Ynt: [Urun]: Volantex Firstar 4CH İnceleme
İrfan helikopterden alışkanlığın olmuştur mutlaka rudder kullanımı için ama yıllardır uçağında olduğu halde hiç rudder kullanmadan uçuş yapanlar tanıyorum. Geçici bir süre olacağı için aileron ve elevatör kumandasıyla çok rahat kullanırsın. Ama dediğin gibi çevrende uçakçılar varsa mutlaka yedek olarak ellerinde horn vardır. Bende bir sürü var ama sen bana uzaksın.
Pilin ağır olması normal çünkü etrafını metal case ile kapatmışlar. Bendeki 1000 mah pil bundan yaklaşık 10 gram ağır. Sanıyorum bu uçağa 3s 1300 mah pil yeterli olacaktır. Hem motoru hem de fpv sistemini besleyebiliriz.
Malzemeleri koymak için bence kokpit kısmını düşünme. Parçaları ağırlık merkezine olabildiğince yakın yerleştirmeye çalış. Diğer türlü kuyruğa gereksiz ağırlık eklemek zorunda kalırsın. Ali Shan amcanın videosunu dikkatle izlersen ilk bir kaç saniyede fpv malzemeleri ile fotosu var. Maalesef abileri gibi büyük olmadığı için görünümü gözardı ederek uçağın dışına malzemeleri yerleştirmek zorunda kalacağız.
Stok kumandanın mesafesinin uzun olacağını düşünmüyorum. Bence güvenip kullanma.
Şu siteyi bir incelemeni tavsiye ederim. Video tx ile ilgili fikirlerin değişecektir mutlaka.
irfan buzdağlı' Alıntı:Dediginiz gibi rudder sabitlemek daha mantikli ben basta onu akil edemedim ama o zamanda biraz deneyimli olmak lazim sanirim. Donusler icin modeli yan yatirip elevator kullanmak lazim size belki kolay gelebilir bende kafamda oturtuyorum ama uygulama esnasinda eminim zorlanirim. Neyse bakalim belki buradaki ucakcilarda benzer bir parca bulabilirsem ucurayim yoksa kalsin bu hafta canimiz sagolsun.
Abi motorun uzerinde 4000 kv yaziyordu 3s e dayanabilecegini sanmiyorum. Ancak sizinde dediginiz gibi 3s olmazsa fpv isi biraz zor olur bu model icin.
Kullanma klavuzunda birkac farkli esc ile alakali bilgi vardi ama cok inceleyemedim. 1 ay icerisinde quad icin yedek olarak aldigim 2ser tane hk bs 12 amp esc ile 2300kv lik motorlar gelecek. Motorlarin 5030 luk propla thrust degeri max 420 gr civarinda. Buda fpv ekipmani ile birlikte cok rahat yeter diye tahmin ediyorum. Hatta 5040 5045 6020 proplarda denenebilir. Bende dener buradan paylasirim.
Birde icerisindeki pil cok agirdi 850 mah gorunuyor. Elimde 5 tane 2s 800-900 civari pil var hepsi bundan en az 10 gram daha hafif. Nasil lipo anlamadim.
Ben en cok yer konusunda endise ediyorum. Radyo alicisini filan koyacak yer kalmamiski modelde
İrfan helikopterden alışkanlığın olmuştur mutlaka rudder kullanımı için ama yıllardır uçağında olduğu halde hiç rudder kullanmadan uçuş yapanlar tanıyorum. Geçici bir süre olacağı için aileron ve elevatör kumandasıyla çok rahat kullanırsın. Ama dediğin gibi çevrende uçakçılar varsa mutlaka yedek olarak ellerinde horn vardır. Bende bir sürü var ama sen bana uzaksın.
Pilin ağır olması normal çünkü etrafını metal case ile kapatmışlar. Bendeki 1000 mah pil bundan yaklaşık 10 gram ağır. Sanıyorum bu uçağa 3s 1300 mah pil yeterli olacaktır. Hem motoru hem de fpv sistemini besleyebiliriz.
Malzemeleri koymak için bence kokpit kısmını düşünme. Parçaları ağırlık merkezine olabildiğince yakın yerleştirmeye çalış. Diğer türlü kuyruğa gereksiz ağırlık eklemek zorunda kalırsın. Ali Shan amcanın videosunu dikkatle izlersen ilk bir kaç saniyede fpv malzemeleri ile fotosu var. Maalesef abileri gibi büyük olmadığı için görünümü gözardı ederek uçağın dışına malzemeleri yerleştirmek zorunda kalacağız.
irfan buzdağlı' Alıntı:Acaba stok kumanda menzili ne kadar bilginiz var mi?
Video tx olarakta bu kullanilabilir
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Stok kumandanın mesafesinin uzun olacağını düşünmüyorum. Bence güvenip kullanma.
Şu siteyi bir incelemeni tavsiye ederim. Video tx ile ilgili fikirlerin değişecektir mutlaka.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol