ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter
Vay bee
52 sayfayı sonunda bitirdim. Ama bir solukta bitti çok sürükleyiciydi
Forum tanışma başlığı altında da kendimi tanıttım birde burada sürekli takılacağım için burada kendimi tanıtmak istiyorum.
İsmim fatih, 32 yaşındayım ve konyada yaşıyorum.Esnaflık yapıyorum ve hobi hastası bir insanım. Hastası olduğum hobilerden biriside fpv uçuş yapmak.
Ve kendimi bu forumda buldum. Elektronik konusunda çok zayıfım elimden ince işler gelir ve havya tutarım, lehim yaparım. Şimdye kadar hiç bir hava aracı uçurmadım.(tavana iple asılan ve kendi eksininde uçan uçak haricinde
)
Ve uzun süredir yaptığım araştırma sonucunda bende ortak nokta olan zmr 250 de karar kıldım.Aşağıda kendimce bir liste oluşturdum ( okuduğum 52 sayfadan tabiki ortak noktada en iyi iş yapan parçaları listemde güncelledim)
Burada özellikle nesimi abiye bir teşekkür etmek istiyorum. Abi hakikaten bu yardım severliğin benide mest etti. Ayrıca diğer arkadaşlarada forumlar eş zamanlı kurulumlarını anlattıkları için teşekkür eetmek istiyorum. Emin olun bu
ben ve benim gibi bu olaya hevesli ama kaynak bulamayanlar için çok harika bir kaynak.
Konuya girmek istiyorum; şimdiye kadar hiç uçuş deneyimim yok, ve aksiyon fpv yapmak istiyorum. Tabiki ilk etapta fpv uçuşları 2. planda olacak, bununla ilgili çok video izledim ve her izleyişimde heyecanlandım. Tecrübem olmadığı için bende öncelikle banggood dan Cheerson CX-10
modelini sipariş verdim ve onunla bu acemiliğimi atmak istiyorum, onun haricinde hiç bir ürün siparişi yapmadım ve yapmak istediğim parçaların listesinin aşağıda paylaştım. Sizden ricam eksik olan, uyumsuz olan, fazla olan malzemeler
konusunda beni uyarmanız?
Ayrıca büyük parçalar hariç ihtiyacım olan çok fazla minik parça, kablo, plastik malzeme, bağlantı noktaları olacaktır. bu konuda "şunuda mutlaka al" diyeceğiniz şeyleri sizden rica ediyorum.
Özellikle Alper ŞAHİN hocam sizin mini çok yeni sayılır ve sizin ekipman fotolarınızda bütün ekipmanların tam olduğunu görmüştüm. bu konuda sizden bir liste almak isterim. Teşekkürler.
KUMANDA:
FrSky 2.4G ACCST Taranis X9D Plus Transmitter With X8R Receiver
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
FRAME:
H250 ZMR250 250mm Carbon Fiber
ESC:
ZTW Spider Series 12A OPTO ESC With SimonK Program
MOTOR:
DYS BE1806 2300KV
PDB:
CC3D Flight Controller Mini Power Distribution Board PCB
UÇUŞ KONTROL:
OpenPilot CC3D Flight Controller Staight Pin STM32 32-bit Flexiport
UBEC:
Hobbywing 3A UBEC 5V 6V Switch Mode BEC For RC Models
Nesimi abi selamlar. Öncelikle şurada zmr 250 toplayanların hepsi ortak nokta olarak seninle etkileşimde bulunduğu
için bu soruları sana yöneltmek istiyorum.
Şimdi gelelim sorulara;
-Daha önce naze32 için FrSky D4R uyumlu olduğunu ve onu almamız gerektiğini yazmıştın ama sonradan sen cc3d ye geçince son durumu güncellemek istiyorum. ben yukarda yazdığım gibi "With X8R Receiver" şeklinde alacağım
ayrıca d4R almama gerek var mıdır?
-Yukardaki listemde liponun olmadığını biliyorum.Sizden tavsiye olarak 1500mah ve yüsek "c" değeri olan memnun olduğunu lipo önerilerini bekliyorum?
-Ayrıca pek bahsedilmemiş ve çekilen fotolarda görmedim ama osd kartı sanırım bizim mini için pek ihtiyaç olan bir ekipman değil?
-Şarj aleti olarak "iMAX B6-AC" ile "iMAX B6" arasındaki farkı çözemedim? bunların hangisini almam gerekir sizce?
-Birde quad ın şarjı azalmaya başladığında uyarı yapan bir aparat vs. almak gerekiyor mu?
Şuan için hatırlayabildiklerim bunlar yine bu günlerde çok fazla sorum olacak.
Saygılar.