ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

leandro' Alıntı:
Bugün yaptığım flip & roll kısa bir kesit. İkinci videoda yana takla sırasında yere çakıldım. Rüzgar kuvvetliydi. zmr250 nin bir kolu ve 3 pervane pert. emax motorumun kablosu dibinden koptu. motorun içindeki sarımların olduğu yerden koptu kablosu. Motor kablosunu nasıl lehimlerim yol arıyorum..

Geçmiş olsun.

leandro' Alıntı:
Bugün yaptığım flip & roll kısa bir kesit. İkinci videoda yana takla sırasında yere çakıldım. Rüzgar kuvvetliydi. zmr250 nin bir kolu ve 3 pervane pert. emax motorumun kablosu dibinden koptu. motorun içindeki sarımların olduğu yerden koptu kablosu. Motor kablosunu nasıl lehimlerim yol arıyorum..

Geçmiş olsun Hocam Elimde Fazladan ZMR 250 Kolu mevcut isterseniz 1 tane gönderebilirim...

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Geçmiş olsun Hocam Elimde Fazladan ZMR 250 Kolu mevcut isterseniz 1 tane gönderebilirim...

Saolun. yedek kolum var ancak motorda sıkıntı var. ısıtarak motor çanı ile birlikte şaftı çıkardım ancak sarımlara ulaşabilmek için stator u sökmeyi beceremedim. Artık ne ile yapıştırdıysalar sökülmesin diye, imkanı yok çıkmıyor. Böyle olunca kabloları onaramadım. Yeni motor gelene kadar uçuşlara zorunlu bir ara verdim :(

Nesimi abimin sayesinde dun ilk defa evimin yanindaki toprak sahada dunya gozuyle ;D modelimin havandigini gordum 2 pil uctum ufak bi yere cakma durumu oldu sorun yok sadece 6 plastik vida kirilidi gece 11 de kimseyi bulamadigindan video fln yok :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tekrar tekrar tesekkur ediyorum yardimlarin ve alttaki mesajin icin Nesimi abi :saygilar:
konunun 5. Sayfasinda alinti yaptim :)
Nesimi Sakmak' Alıntı:
Peki kırım yaşadıkta ne oldu? Framede kullandığım tüm plastik vidalar kırıldı, pervanelerden birinin kanat ucu biraz yamuldu. Bana maliyeti bir pervane ve yarım saatlik mesai oldu.

Peki bu yazıyı neden yazıyorum? Bu kırımda gördüm ki bu modelde bana bol bol plastik vida gerekecek. Herşeyi yurtdışından getiriyoruz bari bunları getirtmeyelim deyip araştırmaya başladım ve aşağıdaki linki buldum. Umarım sizlere de faydalı olur.

Ahmet Aksoy' Alıntı:
Nesimi abimin sayesinde dun ilk defa evimin yanindaki toprak sahada dunya gozuyle ;D modelimin havandigini gordum 2 pil uctum ufak bi yere cakma durumu oldu sorun yok sadece 6 plastik vida kirilidi gece 11 de kimseyi bulamadigindan video fln yok :)

Tekrar tekrar tesekkur ediyorum yardimlarin ve alttaki mesajin icin Nesimi abi :saygilar:
konunun 5. Sayfasinda alinti yaptim :)

Güzel haberler bunlar. Umarım istediğin veya beklediğin kadar zevk almışsındır. Dün de burada yeni bir modelin ilk uçuşunu yaptık. Birinin de kanına girmeye çalıştık bakalım zehri verebildik mi ilerleyen zamanda göreceğiz.

Bu arada yeni uçurmaya başlayanlara tavsiyem mümkünse çimenlik alanda uçurmaya çalışın. Zaiyat daha az oluyor. Ben de biraz önce birkaç pil uçtum. Akrobasi sırasında düşüşler oldu ama zaiyat sıfır. :D

Zevk bekledigiminde ustundeydi abi herkes el ayak titremesinden bahsediyodu heli ucururken fln yok ya o kadar da degildir diyodum ama ben ilk havalandigimda nefes almadigimi fark ettim ;D

Ahmet Aksoy' Alıntı:
Çok güzel haberler bunlar Ahmet Bey : halay: Bol keyifli uçuşlarınız olsun inşallah :)

Tesekkur ederim mehmet abi :)

