WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
Pekala normal uçuş esnasında neden bunu yapmıyorda ilk harekette yapıyor türker bey, bahsettiğiniz yeri kontrol edeceğim. umarım oradandır.
Onu bilemiyorum. Benim başıma da buna çok benzer birşey geldi ve en sonunda sorunun pil ile ana kart arasındaki kablodaki temassızlıktan kaynaklandığını gördüm.

Farklı birşeyde olabilir elbette, bir ihtmaldir diye paylaştım. ;)

Türker Akgün' Alıntı:
Onu bilemiyorum. Benim başıma da buna çok benzer birşey geldi ve en sonunda sorunun pil ile ana kart arasındaki kablodaki temassızlıktan kaynaklandığını gördüm.

Farklı birşeyde olabilir elbette, bir ihtmaldir diye paylaştım. ;)

v977 de pil ile ana kart arasında esc var zaten, yani pili esc ye takıyorsun oradan da ana karta gidiyor, esc, ana motor, şaft rulmanları sıfır değiştirdim ama çare yok, tek ihtimal kaldı, ilk harekette ana dişliye yük bindiği için ve ana dişlinin dişleri çok aşındığı için dişliyi atlıyor ve böyle yapıyor diye düşünüyorum, kumandada bir sıkıntı göremedim.

ÖZKAN KAYA' Alıntı:
v977 de pil ile ana kart arasında esc var zaten, yani pili esc ye takıyorsun oradan da ana karta gidiyor, esc, ana motor, şaft rulmanları sıfır değiştirdim ama çare yok, tek ihtimal kaldı, ilk harekette ana dişliye yük bindiği için ve ana dişlinin dişleri çok aşındığı için dişliyi atlıyor ve böyle yapıyor diye düşünüyorum, kumandada bir sıkıntı göremedim.
eğer ana dişli aşınmışsa ondan yapabilir özkan bey, bendede aşınma olmuştu değiştirdim yedeği ile şimdi canavar :)

Doğru tesbit , gayet mantıklı.Dişliler aşınmış , paller devir alırken yüke bindiği için kaçırıyor , hızlanınca da uçuyor ama ani bir kaç hareket yapsanız kontrol edememeniz lazım.Helinin nereye gideceğini sapıtması lazım hatta düşmesi gerekir.Ancak bu 977de dişli sıyırması kronik bir sorun.yeni dişli ile deneyin , dişliyi tam oturtmanız lazım , iyi oturmazsa siyah dişlileri de sıyırması an meselesi olur.Bu nedenle sonradan çıkan beyaz upgrade dişlileri şiddetle tavsiye ederim....

Mustafa Atabek' Alıntı:
eğer ana dişli aşınmışsa ondan yapabilir özkan bey, bendede aşınma olmuştu değiştirdim yedeği ile şimdi canavar :)

Mustafa bey,

sizde de aynı sorun varmıyıdı pekala, ilk harekette paller hemen devir alması gerekirken, alıyor duruyor, alıyori duruyor sonra zorla devir alıp kalkış yapıyor. kalkıltan sonra hiç bir sorun yok.

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Doğru tesbit , gayet mantıklı.Dişliler aşınmış , paller devir alırken yüke bindiği için kaçırıyor , hızlanınca da uçuyor ama ani bir kaç hareket yapsanız kontrol edememeniz lazım.Helinin nereye gideceğini sapıtması lazım hatta düşmesi gerekir.Ancak bu 977de dişli sıyırması kronik bir sorun.yeni dişli ile deneyin , dişliyi tam oturtmanız lazım , iyi oturmazsa siyah dişlileri de sıyırması an meselesi olur.Bu nedenle sonradan çıkan beyaz upgrade dişlileri şiddetle tavsiye ederim....

Hakan bey,

her türlü seçeneği denedim, motoruna esc sine varıncaya kadar. uçuş esnasında ve ani gaz stiklerinde bir sorun yok. ancak ilk harekettede kesik kesik devir alamaynıca ana dişliden yerinden kayıyor. upgrade dişliyi alsam daha iyi olur sanırım...

Önceleri ilk devirde yapıyodu koltuga carptıktan sonra disliyi komple sıyırdı zaten sıyırıp sıyırmadığı disliden anlasiliyor siyah toz oluyo dislinin cevresi hakan beyin dedigi gibi beyaz upgrade aksamdan almak lazim, herhangi biryere carpmasan bile zamanla yiyor disliyi

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

Biraz geç oldu ama V977 için bende birşeyler yazmak istedim, öncelikle şunu söylemeliyimki daha dışarıda test etmedim çünkü şuan hala elimde tek pil var, tek pil içinde dışarıda uçurmaya üşendim açıkçası hemen bitiveriyor pil :D(yedek piller yolda bu arada :-\) SİM+6 kanal mikro heli çalışmasını benim gibi bu hobiye yeni başlayan arkadaşlar için forumdaki abilerimizinde tavsiye ettiği gibi bende tavsiye ediyorum.(en azından bu sizin için geçici bir hobi ise mikrodan daha ileri gitmez bu seviyede bu hobiyi bırakmış olursunuz) Şunu fark ettimki sadece SİM lede olmuyor arada gerçek kumandayıda elinize alıp en azından hover çalışmak gerekiyor(zaten sıkılıp kendinizde uçurmak istiyeceksiniz ;) ) çünkü emin olun aynı değil ben SİM de Türker abinin başlangıç seviyesi simulasyon derslerinde hepsini yapabiliyorken malesef mikroda hepsi olmuyor :) :) V977 gerçekten sağlam bir heli, iki haftadır nerdeyse her akşam uçuruyorum birçok çarpmalarım oldu değiştirdiğim parçaları siyah olan ana dişli ve kuyruk pali sadece, sipariş ederken mutlaka yedekleriyle beraber sipariş etmenizi tavsiye ederim. (ilgili yedekler konusu forumda mevcut)

Helal Mustafa kardesim dogru yokda emin adimlarla ilerliyorsun aynen devam :RCKolik:

Aynen abi durmak yok devam [emoji2]

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

Dört gözle beklediğim 977 bugün geldi ilk ucusumu yaptım daha cok pratik yapmam lazım. İlk olarak birseyler yapmak gerekiyor mu ayar için veya kontrol edilmesi gereken bişeyler varmı
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

fatih yıldırım' Alıntı:
Dört gözle beklediğim 977 bugün geldi ilk ucusumu yaptım daha cok pratik yapmam lazım. İlk olarak birseyler yapmak gerekiyor mu ayar için veya kontrol edilmesi gereken bişeyler varmı

Hadi gozun aydin Fatih,model hayirli olsun :halay:

Ilk etapta ters ucus yapmayacaksan bir sey kontrol etmene gerek yok. Manual okuyup, ucuslara baslayabilirsin. Eger ters de ucacagim diyorsan o zaman pal acilarini kontrol etmek gerekebilir. Bazen acilarda simetrik olmayabiliyor cunku ;)

Cümleten hayırlı sabahlar.Farklı konu açmak yerine burdan sormak istedim.Gerekli bütün konuları yazıları okudum fakat bir çözüme ulaşamadım. Kuyruk motoru ile ilgili bir sorunum var. Hafif gaz verdikten sonra kuyruk motoru sürekli hızlanıyor. Gazı sabit tuttuğum halde gaz veriyormuş gibi hızlanmaya devam ediyor. Kuyruk motoru ile ilgili genel sorunu yaşayanlardanım bende.Kısa devre sonucu anakart yandı ve yenisi ile değiştirdim. Bir iki sefer havalandırdım heliyi sonra tekrar kendi etrafında dönmeye başladı. Anakart sağlam görünüyor. Kuyruk motorunu,kablosunu değiştirdim dönüş yönüde doğru. Ben esc arızalı güç kontrolünü sağlayamıyor diye düşündüm ama acemi olarak tahmin sadece :rolleyes: Yardımlarınızı bekliyorum. :RCKolik:

Hüseyin, video paylaşırsan sorunun ne olduğu daha net anlaşılır.

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Hüseyin, video paylaşırsan sorunun ne olduğu daha net anlaşılır.

Şuan işteyim Tevfik abi. Akşam eve gidince video çeker paylaşırım inşallah.