ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Yeni başlayan birine göre güzel uçuş :) dönüşlerde yawı daha fazla kullanırsan daha rahat edersin. Yere yakın sabit bir yükseklikte uçmaya çalışırsan gelişimine faydalı olur. Metal vida kullan düşünmene bile gerek yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Burak Solmaz' Alıntı:
Yeni başlayan birine göre güzel uçuş :) dönüşlerde yawı daha fazla kullanırsan daha rahat edersin. Yere yakın sabit bir yükseklikte uçmaya çalışırsan gelişimine faydalı olur. Metal vida kullan düşünmene bile gerek yok.

Teşekkürler, dikkate alacağım hepsini %p

Özgür Kılınç' Alıntı:
İyi kötü yorumlarınızı bekliyorum.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Özgür ilk denemeye göre gayet başarılı. Fakat ben kesinlikle çamurlu ortamda uçmanı tavsiye etmem (en azından şimdilik) motorlara çamur girmesini hayal bile edemezsin :yuppi:

Özgür Kılınç' Alıntı:
:thumbup:
Yalnız lehimlemelere ve bağlantılara dikkat etmek gerek. Mesela yanlışlıkla gidip köprünün bacaklarına çarpsam hiç üzülmem, ama durduk yere bir bağlantı hatasından dolayı düşünce hoş olmuyor. İkidir bu sebeple düşüyor. Yeni pdb aldım, geldiğinde temiz bir şekilde tekrar kuracağım.

Bir de zmr kullanıcılarına bir sorum olacak. Framein alt üst kısımlarını alüminyum spacer ile birbirine bağlarken plastik vida kullanıyorum konuda tavsiye edildiği gibi. Bunun sonucu da her düşüşte plastik vidaların başı kopuyor ve alt üst ayrılıyor. Bunun da sonucu olarak, framein alt tarafından spacerları takmak için her defasında komple tüm kolları ve alt frame i sökmek gerekiyor. Hem de bu ayrılma sonucu alüminyum spacerlar kayboluyor, aradaki malzemeler de(alıcılar,kablolar, kamera) zarar görebiliyor. Şimdiye kadar zarar gören parça olmadı ama ilerde olabilir.
Bunun yerine metal vida kullansam, bir düşüş sırasında en kötü ne olur ? Kar-zarar hesabı yapıp ona göre karar vereceğim. Sonuçta o aradaki malzemeler çok daha pahalı ve değerli.

Şöyle bir durum da var, takla denemeleri yapmak istiyorum. Bu denemeler sırasında illa ki düşüş olacak. Her düşüşte bu vidalar ayrılınca çok vakit kaybı oluyor.

Özgürcüm ustalar quadı hafifletmek için plastik vida kullanıyor olabilirler ama benim sana tavsiyem kesinlikle metal vida kullanmandır. Sağlamlık açısından framein tek parça kalabilmesi için kesinlikle metal vida diyorum. Tecrübeyle sabittir :agreed:

FUAT KALAYCI' Alıntı:
Özgürcüm ustalar quadı hafifletmek için plastik vida kullanıyor olabilirler ama benim sana tavsiyem kesinlikle metal vida kullanmandır. Sağlamlık açısından framein tek parça kalabilmesi için kesinlikle metal vida diyorum. Tecrübeyle sabittir :agreed:

Teşekkürler, evet bu defa metal vida kullanacağım.
Çamurlu ortam konusunda da, yakın çevrede pek alternatif yok her yer bina dolu. Parklar da çok fazla kalabalık. En uygun yerler böyle kıyıda köşede kalan yerler. Ama uçarken benim de aklıma geliyor şuraya bir düşse ne olur diye :) Dün şansa kuru yere düştü, sorun olmadı.

Bu arada, türkiye de frame şekline olan pdb lerden bulma şansım var mı ?
Aliexpress den şu ürünü sipariş ettim ama 1 ay sürer gelmesi :

Özgür Kılınç' Alıntı:
Teşekkürler, evet bu defa metal vida kullanacağım.
Çamurlu ortam konusunda da, yakın çevrede pek alternatif yok her yer bina dolu. Parklar da çok fazla kalabalık. En uygun yerler böyle kıyıda köşede kalan yerler. Ama uçarken benim de aklıma geliyor şuraya bir düşse ne olur diye :) Dün şansa kuru yere düştü, sorun olmadı.

Bu arada, türkiye de frame şekline olan pdb lerden bulma şansım var mı ?
Aliexpress den şu ürünü sipariş ettim ama 1 ay sürer gelmesi :
Bence bu tarz şeyler framenin dayanikliligini ciddi manada düşürüyor.

FUAT KALAYCI' Alıntı:
Özgür ilk denemeye göre gayet başarılı. Fakat ben kesinlikle çamurlu ortamda uçmanı tavsiye etmem (en azından şimdilik) motorlara çamur girmesini hayal bile edemezsin :yuppi:
Fuat bey,
Sizin quad hala ilk başlarda ki quad mı? motorlar 1806?

Burak Solmaz' Alıntı:
Fuat bey,
Sizin quad hala ilk başlarda ki quad mı? motorlar 1806?
Evet Burak Bey aslında hala ilk quadı kullanıyorum ama pervaneler dal 5045 motorlar 1806 2300kv. ve en büyük değişim bende 4S pile geçmekle oldu.
Bu arada motorlara koruyucu taktım birde verici olarak immersion 600 mw vericiye geçtim süper oldu.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Şu anda aklımdaki tek şey EMAX RS 2205 2300 KV motorları almak :halay:

Ben önce motorları 2204 ile değiştirdim. Uçuş çok daha kolaylaşıyor. Hiç beklemeden değiştirmenizi tavsiye ediyorum.
Hifpv den alabilirsiniz aynı motorları daha ucuza.

Ankaraya yolunuz düşerse bekleriz, haftasonları bir aksilik çıkmazsa toplanıp uçuyoruz :)

Burak Solmaz' Alıntı:
Ankaraya yolunuz düşerse bekleriz, haftasonları bir aksilik çıkmazsa toplanıp uçuyoruz :)

Burak Bey,
Gerçekten bende çok isterim sizlerle beraber olmayı ve uçmayı. Aksarayda heralde benden başka miniquad veya heli-uçak la ilgilenen hiç kimse yok.
Ayarlayabilirsem böyle bir organizasyona katılmak isterim :)

Gelmen lazım ozaman :) zira cok kişi uçmak alınan zevki ikiye katlıyor. Ama benden tavsiye yeni motorları takıp gel rakipler dişli :)

Düşüşüyle beraber acemi çekimi..

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Evet görüşerinizi alayım sıfırdan 5 ay sonunda gelişim nasıl olmuş?

elinize sağlık hiçte acemi değilsiniz zevkle izledim tam bir konsantrasyon isteyen bişey ben olsam nerde olduğumu karıştırrım kesin dalarım yola falan daha güzel videolar olacağı kesin merakla beklioruz :thumbup:

Teşekkür ederim :) Arada nerede olduğumu kariştırıyorum zaten :laugh: