ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter
Daha önceki tecrübelerimle sabittir. Suya giren herhangi bir elektronik, her ne kadar çalışıyor gibi gözükse de "GÜVENİLİRLİĞİNİ" kaybediyor.
- Üstüne su döktüğüm eski bir telefonum, bir daha dikiş tutmadı.
- Daha önce suya giren bir ESC, kuruduktan sonra bir kaç defa düzgün çalıştı ve sonrasında hem pili hem de kendisini yaktı.
- Suya giren bir servo ve alıcı, iyice temizleyip kurutulduktan sonra, 2 hafta kadar düzgün çalıştı, sonrasında ilkönce servo sapıttı sonra tamamen ikisi de gitti.
Şimdi de Naze32 iyice temizlenip kurutuldu ve PC tarafından düzgün olarak algılanıyor ama kart, düz bir zeminde durduğu halde kendi etrafında döndüğünü zannediyor. Tekrar kalibrasyon yaptığım halde, kart döndüğünü zannetmeye devam ediyor.
Motorları da temizleyip kuruttum ve yağladım ama bir tanesi diğerlerine göre belirgin bir şekilde kolay hareket ediyor, büyük ihtimalle miknatıslarında sıkıntı oldu.
ESC'leri, Video TX'i ve de kamerayı da söküp bir nebze nemini alsın diye WD40 sıktım ama onlardan da farklı bir performans beklemiyorum. Kısacası, çalışıyor gözükse bile bu elektronikleri artık kullanmayı pek düşünmüyorum.
Yanlız bu arada Musa, senin işçilik için gösterdiğin gayrete ve de yeteneğine hayranım. Bu da gerçekten çok güzel olmuş. Kırımsız ve de sudan uzak uçuşlar diliyorum
.