ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Birkaç gündür quad ile boğuşup durdum ve az önce bütün işlemleri bitti her hafta düzenli şekilde komple söküp takıyorum artık bu son inşallah :D

1- Nesimi abinin dilinde "Kaçak Kat Çıktım"
2- Esc ler iki frame arasına sakladım :D
3- Sma uzatmam olmadığı için anteni şimdilik böle monta ettim.
4- kabloları baştan sona elden geçirdim ve çorapladım :D
5- naze kartının yönünü değiştirdim.
6- elimden geldiğince renk uyumunu tutmaya çalıştım
7- Ve en önemlisi yükseltme yapınca ağır olacağını düşündüm. aksine Gens 1800 mah pil ile toplam agırlığı 600 Gr dan 585 Gr düştü. 15 gr cepte :D

şimdilik resimlerine bakabilirsiniz hafta sonu. uçuş videoları gelecektir...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Musa bey elinize sağlık. İşçilik gerçekten çok güzel gözüküyor. Ama aklıma takılan bir kaç noktayı belirtmeme izin verin.

1 - Mümkün olduğunca, antenler ile video verici arasında uzatma kullanmaktan kaçının. Her uzatma 5.8Ghz frekansına uygun değildir. Çok olmasa da, uzatma kullandığınız takdirde ufak bir sinyal kaybı yaşarsınız. Bir de çoğu kişi zaten spiroNet antenleri uzatma kullanmadan, bükerek kullanıyor.

2 - Orjinal haline göre yükseklik sadece 1 cm civarı bile artmış olsa, denge merkezi yukarı doğru yükselen bir quadın stabilitesi, belli belirsiz azalacaktır.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Musa bey elinize sağlık. İşçilik gerçekten çok güzel gözüküyor. Ama aklıma takılan bir kaç noktayı belirtmeme izin verin.

1 - Mümkün olduğunca, antenler ile video verici arasında uzatma kullanmaktan kaçının. Her uzatma 5.8Ghz frekansına uygun değildir. Çok olmasa da, uzatma kullandığınız takdirde ufak bir sinyal kaybı yaşarsınız. Bir de çoğu kişi zaten spiroNet antenleri uzatma kullanmadan, bükerek kullanıyor.

2 - Orjinal haline göre yükseklik sadece 1 cm civarı bile artmış olsa, denge merkezi yukarı doğru yükselen bir quadın stabilitesi, belli belirsiz azalacaktır.

-Öncelikle fikirleriniz benim için çok önemli her geçen gün biraz daha deneyim kazanıyorum teşekkürler.
-aslında haklısınız uzatma kullanmak mantıklı değil. ama sırf ilerde kazalarda vericiye zarar gelecek diye kullanmak istiyorum yani başka bir sebebi yok vericinin konnektör ile olan bağlantısı çok dandik.
- yükseltmeyi görüntü kirliliği ve esc leri korumak için kullandım. evde birkaç uçuş denemesin de farklılığı hissetmedim bile. belki dediğiniz açık havada olabilir deneyip görmek lazım.

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Birkaç gündür quad ile boğuşup durdum ve az önce bütün işlemleri bitti her hafta düzenli şekilde komple söküp takıyorum artık bu son inşallah :D
Görsel anlamda çok düzgün ve güzel bir çalışma olmuş Musa, ellerine sağlık :thumbup:

Musa çok güzel görünüyor bence. İnsanın uçası geliyor :laugh:

Zafer Bey yükseklik 7 mm farkediyor. Düşündüğünüz gibi ciddi bir fark olmaz. Olsa bile biz daha o farkı hissedecek kadar geliştiremedik pilotajımızı.

Ellerine sağlık Musa güzel olmuş ama tek sıkıntılı verici anteninin konumu. Bu haliyle bırakırsan görüntü mesafenin çok düşeceğini düşünüyorum. Mantarın yukarı veya aşağı bakması sinyalleri olumlu yönde etkiler. Ne yapayım dersen frame üst parçasının arkasında ortada bir delik var sanıyorum 3 mm. Ben vericimde 90 derece jack kullanıyordum. Bu deliği bu jacka göre genişletip ordan yukarı verdim ve oldukça sağlam oldu. Zaten uzatma kablosu geldiğinde de yine bu deliği kullanacağım. Sen de buna benzer bir şey yapabilirsin. Ya da en azından vericinin mantarını aşağı veya yukarı yönlendir. Kablo buna müsade eder.

Modelde sonraki aşama ne olacak Musa. Eminim sen şöyle bir şey kullanacaksın.

Kullanmakta fayda var. Ben de yakın zamanda temin edeceğim. Hem görünüşü güzel hem de dağınıklığı topluyor. İçteki parçaların korunması da cabası.

Ahmet bunları çok beğendi :)

Mehmet Kucuksari
-Görsel anlamda çok düzgün ve güzel bir çalışma olmuş Musa, ellerine sağlık :thumbup:
-Teşekkürler Mehmet Abi.

Türker Akgün
-Musa çok güzel görünüyor bence. İnsanın uçası geliyor :laugh:
- Türker abi artık Mehmet abi ve senden de Mini quad bekliyoruz.

