceğinden escleri değiştirmek gerekecek, motorların ömürleri o ağırlıkta çok uzun olmayacaktır :'(. Yani gene en mantıklısı pervane pitch değerini yükseltmek ve daha hafif bir kamera almak gibi duruyor. :-\
5040 pervanelerim var, 2 tane daha 20 $ lık 3s 1400 mah 40c pil ile run cam hd almalıyım. Gene en uygunu bu olacak gibi.
Teşekkürler İrfan abi. :saygilar:

İrfan hocam, pololu regulatorü naze'in üzerine lehimlerken 500ma pololu tavsiye ediliyordu, fakat bende ki regulator bu , over 400ma diyor, bir sıkıntı yaratır mı ki ?

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
İrfan hocam, pololu regulatorü naze'in üzerine lehimlerken 500ma pololu tavsiye ediliyordu, fakat bende ki regulator bu , over 400ma diyor, bir sıkıntı yaratır mı ki ?

Salih ESC leri bağlarken ground uçlarını girmene gerek yok. Sadece sinyal kablosu yeterli olur. Bilgin olsun...