ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Berke Karlı' Alıntı:
Saol abi, dediğin gibi yaptım çalıştı, bunu bilmiyordum :saygilar: ama tabi ilk gazı vermemde yerden kalkamadan sola doğru takla attı resmen, fpv sistemide tamamlayınca ayarları yapmaya başlayacağım ama bayağı uğraştıracak gibi gözüküyor :rolleyes: sistemi tamamladıktan sonra ayar kısmında bayağı başınızı ağrıtacağım abi :embarras:
Berke ayarları yapmak için fpv ekipmanlarını bekleme bence boş zamanında ayarları yap pilotaj çalış

İlk denemeleri pervanesiz yapmak sagliginiz ve modelin sagligi icin iyi olur.

Ayarlari rate modda degilde angle modda yaparsan iyi olur. En azindan gyro modeli toparlamaya yardimci olur.

SM-N900 cihazımdan gönderildi

Kadir Kurt' Alıntı:
Berke ayarları yapmak için fpv ekipmanlarını bekleme bence boş zamanında ayarları yap pilotaj çalış
Bende öyle düşünmüştüm ama o kadar uğraşıp ayar yaptıktan sonra sistemi tamamladığımda yeniden ayar yapmam gerekecek. Bu gün biraz ayar verip yerden 40 cm kaldırdım ama tabiki de düz kalkmadı trimlerle, zar zor sticklerden kontrol ederek kaldırdım. Bir ara stickleri bıraktım ne olacak diye, muhabbet kuşumun kafesine doğru gitmeye başladı az kalsın hayvanın parçası kalmayacaktı :eek: Genede cuma akşamları biraz ayar yapıp stabil hale getirmeye çalışacağım.

Berke esc kalibrasyonu yapmismiydin? Birde hazir PID degerleri girince gayet guzel ucuyor.

Berke Karlı' Alıntı:
Bende öyle düşünmüştüm ama o kadar uğraşıp ayar yaptıktan sonra sistemi tamamladığımda yeniden ayar yapmam gerekecek. Bu gün biraz ayar verip yerden 40 cm kaldırdım ama tabiki de düz kalkmadı trimlerle, zar zor sticklerden kontrol ederek kaldırdım. Bir ara stickleri bıraktım ne olacak diye, muhabbet kuşumun kafesine doğru gitmeye başladı az kalsın hayvanın parçası kalmayacaktı :eek: Genede cuma akşamları biraz ayar yapıp stabil hale getirmeye çalışacağım.
Aman dikkat et kuşu parcalama :eek:

tamerkaymakci' Alıntı:
Berke esc kalibrasyonu yapmismiydin? Birde hazir PID degerleri girince gayet guzel ucuyor.
Yok yapmadım. Araba escsinde yapmıştım ama quadın esclerinde nasıl yapıldığını bilmiyorum. Nasıl yapıyoruz?

Naze32 ayar videosunu izle istersen. Google chrome yukleyip, baseflight programini yukleyip calistir. Buradan gerekli ayarlari yapman lazim. Ezbere ucurmaya kalkma sakin. Sanslimissin sola yatmis, yatmayip uzerine de gelebilirdi. Nekadar seri olduklarini videolardan gormussundur.

Birde ayarlari yaparken pervanelerin hepsini cikar. Ayarlari kaydettigin zaman mororlarin en az birtanesi donebiliyor. Canin yanmasin.

Berke birde bu siteye goz atmani tavsiye ederim.

Ben option 2 deki gibi yaptim esc kalibrasyonunu.

tamerkaymakci' Alıntı:
Naze32 ayar videosunu izle istersen. Google chrome yukleyip, baseflight programini yukleyip calistir. Buradan gerekli ayarlari yapman lazim. Ezbere ucurmaya kalkma sakin. Sanslimissin sola yatmis, yatmayip uzerine de gelebilirdi. Nekadar seri olduklarini videolardan gormussundur.

Birde ayarlari yaparken pervanelerin hepsini cikar. Ayarlari kaydettigin zaman mororlarin en az birtanesi donebiliyor. Canin yanmasin.
Ben baseflight yerine daha gelişmiş sistemi olan clean flight en son sürüm yükledim. Zaten pervaneler sökülüyken çalıştırmıştım. Test uçuşunda sola yatmıştı. Az önce kalibrasyonu yaptım evde 2 m kadar yükselttim ama henüz ayar gerektirdiğinden arkaya doğru kayıyordu üstüme geldiği sırada kotrolü kaybettim gazı kestim düşmesin diye quadı tutayım derken pervane parmağımı kesti, Allahtan çarpma sırasında motoru durudur seçeneğini tıklamıştım, ufak sıyrıkla atlattık %p. Buda tecrübe oldu jilet gibiler mübarekler :laugh:

Geçmiş olsun. Bende birkere rüzgarını hissetmiştim yakından :eek:

Berke anlattıklarından anladığım kadarıyla soketleri takıp, enerji vermiş ve gaza yüklenmişsin gibime geldi. :)

Yok, hemen gaza asılmadım gaza :D Yavaş yavaş gaz verdim, alan kısıtlı olduğudan 1 metre önümde stick tepkilerine baktım ama üstüme gelince işler değişti :lollol:

Evet ufaklık yavaş yavaş toplanıyor
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Guzel görünüyor Kadir, kolay gelsin. Ama bu sefer bu modelin uçuş videolarını görelim inşallah.

Sent from my iPhone using Tapatalk

İnşallah

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kadir abi maşallah çok güzel görünüyor, framene bayıldım :)
Buda benim ufaklık şimdilik fpv sistemi yok ama alışmak için uçuşlar yapacağım.