Nesimi Sakmak
- Modelde sonraki aşama ne olacak Musa. Eminim sen şöyle bir şey kullanacaksın.
- Evet abi anten işi sırf malzeme yok diye şimdilik öle kaldı birkaç güne o kısıma da matkap ile girecem o da bir gerçek.
abi en şekil sarı olan oda çok kırılgan gözüküyor birazda abartı olmuş. ama olmaz diye bir şey yok belki yine gaza gelip yaparım :D

Musa bey, quad ın görseli çok güzel olmuş, tebrikler. Teknik olarak bilemeyeceğim tabi ki :) Tecrübeli arkadaşlar yorum yapmış zaten.

Peki esc leri kollara değilde plate almanın koruma dışında bir avantaj yada dezavantajı var mı? Birkaç yerde okudum ama kimse net bir şey dememiş. Herkes kendine göre yorumlamış.

Alper Sahin' Alıntı:
Musa bey, quad ın görseli çok güzel olmuş, tebrikler. Teknik olarak bilemeyeceğim tabi ki :) Tecrübeli arkadaşlar yorum yapmış zaten.

Peki esc leri kollara değilde plate almanın koruma dışında bir avantaj yada dezavantajı var mı? Birkaç yerde okudum ama kimse net bir şey dememiş. Herkes kendine göre yorumlamış.

Koruma dışında orta boşluğun daha derli toplu olması ve kabloların da saklanması var. Bu boşluklar ekstra kullanılacak parçaların daha düzgün bir yerleşimde olmasına olanak tanıyor. Örneğin OSD gibi. Bu uygulamanın bir dezavantajı olabilir. ESC lar kollardayken pervanelerden gelen hava nedeniyle soğuyordu. Ama şu ana kadar yaptığım uçuşlarda gördüğüm kadarıyla 12A ESC 1806 motorlar için fazla. O yüzden ESC ler fazla ısınmıyor. Kapalı kısımda da aşırı bir ısı oluşacağını düşünmüyorum. Ben daha önceden motor kablolarını kısalttığım için ESC leri içeriye taşımadım ama ilerleyen zamanda motorlarda bir değişim olursa veya yeni bir model toplamak istersem mutlaka içeriye alırım parçaları. Hatta önümüzdeki günlerde fotolarını paylaştığım üst kısmı kapatan parçadan da alacağım. Musa'nın belirttiği gibi sarı olanın rengi hoş görünüyor ama ızgaralı yapı çok sağlıklı gelmiyor bana. O yüzden tamamen kapalı versiyonu kullanacağım.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Koruma dışında orta boşluğun daha derli toplu olması ve kabloların da saklanması var. Bu boşluklar ekstra kullanılacak parçaların daha düzgün bir yerleşimde olmasına olanak tanıyor. Örneğin OSD gibi. Bu uygulamanın bir dezavantajı olabilir. ESC lar kollardayken pervanelerden gelen hava nedeniyle soğuyordu. Ama şu ana kadar yaptığım uçuşlarda gördüğüm kadarıyla 12A ESC 1806 motorlar için fazla. O yüzden ESC ler fazla ısınmıyor. Kapalı kısımda da aşırı bir ısı oluşacağını düşünmüyorum. Ben daha önceden motor kablolarını kısalttığım için ESC leri içeriye taşımadım ama ilerleyen zamanda motorlarda bir değişim olursa veya yeni bir model toplamak istersem mutlaka içeriye alırım parçaları. Hatta önümüzdeki günlerde fotolarını paylaştığım üst kısmı kapatan parçadan da alacağım. Musa'nın belirttiği gibi sarı olanın rengi hoş görünüyor ama ızgaralı yapı çok sağlıklı gelmiyor bana. O yüzden tamamen kapalı versiyonu kullanacağım.

Nesimi bey o kapalı parçayı nereden temin ediyorsunuz. Ben göremedim bir yerde satıldığını.

Alper Sahin' Alıntı:
Nesimi bey o kapalı parçayı nereden temin ediyorsunuz. Ben göremedim bir yerde satıldığını.

Satıldığı bir yer yok zaten. Bu gibi işlerin çizimlerini hazırlayan kişiler aşağıdaki adreste herkesle paylaşıyorlar. 3D yazıcınız varsa kendiniz basabilirsiniz. Benim gibi olmayanlar için İstanbul'daki bir kaç arkadaş kendi yazıcılarında bastıkları parçaları malzeme ücreti + üzerine ufak bir işçilik koyarak satıyorlar. Almayı düşünüyorsanız ben yönlendiririm sizi.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Satıldığı bir yer yok zaten. Bu gibi işlerin çizimlerini hazırlayan kişiler aşağıdaki adreste herkesle paylaşıyorlar. 3D yazıcınız varsa kendiniz basabilirsiniz. Benim gibi olmayanlar için İstanbul'daki bir kaç arkadaş kendi yazıcılarında bastıkları parçaları malzeme ücreti + üzerine ufak bir işçilik koyarak satıyorlar. Almayı düşünüyorsanız ben yönlendiririm sizi.

Teşekkürler, Şimdilik bilmiyorum. Eğer almayı düşünürsem sizden iletişim bilgilerini alırım

Kolay gelsin arkadaşlar. Kısmetse parçalar gelince ben de topluyorum aleti. bundan önce sk450 frame de kullandığım naza m lite yi kullanıcam. Belki fantazi yapıp gps le birlikte uçabilirim :laugh:

Paket daa yeni geldi sıcak görüntüler bunlar nesimi abi

Vakalım bunlardan nasıl birşey çıkacak

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi