Merhaba
Pazar günü kanat iskeletini tamamladım. Geriye yapışacak bir kaç parça ve kaplaması kaldı.
İlk olarak kanat ve gövde için boru kılıfını hazırladım. Bu sefer daha önceden deneyimli olduğum için zorlanmadım.
Elevator için kılıf yaparken karbon boruya sardığım bant kalıntılarını temizlemek bana işkence olmuştu. En son çare boruyu zımparalamıştım. Bu seferkanat borusunu azıcık vazalinleyip bannt yapıştırdım. Sonra bantın üzerine de vazalin sürüp boru kılıfını hazırladım. Çok basit bir şekilde borudan çıktı ve bantta hiç iz bırakmadı.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sinirlerdeki delikler boru kılıfına göre küçük kaldı. Ben de boruya zımpara geçirerek çok hafif genişlettim.
Sıra geldi kanata.
İlk sağ kanatın inşasına başladım. Yapıştırmadan birleştirip hangi parçanın nereye tam olarak geçeceğini anladıktan sonra yapıştırma işlemine geçtim. Öncelikle kanatın çarpık olmaması için masanın üzerine dikey ve yatay kağıt bant ile çizgilerimi çektim. Sonra elimde bulunan düz raf dikmesini kılavuz olarak kullanarak ilk kontra kanat sinirini buraya sabitleyip birleştirme işlemine başladım.
Ve nihayet gecenin ilerleyen saatlerinde kanat iskeletlerim tamamlanmış oldu.
Canopy için kalıbı 3d yazıcı ile bastık. İçini alçı ile doldurup kalıp olarak kullanacağız.
Cowling i balsadan yapmaya karar verdik. Bu şekilde yapımı ve kaplaması daha kolay olacak. İç kısmını cam elyafı epoksi ile kaplayayıp sağlamlığını arttıracağız.
Kaplama renkleri de belirlendi.
Sarı, Siyah, Beyaz ve Kırmızı renklerden oluşacak.
Klavuz Resim;
Alt kısmını siyah/beyaz yapacağım. Bu şekilde ters ve düz görünürlük dahada netleşecek kanaatindeyim.
Keyifli forumlar.