[Video]: Ustadlar yardiminiza ihtiyacim var:( Trex 450 sport v2

subhi taghiyev' Alıntı:
yok hocam tamamile bir pali ayarladim digerini ayarlamak oylemi oluyor?yoksa sahada ilk ucustan sonra tracking ayari yetermi?heli dondugunde kuyruk saga dogru kaciyor o gyronun hassasiyyetinden ola bilirmi?bide throtle icin degerler lineer olsa problem olmaz?
Aynen diğer pali uçuş sırasında Tracking ile kontrol ediyoruz ;)

Throtlle lineer olmaz. Lineerken kuyruk kaçması normal :)

[Video]: Ustadlar yardiminiza ihtiyacim var:( Trex 450 sport

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Aynen diğer pali uçuş sırasında Tracking ile kontrol ediyoruz ;)

Throtlle lineer olmaz. Lineerken kuyruk kaçması normal :)
anladim,degerleri sizce ne girsem kirimdan azda olsa kaca bilirim?rudder komutu cok agressif.sizce onun icin expo ayarinin degerini ne girmeliyim?4kanalliyi guzelce kullaniyorum.simulatoru laptop-da ayarlaya bilsem bu kumanda ile onunlada biraz training yapicam.

[Video]: Ustadlar yardiminiza ihtiyacim var:( Trex 450 spor

subhi taghiyev' Alıntı:
anladim,degerleri sizce ne girsem kirimdan azda olsa kaca bilirim?rudder komutu cok agressif.sizce onun icin expo ayarinin degerini ne girmeliyim?4kanalliyi guzelce kullaniyorum.simulatoru laptop-da ayarlaya bilsem bu kumanda ile onunlada biraz training yapicam.
Gain değeri olarak 45 ile başlayabilirsiniz mesela.

Rudder agresif derken, eğer kuyruk dönme hızı (Piroutte Rate) çok yüksek diyorsanız, onu EXPO ile değil de End- Point ile hallediyoruz. Mesela Rudder kanalı hangisi ise, ki sizde de Channel-4 olmalı bunun End-point değerleri %70-%70 olarak ayarlayabilirsiniz.

Kızacaksınız ama Kuyruk hızı ile ilgili paylaşım ;)

Şayet söylemek istediğiniz ben gaz verirken farkında olmadan rudder da veriyorum onu ortadan kaldırayım diyorsanız o zaman EXPO. Değer olarak %25 deneyebilirsiniz

[Video]: Ustadlar yardiminiza ihtiyacim var:( Trex 450 sp

Gain değeri olarak 45 ile başlayabilirsiniz mesela.

Rudder agresif derken, eğer kuyruk dönme hızı (Piroutte Rate) çok yüksek diyorsanız, onu EXPO ile değil de End- Point ile hallediyoruz. Mesela Rudder kanalı hangisi ise, ki sizde de Channel-4 olmalı bunun End-point değerleri %70-%70 olarak ayarlayabilirsiniz.

Kızacaksınız ama Kuyruk hızı ile ilgili paylaşım ;)

Şayet söylemek istediğiniz ben gaz verirken farkında olmadan rudder da veriyorum onu ortadan kaldırayım diyorsanız o zaman EXPO. Değer olarak %25 deneyebilirsiniz

:lollol: yok hocam boyle anlatayim,rudder-le sag sol verdigimde agressif hareket yapiyor.yani yapmak isdedigim sag solu saarlatmak istiyorum.ola bilir turkcem biraz zayiftir.:)ozurlu sayin.

[Video]: Ustadlar yardiminiza ihtiyacim var:( Trex 450

subhi taghiyev' Alıntı:
:lollol: yok hocam boyle anlatayim,rudder-le sag sol verdigimde agressif hareket yapiyor.yani yapmak isdedigim sag solu saarlatmak istiyorum.ola bilir turkcem biraz zayiftir.:)ozurlu sayin.
Problem değil Subhi Bey ;) O zaman EXPO 25 değeri sizi biraz daha rahatlatır, deneyip görmek lazım :)

[Video]: Ustadlar yardiminiza ihtiyacim var:( Trex 45

Problem değil Subhi Bey ;) O zaman EXPO 25 değeri sizi biraz daha rahatlatır, deneyip görmek lazım :)

tamam hocam soylediklerinizi birer birer test edicem.ama throtle curve icin soylemediniz ne girmek lazim oldugunu.heli cok agressif olmasin,yani yeni baslayanim.bunuda cevaplarsaniz size bir omur borclu kalirim. :RCKolik:

[Video]: Ustadlar yardiminiza ihtiyacim var:( Tre

subhi taghiyev' Alıntı:
tamam hocam soylediklerinizi birer birer test edicem.ama throtle curve icin soylemediniz ne girmek lazim oldugunu.heli cok agressif olmasin,yani yeni baslayanim.bunuda cevaplarsaniz size bir omur borclu kalirim. :RCKolik:
Dua ekmeniz yeterli %p Throttle curver olarak şu değerleri girebilirsiniz : P 1=0, P2 = 40, , P3 = 75, P4= 85, P5 = 100

hocam ilk ucuş başarısız oldu,main şaft egildi,ana pallerden biri cizildi biri bir birinden koptu :( :-\ heli kalktığı zaman sag sol yatiyordu,gyro head lock modda ve sizin dediğiniz değerleri avc 45 nor 45 girdim gyronun işığı kırmızı yandı ama heli kendi etrafında dönmek istiyordu bilemedim neden.yön ayarı düzdür.heli niye kalktığında sağa sola yaslanıyor onu bilmedim,bide coook agressif hocam throtle curve değerlerinide azaltmak lazim bide rudder stiki saarlaştırmak lazım.expoyu +25 yaptım yine aynı.

bide hocam bi husus daha var.palin birini referans olarak ayarlamistim sonra cikardim bazi ayarlari yapip yerine taktim sizce o ayar bozulmus ola bilirmi,yani aci ayarlari referans pal-de yaptigim.şimdiden teşekkürler

Subhi bey oncelikle cok gecmis olsun :-\ Demek ki ayarlar bir yerlerde yanlis olmus ama nerede neyi yanlis yaptiniz soylemek zor. Yedekleriniz gelince insallah bu sefer sorun yasamazsiniz.

Subhi bey oncelikle cok gecmis olsun :-\ Demek ki ayarlar bir yerlerde yanlis olmus ama nerede neyi yanlis yaptiniz soylemek zor. Yedekleriniz gelince insallah bu sefer sorun yasamazsiniz.

hocam "bide hocam bi husus daha var.palin birini referans olarak ayarlamistim sonra cikardim bazi ayarlari yapip yerine taktim sizce o ayar bozulmus ola bilirmi,yani aci ayarlari referans pal-de yaptigim.şimdiden teşekkürler"
palleri almak istiyorum ama hobby king rc711 -den hep alish verish yapardim ikisindede stokda pal yoktur.hangi pali maslehet gorurdunuz?en azindan ogrene kadar,biri guzel olsun biride idare edercesine bi sey.varmi bildiginiz?

Normalde sorun olmaz ama tam olarak ne yaptiginizi anlamadim dogrusu. 450 icin pal tavsiyemiz asagidaki konuda.

Bu arada siz bu Heliyi kaldrimadan once simulator çalıştınız degil mi ?

Normalde sorun olmaz ama tam olarak ne yaptiginizi anlamadim dogrusu. 450 icin pal tavsiyemiz asagidaki konuda.

Bu arada siz bu Heliyi kaldrimadan once simulator çalıştınız degil mi ?

valla eskiden ama bu kumanda ile degil walkera ile calistim,bunu biraz once ucurmak test yapmak istedim oda basima patladi.bide hocam main shaft icin ne onerirsiniz?bide benim merak etdigim konu bu simulator-da diyelimki super ucuruyorum ama simulator-daki ayarlarla benim real ortamdaki heli icin ayarlar farkli.o nasil olucak?simulator-daki ayarlarin aynisini real heliyi ucurmak icin kullana bilirmiyim?

Main shaft ıcın orjinal Align hangi modeli ise onu öneririm. Manual en arkasında ürün kodu mutlaka vardır. Kumandayı sim ayarları ile gercek heli ucurulamaz. Sim ile gercek aynı olması memnun degil. Sim de amac yönleri ezberlemek. Ilerleyen zamanlarda kumanda üzerinde ince ayarlar ile belki simdeki modele biraz yaklasabilirsiniz ama bunun ıcın heli ile bolca uçup tepkilerini görmemi lazım

Cep telefonundan Tapatalk 2 aracılığı ile gönderildi.

yada FMA 4-Channel Co-Pilot II Flight Stabilization System w/Programmer
hocam sizce bunun yardimi olurmu bana?en azindan yeni baslayana?ilk kalkista hover falan icin.bunu sizin forumda sizin itibar etdiginiz biri varsa kullanmish olani isterdim satin alayim.