ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Serçenin yavrusu gözüne şahin görünürmüş ;D

Bizim zmr daha güzel :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ana karttan baska biseyi olmayan frame im ile cok mutluyuz yapboz gibi ugrasiyorum elime alıp agzımla ses cıkararak odada cok stabil.bir ucuş yapiyoruz :D

Olacak olacak sabir :laugh:
az kaldi siparisler gelirse bu da havalanacak :halay:

Ahmet Aksoy' Alıntı:

Ana karttan baska biseyi olmayan frame im ile cok mutluyuz yapboz gibi ugrasiyorum elime alıp agzımla ses cıkararak odada cok stabil.bir ucuş yapiyoruz :D

Sarı siyah güzel olmuş Ahmet. Ellerine sağlık. Kargo yolu gözlemekten model yapamıyoruz ama olsun. Onun da zamanı gelecek mutlaka.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
O manzarayı tahmin edebiliyorum. Kaç yaşında adam oyuncaklarla oynuyor diye düşünmüştür. Birde tartmaya getirmiş . :) :)

ZMR ağır bir kit. Bu ağırlıklar da genelde elde edilen ağırlıklar. Yani mevcut duruma göre oldukça başarılı. Benim modelin ağırlığını düşürmek için ne taklalar attığımı biliyorsun. O kadar uğraştım sonuç ne oldu 1500 pil ile 500 gr. Ayarlara fazla takılmadan uçuşlara konsantre olmanı tavsiye ederim. Bazı titreşimler pilottan kaynaklı da olabiliyor. Pilotajın zamanla oturacak o zamanlar da yavaş yavaş ayarlar üzerinde oynamaya başlayabilirsin ki asıl o zamanlarda hangi ayar modeli nasıl etki ediyor görebilirsin.

Abi iki tanede sorum olacak sana;

1. FPV kamerasını kaç derece yukarı kaldırmak gerek. Daha gözlük ile kullanmıyorum ama bir deneme yapim dedim. Hızlı giderken yerden başka bir şey görülmüyor. Ayrıca quanum setin içinden çıkan kameranın kalitesi çok kötü sanırım. FPV kamerası ne önerirsin

2. Ben uçuş modalarını yanlış anlamışım. Angle mode ve Horizon mod arasında geçiş yapıyordum kumandadan ve angle modu manuel(rate) mod sanıyordum. Meğerse öyle değilmiş.

Yani soru şu; Angle, Horizon ve Rate mod arasındaki farklar nedir ve kendimi hangisine alıştırmalıyım.

Düzenleme: Modlar ile alakalı şu kaynağı buldum, benim gibi kafası karışanlar bakabilir. Buna gerek kalmadı :)

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Serdar senin modelde yakın zamanda bu şekle gelecekmiş gibi bir his var içimde. Yanılıyor muyum? :)

Kesinlikle yanılmıyorsun abi. fat shark kamera da az önce rlimr geldi, hazır elimde 1 sistem daha toparlayacak parçalarım var bir kaç güne bu işe girişicem. Abi adamın yaptığını pek beğenmiyoruz ama adam çok muazzam toparlamış çok düzenli ve tertipli olmuş. Sadece biraz zaman ve parça gerekli bana :D

Ahmet Aksoy' Alıntı:

Hocam kullandığınız sarı malzeme nedir ? renkleri mevcutmudur varsa bir link alabilirim.

Abi uni posca diye bi kalem kirtasiyelerde renkleri mevcut 5 10 lira bisey :)

Kendi quadımın resimlerini gördüm az önce yine paylaşim dedim... :'(

Alper Sahin' Alıntı:
Abi iki tanede sorum olacak sana;

1. FPV kamerasını kaç derece yukarı kaldırmak gerek. Daha gözlük ile kullanmıyorum ama bir deneme yapim dedim. Hızlı giderken yerden başka bir şey görülmüyor. Ayrıca quanum setin içinden çıkan kameranın kalitesi çok kötü sanırım. FPV kamerası ne önerirsin

2. Ben uçuş modalarını yanlış anlamışım. Angle mode ve Horizon mod arasında geçiş yapıyordum kumandadan ve angle modu manuel(rate) mod sanıyordum. Meğerse öyle değilmiş.

Yani soru şu; Angle, Horizon ve Rate mod arasındaki farklar nedir ve kendimi hangisine alıştırmalıyım.

1. Evet konunun içeriğinde çok defa geçmiştir. Modeli öne yatırarak ileri gittiğin için açı şart. 10-15 derece arası ilke zamanlarda yeterlidir. Quanum setteki kamera 480 TVL. Benzer bir kamera var bende. Hiç kullanmadım. Bulanık ve kötü görüntüden başım döndü. Zaten bu konuda fazla alternatifin yok. Yani alacağın kamera belli. Linki aşağıda. Başkasına bakma bile.

2. Diğer modları boşver direk rate modda uç ki bu şekilde alışman daha iyi ve hızlı olur. Rate haricindeki modlarda gyro modele devamlı müdahale eder. Sen yatırırsın o düzeltmeye çalışır. Mesela yanlamasına uçmak istersin gyro bunu özellikle yaptığını anlamaz modeli düzeltmeye çalışır. Habire gyro ile boğuşur durursun. Rate modda herşey senin elinde olur.

