ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Degerli uyemiz,

Kadir arkadasimiz moderatorlar olarak bizlerin imzalarina eklemek zorunda kaldigi ifadeyi aynen kopyalamis. Dolayisiyla Aslinda agresiflik pek yokta, kopya olunca Biraz farkli anlasildi Herhalde.

Lutfen sahsi olarak algilamayin ama son zamanlarda uye sayisinda ciddi bir artis var ve ne yazik ki insanlar sizin gibi okumuyorlar. Bizlerde ayni seyleri defalarca yazmaktan yorulduk dogal olarak. Anlayis ve desteginiz icin simdiden tesekkurler :saygilar:

Teşekkürler. Kendimi tanıttım. Sorun yok, kaldığımız yerden devam..

Moderatörlerimizin imzasındaki yazıyı kopyaladim ve tırnak içine aldım alıntı olduğu anlaşılsın diye. Agresif tavır yok ortada :RCKolik:

Harun Küçükler' Alıntı:
Zorlayabilirsiniz. Çıkacak kadar esniyor ben çıkartmıştım.

Çıkarttım, Tşk.ler. Frame i toplarken loctite kullandınız mı vidalarda? Ben önceki 450 sınıfı frame de kullanmıştım ama kullanmasaydım da vida düşmezdi sanırım.

Ben kullanmadım. Ama framenin üst raflarında plastik vida kullanmanızda yara var (33. sayfada) kırım yaşadığımda frameye bir şey olmadı plastik vidalar kırıldı .

Berke Karlı' Alıntı:
Ben kullanmadım. Ama framenin üst raflarında plastik vida kullanmanızda yara var (33. sayfada) kırım yaşadığımda frameye bir şey olmadı plastik vidalar kırıldı .

plastik vida iyi fikir. alttaki somunlarda plastik kilit varmış, siyah renk olduğu için henüz farkettim. titreşimden etkilenmez sanırım.

Kollardaki vidalar kilitli somun sizinde farkettiginiz gibi. Diger vidalari da plastige cevirmeniz yeterli olur. Titresim kucuk modelde daha fazladir ama bu sekilde kullanimda vidalari etkilemez.

SM-N900 cihazımdan gönderildi

Evet güzel haberler geliyor. Bunu burada mı yayınlayım yoksa yeni konu mu açayım bilemedim. Neyse duruma göre bakarız. Daha önce bahsetmiştim. CC3D için Oneshot desteği geliyor diye. Test uçuşları için yazılımlar test pilotlarına dağıtılmış. Ne mutluluk ki arkadaşlarımızdan biri de bu test takımında yer alıyor. CC3D için en son 15.01 sürümü yayınlanmıştı. Ben henüz bu sürüme yükseltmedim benim kartı ama önümüzdeki günlerde yayınlanacak 15.02 sürümü ile Oneshot desteğine kavuşacağız. Bunun bize ne faydası olacak diyen arkadaşlar Evren Eşbe arkadaşımızın aşağıdaki videosunu izlesinler. Benim için ESC değişimi şart oldu artık.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Video gerçekten de harika ama ben hala "Oneshot" ne demek olduğunu anlamadım arkadaşlar :rolleyes:

Video gerçekten de harika ama ben hala "Oneshot" ne demek olduğunu anlamadım arkadaşlar :rolleyes:

BlHeli yazılımına sahip 400 Mhz PWM hızı civarında çalışan ESC ler One Shot 125 eklentisi sayesinde 1000 - 2000 Mhz PWM hızlarına kadar çıkabiliyor. Yani çok daha hızlı akselerasyon ve seri dönüşlerin yanında daha yumuşak hareketler elde ediliyor. Yani kısaca çok iyi bir şey diyeyim. :halay: :halay: İlk desteği Cleanflight yazılımı vermişti şimdi Open Pilot bu desteği vermeye hazırlanıyor.

Daha önce benzer bir soru gelmişti "buna gerek var mı?" diye. Multicopterler ilk çıkmaya başladığında ESC frekansları 8 MHZ PWM hızları civarındaydı. Ama şimdi SimonK veya BlHeli olmayan ESC lerin yüzüne bakmıyor multicopter toplayanlar. Bu yazılımlar sayesinde daha hızlanan ESC ler bizlere daha keyifli uçuşlar yaşatmaya başlamıştı. Şimdi One Shot ile bu bir adım ileriye taşınıyor. Mutlaka ilerleyen zamanda daha farklı yazılımlar ve teknolojiler çıkacaktır ama şimdilik son durum bu. Bu arada SimonK da çağa ayak uydurmak zorunda kalıp yazlımına One Shot desteğini eklemeye çalışıyor. Yakın zamanda ondan da bir atak gelir. Diğer taraftan SEC üreten firmalarda yeni çıkacak olan ESC yazılımlarına One Shot özelliğini standart olarak eklemeye başladı. Yakın zamanda çoğu ESC bu şekilde olacaktır.

Evet yukarıda yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere One Shot 125 aslında ilk olarak BlHeli yazılımına sonradan eklenebilen bir eklentiydi. Yeni BlHeli sürümlerine ekli olarak gelecek veya gelmeye başlamıştır. Kontrol etmedim henüz.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
BlHeli yazılımına sahip 400 Mhz PWM hızı civarında çalışan ESC ler One Shot 125 eklentisi sayesinde 1000 - 2000 Mhz PWM hızlarına kadar çıkabiliyor. Yani çok daha hızlı akselerasyon ve seri dönüşlerin yanında daha yumuşak hareketler elde ediliyor. Yani kısaca çok iyi bir şey diyeyim. :halay: :halay: İlk desteği Cleanflight yazılımı vermişti şimdi Open Pilot bu desteği vermeye hazırlanıyor.
Hıım, şimdi konu çok net bir şekilde anlaşılmıştır Nesimi Bey :thumbup:

Gopro da ekstra bir güzellik katmış. Bu görüntüleri görünce mobius biraz zayıf kalıyor görsellikte. Benim sistemde gopro mu kullansam acaba diye düşünüyorum ama kıyamam herhalde. Walkera qr 350 de bir tane parçaladım, içim acıdı. Bir daha zor görünüyor.

Hıım, şimdi konu çok net bir şekilde anlaşılmıştır Nesimi Bey :thumbup:
Abi bende clean flight yüklüydü ama one shotun ne olduğunu bilmiyordum. Abi ben Afro 12a 2-4s destekli 1KHz ESCleri kullanıyorum, firmware: afro_nfet.hex. Benim ESClerde one shot özelliğini kullanabilir miyim?

Berke Karlı' Alıntı:
Abi bende clean flight yüklüydü ama one shotun ne olduğunu bilmiyordum. Abi ben Afro 12a 2-4s destekli 1KHz ESCleri kullanıyorum, firmware: afro_nfet.hex. Benim ESClerde one shot özelliğini kullanabilir miyim?
Afro esclerde Simonk yuklu geliyor. BlHeli yuklemek gerekiyor ama kolay bir sey degil. Bazi aparatlar gerekiyor.

Alper Sahin' Alıntı:
Gopro da ekstra bir güzellik katmış. Bu görüntüleri görünce mobius biraz zayıf kalıyor görsellikte. Benim sistemde gopro mu kullansam acaba diye düşünüyorum ama kıyamam herhalde. Walkera qr 350 de bir tane parçaladım, içim acıdı. Bir daha zor görünüyor.
Alper Bey topladiginiz sistem biraz zorlanir Gopro icin. Daha guclu motorlar ve 4S sisteme gecmek gerekir ama acele etmeyin. Ucusa alistiktan sonra bunu yapabilirsiniz.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Afro esclerde Simonk yuklu geliyor. BlHeli yuklemek gerekiyor ama kolay bir sey degil. Bazi aparatlar gerekiyor.

Abi bende Atmega8 var ESClere bu yazılımı yüklemek için sadece bu aparat mı gerekiyor --> 1khz lik artıkş içi 20$ :eek:, acaba bu soketin ucuz versiyonunu elle yapmak mümkün mü?