Ustalar bugün oluşturduğum bütün listenin siparişini vermiş bulunmaktayım. Gazamız mübarek olsun. Bundan sonrası heyecanlı parçalar eksiksiz gelir mi korkusu sardı beni.

fatih solgun' Alıntı:
Ustalar bugün oluşturduğum bütün listenin siparişini vermiş bulunmaktayım. Gazamız mübarek olsun. Bundan sonrası heyecanlı parçalar eksiksiz gelir mi korkusu sardı beni.
Hayırlı uğurlu olsun, heyecanlı bekleyiş başlıyor parçalar eline ulaştıkça define bulmuş gibi oluyor insan... :halay: :halay:

Hayırlı uğurlu olsun fatih bey. İnşallah yakında bende parçaları sipariş verecem, bu aksiyon dolu serüvene bende katılmış olucam. :halay:

fatih solgun' Alıntı:
Fatih hayırlı olsun.insallah sorunsuz bir sekilde tum parçalar eline ulaşır :)

veysel güler' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun fatih bey. İnşallah yakında bende parçaları sipariş verecem, bu aksiyon dolu serüvene bende katılmış olucam. :halay:
Sana da hayırlı olsun Veysel. Bol Action dolu uçuşlar şimdiden :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

iyi dileklerinz için teşekkür ederim. Hakikaten insan hayatında bu tarz duyguları (heves, heyecan) her zaman yaşamıyor özelliklede günümüz türkiyesinde, arada kendimizi sevindirmemiz gerekiyor.

Benim bir uzmanlık sorum olacak zmr 250 cilere;

burada ve diğer yabancı kaynaklarda kimi hobiciler escleri quad ın kollarına sabitlemiş kimisi 3d parçalarla ilk katı hafif yükseltip oraya yerleştirmiş. (yada ben oraya yerleştirdiklierini sanıyorum) ikisi arasında sadece görsel anlamda mı fark oluyor yoksa başka sebepleride var mı? Bunu şimdi sormamın sebebi ise ciddi bir ihtiyaç olacaksa şimdiden o parçaları alıyım anca gelir.

Ayrıca quadın üzerine telemetry için anten tutacağı almama gerek var mı? Aşağıdaki gibi bir ürünü kastediyorum

fatih solgun' Alıntı:
iyi dileklerinz için teşekkür ederim. Hakikaten insan hayatında bu tarz duyguları (heves, heyecan) her zaman yaşamıyor özelliklede günümüz türkiyesinde, arada kendimizi sevindirmemiz gerekiyor.

Benim bir uzmanlık sorum olacak zmr 250 cilere;

burada ve diğer yabancı kaynaklarda kimi hobiciler escleri quad ın kollarına sabitlemiş kimisi 3d parçalarla ilk katı hafif yükseltip oraya yerleştirmiş. (yada ben oraya yerleştirdiklierini sanıyorum) ikisi arasında sadece görsel anlamda mı fark oluyor yoksa başka sebepleride var mı? Bunu şimdi sormamın sebebi ise ciddi bir ihtiyaç olacaksa şimdiden o parçaları alıyım anca gelir.

Ayrıca quadın üzerine telemetry için anten tutacağı almama gerek var mı? Aşağıdaki gibi bir ürünü kastediyorum

Fatih sayfa 29 a bakabilrsin, aynı soruyu bende sormuştum zamanında :D

Anten içinde; sen sanırım CC3D almıştın, yanlış hatırlamıyorsam onun içinden buna benzer bir parça çıkması lazım.

fatih solgun' Alıntı:
Aslında bir çok sebep var.
- Görsellik
- Kabloların ve elektroniklerin derli toplu durması
- Kolay bir şekilde monte ve demonte edebilmek
- Darbelerde ekstra korum sağlayabilmek

Kendi adıma, ilk başlarda ben de yükseltme v.b. işlemlerle uğraşarak, hoşuma gidecek bir elektronik ve kablo yerleşimi elde etmeye çalıştım. Fakat en sonunda yükseltme kullanmadan, daha rahat bir yerleşim yapabildiğim sonucuna ulaştım. Zaten düşünürseniz, popüler tasarımlar varsayılan halleri ile rahatlıkla kullanılabildiği için çok satıyorlar. Eğer tekrar üzerinde uğraşmak gerekseydi bu kadar çok satamazlardı.

fatih solgun' Alıntı:
2 adet siyah kablo bağı(ziptie ya da plastik kelepçe) ve de iki adet makaron kullanıyorum. Gayet memnunum.