Kuruduktan sonra kalıcı abi ben baya bi ugrastım vidalarını fln taktimda elime bile bulasmadi

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Kesinlikle yanılmıyorsun abi. fat shark kamera da az önce rlimr geldi, hazır elimde 1 sistem daha toparlayacak parçalarım var bir kaç güne bu işe girişicem. Abi adamın yaptığını pek beğenmiyoruz ama adam çok muazzam toparlamış çok düzenli ve tertipli olmuş. Sadece biraz zaman ve parça gerekli bana :D

Serdar malzeme ne lazım? Senin modele uygun boyutta spacerlardan başka bir şey lazım olmamalı şu durumda. PDB yi alt parça olarak kullanacaksın. Alttakini de üste alacaksın ve modelin yüksekliğini malzemelerine göre ayarlayacaksın. Ben hafta sonu yeni 3D parçalarla daha pratik olacak şekilde yeniden toparladım. Bu akşam fotolarını çekip eklerim. Senin PDB avantajın olduğu için çok daha kolay ve düzenli bir şekilde toparlayabilirsin. Ah o PDB yok mu? Keşke benim olsa diyorum işte buna. Ben modelin kablolarını nereye sokuştursam diye uğraşıyorum ama sende öyle olmayacak. Hoş sırf daha düzgün toparlayabileyim diye PDB li bir frame geliyor. Bakalım nasıl olacak. Senin ihtiyacın olan parçaları görüşelim de senin ufaklığı da zayıflatalım artık. Bu arada akşam bir kaç foto eklerim son hali ile ilgili. Hatta yetiştirebilirsem öğlen yaptığım uçuşun videosunu da eklerim.

Ahmet Aksoy' Alıntı:
Kuruduktan sonra kalıcı abi ben baya bi ugrastım vidalarını fln taktimda elime bile bulasmadi

Şuan birkaç yere gittim bulamadım düşün internetden vericem artık siparişini....

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Serdar malzeme ne lazım? Senin modele uygun boyutta spacerlardan başka bir şey lazım olmamalı şu durumda. PDB yi alt parça olarak kullanacaksın. Alttakini de üste alacaksın ve modelin yüksekliğini malzemelerine göre ayarlayacaksın. Ben hafta sonu yeni 3D parçalarla daha pratik olacak şekilde yeniden toparladım. Bu akşam fotolarını çekip eklerim. Senin PDB avantajın olduğu için çok daha kolay ve düzenli bir şekilde toparlayabilirsin. Ah o PDB yok mu? Keşke benim olsa diyorum işte buna. Ben modelin kablolarını nereye sokuştursam diye uğraşıyorum ama sende öyle olmayacak. Hoş sırf daha düzgün toparlayabileyim diye PDB li bir frame geliyor. Bakalım nasıl olacak. Senin ihtiyacın olan parçaları görüşelim de senin ufaklığı da zayıflatalım artık. Bu arada akşam bir kaç foto eklerim son hali ile ilgili. Hatta yetiştirebilirsem öğlen yaptığım uçuşun videosunu da eklerim.

Aynen abi sadece spacer lazım... bir de senin 3 d parçalar benimkiler ile aynı mıydı, seninkilerde ölçü değişikliği varmı ? PDB alta kullanıcam ama sıvı elektrik bandı da lazım yoksa yere temas edecek şekil de ler... Video dan önce fotolarını bekliyorum abi...

Serdar foto ister biz yayınlamaz mıyız. Önce sonra şeklinde yapalım madem.

Bir saat öncesine kadar model bu haldeydi.

Bir parçayı malzeme eksikliği nedeniyle takamamıştım. Gerekli malzemeyi de bulup modeli son haline getirdim.

Bu son parçayı özellikle istiyordum ve bekliyordum. Çünkü gerektiğinde bu parça üzerine GoPro gibi bir kamera takabileceğim bir mount. Ağırlık olarak diğerinden 2 gr daha hafifti ama bunun için ağırlık çok önemli değildi.

Bugünkü uçuşun videolarını biraz önce izledim. Hafif jellolu çekimler olmuş. Bu sabit mount bunun önüne geçemezse son olarak taktığım metal spacerları plastikle değiştireceğim. O da olmazsa bir yolunu buluruz elbet. Aslında ortadaki kırmızı spacerdan bir tane daha var. Onu da diğerinin üstüne koyup orta kısmı tamamen kapatabilme imkanım da var. Bakalım bunu ilerleyen zamana bırakacağım. Şimdilik uçuşun zevkine bakmayı düşünüyorum. Hafta sonu kartın ayarlarında biraz değişiklikler yapmıştım. PID ayarları şimdi çok daha iyi ve model daha kontrollü. İlk fırsatta videoları montajlayıp yayınlarım. Bundan sonra aksilik olmadıkça hergün uçuş var benim için. Antrenman için işyerimin hemen yanında çok güzel boş bir alan buldum.