WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Teşekkürler mehmet bey,

Dolayısı ile ıdle-up açık iken ve gaz kolunu tam ortaya getirdiğimiz zaman paller bir biri ile aynı seviyeye geliyor, yani pallerin arasındaki derece 0(sıfır) olmuş oluyor doğrumudur?

Ayrıca benim atlamış olduğum simülatör konusuna değinmişsiniz, buda konunun önemini gösteriyor sanırım. %p

Şimdi arkadaşlar,

benim v977 nin + acısı - açıdan az olduğu için linkleri gevşeterek, + açı ile - açıyı bir birine eşit hale getirdim, yalnız ıdle-up açık iken thotolle komutunu %50 ye getirdiğim an paller aynı hizya gelmiyor, aralarında 2-3 derece kalıyor, ancak throtolle %57-58 e geldiği zaman aynı hizaya geliyor, burada bir problem var mı acaba burada bir sorun var mı yoksa normal mi? yani linkler ile ne kadar ayar yaptım ise throtolle tam %50 de iken palleri aynı hizaya getiremedim, ancak + ve -açıları eşit hale getirdim.

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Şimdi arkadaşlar,

benim v977 nin + acısı - açıdan az olduğu için linkleri gevşeterek, + açı ile - açıyı bir birine eşit hale getirdim, yalnız ıdle-up açık iken thotolle komutunu %50 ye getirdiğim an paller aynı hizya gelmiyor, aralarında 2-3 derece kalıyor, ancak throtolle %57-58 e geldiği zaman aynı hizaya geliyor, burada bir problem var mı acaba burada bir sorun var mı yoksa normal mi? yani linkler ile ne kadar ayar yaptım ise throtolle tam %50 de iken palleri aynı hizaya getiremedim, ancak + ve -açıları eşit hale getirdim.

Mehmet bey,

bu konuda bana yardımcı olurmusunuz...

Paller ayni hizaya gelmedi ama acilar esit oldu demissiniz, bu nasil olabilir ozkan bey ben de bu kismi anlamadim ??

Kaldi ki bence acilarin mukemmel olmasi icin cok da asiri caba sarfetmeyin. Zira dusmeler sonrasi linklerin boylari illa ki etkileniyor ve acilar degisiyor. Eger ucus sirasinda size bur rahatsiz vermiyorsa, ucmaya devam ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Paller ayni hizaya gelmedi ama acilar esit oldu demissiniz, bu nasil olabilir ozkan bey ben de bu kismi anlamadim ??

stick minimum pozisyonda atıyorum -12 derece, stick maksimum pozisyonda yine +12 derece ama stick ortada iken -2 derece diyelim. (gaz çubuğu 50de iken paller aynı hizaya gelmiyor yani açı 0 derece olmuyor ama 57-58 gibi 0 derece oluyor demiş arkadaş)

haliyle her bir linki atıyorum 2 tur çevirince ortada 0 dereceyi yakalayacak ama bu sefer de minimumda -14 derece, maksimumda +10 derece olacak.

Ben bunu kumandadan deneyecektim Mehmet abi ama henüz el atmadım. Yani eksi yöndeki servo travel değerini düşürerek artı yöndeki açıya eşitleyeceğim olursa travel işi... Ama v977 için kumandadan böyle bir ayar yok, o bakımdan nasıl uçuş konforu sağlanıyorsa öyle uçmaya devam edilmeli... (bence)

EDİT: Hemen el attım, kumandada travel menüsü çiçek gibi çalışıyor. Ortada sıfırı yakaladıktan sonra, maksimum minimum istediğim açı değerini ayarlayabilirim. I love Eflite Blade :agreed:

Valla Rasim su ana kadar +/- acilarin ayni olup olmadigini sadece gozle kontrol ettim. Baktigim nokta sadece stick oratda iken pallerin paralel olup acinin sifir olmasi. Daha fazla detayli bir inceleme yapma ihtiyaci hissetmedim ;) Ama kumanda uzerinden bunu sagliyor olmak da guzel %p

Ben pal uzunluğunu ve maksimumda pallerin uç noktaları arası ölçtüğüm mesafeyi telefondaki pitch gauge uygulamasına giriyorum, açı değerlerini öyle buluyorum. formülü vardı herhalde bir yerlerde ama uygulaması var zaten...

Rasim Öztürk' Alıntı:
Ben pal uzunluğunu ve maksimumda pallerin uç noktaları arası ölçtüğüm mesafeyi telefondaki pitch gauge uygulamasına giriyorum, açı değerlerini öyle buluyorum. formülü vardı herhalde bir yerlerde ama uygulaması var zaten...
Aynen Rasim zamaninda su konuda detaylari paylasmistik :RCKolik:

SORUN : Model havalaniyor ve guzel ucuyor ama daha once hic olmadigi kadar asiri derecede titreme, vibrasyon var. Siz de sorun ne olabilir ?

OLASI ÇÖZÜM : Pallerin ayni cift olup, olmadigini kontrol edin. Bazen farkli paketlerden cikan palleri kullanmak, pallerin balansli olmasi nedeniyle bu soruna neden olabilir :RCKolik:

SORUN : Model havalaniyor ve guzel ucuyor ama daha once hic olmadigi kadar asiri derecede titreme, vibrasyon var. Siz de sorun ne olabilir ?

OLASI ÇÖZÜM : Pallerin ayni cift olup, olmadigini kontrol edin. Bazen farkli paketlerden cikan palleri kullanmak, pallerin balansli olmasi nedeniyle bu soruna neden olabilir :RCKolik:
+1 kendim yaşadığım esc arızası da olabilir,sıvı teması olmuşsa %p

Merhaba,

v977 nin Ana kartı arızalandığı için yenisini sipariş etmiştim geldi, şimdi v977 nin ana kartını heliye bağlayacağım ama önceki ana kartı çıkardığım için kuyruk motorunun bağlanacağı yer hariç diğer servoların ana kartta hangi girişe bağlanacağını bilmiyorum, deneme yaparak bağlasam ana kartı yakarmıyım acaba ve ya kullanım klavuzunda bağlantıları gösteriyormu? daha önce bağlayan varsa ya da bilgisi olan var ise paylaşsın lütfen...

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Merhaba,

v977 nin Ana kartı arızalandığı için yenisini sipariş etmiştim geldi, şimdi v977 nin ana kartını heliye bağlayacağım ama önceki ana kartı çıkardığım için kuyruk motorunun bağlanacağı yer hariç diğer servoların ana kartta hangi girişe bağlanacağını bilmiyorum, deneme yaparak bağlasam ana kartı yakarmıyım acaba ve ya kullanım klavuzunda bağlantıları gösteriyormu? daha önce bağlayan varsa ya da bilgisi olan var ise paylaşsın lütfen...
%p

beceremedim sanırım link olarakda attım ustam
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

v977 nin ana kartını manulede gösterilen şekilde servolara v.b bağlamama rağmen kumandayı açınca bind oluyor, bip sesi geliyor ana kartın ışığı yanıp sönüyor ancak kumandadan komut verince hiç bir servo çalışmıyor, motor dönmüyor, sorun nedir acaba, ana kart sıfır bağlantılarda doğru ayrı bir işlem mi yapmak gerekiyor....

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
v977 nin ana kartını manulede gösterilen şekilde servolara v.b bağlamama rağmen kumandayı açınca bind oluyor, bip sesi geliyor ana kartın ışığı yanıp sönüyor ancak kumandadan komut verince hiç bir servo çalışmıyor, motor dönmüyor, sorun nedir acaba, ana kart sıfır bağlantılarda doğru ayrı bir işlem mi yapmak gerekiyor....
Sanki bind olmamış gibi Özkan :rolleyes: V977 de v922 benziyorsa zaten bind için özel bir şey yapmana gerek yok. Her kumanda açılışında otomatik olarak bind oluyor.

Sanki bind olmamış gibi Özkan :rolleyes: V977 de v922 benziyorsa zaten bind için özel bir şey yapmana gerek yok. Her kumanda açılışında otomatik olarak bind oluyor.

Mehmet bey,

Bind Olduğunu düşünüyorum, motorlara servolara enerji veren esc ve govarnor de yanmış ya da Arızalı olabilir mi acaba. Görünürde bir arıza Yanık falan gözükmüyor.... Yani çıldıracağım bağlantılar doğru bind oluyor ama hiç tepki vermiyor....

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Mehmet bey,

Bind Olduğunu düşünüyorum, motorlara servolara enerji veren esc ve govarnor de yanmış ya da Arızalı olabilir mi acaba. Görünürde bir arıza Yanık falan gözükmüyor.... Yani çıldıracağım bağlantılar doğru bind oluyor ama hiç tepki vermiyor....
özkan bey kabloların pin girişlerini avometre ile ölçülmesini tavsiye ederim yoksa kabloları, en sonda hakeretli parçalara bakın anakartda sorun olacağını pek zannetmiyorum %p