[Video]: Ustadlar yardiminiza ihtiyacim var:( Trex 450 sport v2

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Parallel de oyle diyorsa parallel olsun. Benim söylediğim aslında eski dişli tipleri için geçerli. Sen manual uygula sorun olmaz ;)
Eski manualde her ikisini de gösteriyordu. Her ikisi de problem olmuyor. Çok aşırı sıcak olmadığı ve piller arasında yeterince ara verildiğinde sorun olmayacağını düşünüyorum. Mesela Türker 450 DFC, Mordo abinin 450 PRO her ikisinde de ESC pillin altında :)

anladım motorun pinyonu ile main gear arasina yağ dökmeme gerek varmı?

subhi taghiyev' Alıntı:
anladım motorun pinyonu ile main gear arasina yağ dökmeme gerek varmı?
Ben hiç kullanmadım, gerek yok ;)

Ben hiç kullanmadım, gerek yok ;)
ok ustad teşekkürler.yarın yeniden sizi sorularımla meşgul edicem. :)

arkadaslar forumdada gormustum soylemistiler main gear yukari asagi yapsa olmaz.sizce cokmu problem olur?tesekkurler :RCKolik:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

subhi taghiyev' Alıntı:
arkadaslar forumdada gormustum soylemistiler main gear yukari asagi yapsa olmaz.sizce cokmu problem olur?tesekkurler :RCKolik:
Boşluk çok fazla :embarras: Aşağıdaki konuda paylaştığımız videonun 01:30 sonra anlatıldığı şekilde kafayı elle yukarı aşağı hareket ettirince hiç boşluk (ya da 1 mm bazından dah büyük) olmamalı ;)

Boşluk çok fazla :embarras: Aşağıdaki konuda paylaştığımız videonun 01:30 sonra anlatıldığı şekilde kafayı elle yukarı aşağı hareket ettirince hiç boşluk (ya da 1 mm bazından dah büyük) olmamalı ;)

ustad nasilsiniz?:) bunun kisa yoldan nasil hall ede bilirim?kafanı tamamile çıkarmam lazımmi?((( manual-da yazilmis lazim olursa şaft ring takınız.ama ben ring falan görmedim çıkmadı içinden

subhi taghiyev' Alıntı:
ustad nasilsiniz?:) bunun kisa yoldan nasil hall ede bilirim?kafanı tamamile çıkarmam lazımmi?((( manual-da yazilmis lazim olursa şaft ring takınız.ama ben ring falan görmedim çıkmadı içinden
Teşekkürler Subhi Bey iyiyiz çok şükür, sizler nasılsınız ? 450 Sport V2 netten manual baktım.

Manual 14 sayfasında gösterildiği üzere bu modelde de PRO olduğu gibi "Shim" dediğimiz pul kullanılıyor hatta farklı kalınlıkta 2 adet. İhtiyaca göre ya 0.1 ya 0.2 ya da her ikisini kullanıyorsunuz ;)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Teşekkürler Subhi Bey iyiyiz çok şükür, sizler nasılsınız ? 450 Sport V2 netten manual baktım.

Manual 14 sayfasında gösterildiği üzere bu modelde de PRO olduğu gibi "Shim" dediğimiz pul kullanılıyor hatta farklı kalınlıkta 2 adet. İhtiyaca göre ya 0.1 ya 0.2 ya da her ikisini kullanıyorsunuz ;)

saolun hocam iyilik sağlık,hocam ben manuelle yatiyorum her gece )) ezberledim orda yazilanlari)) yarin sokup yeniden yazicam size.teşekkürler

subhi taghiyev' Alıntı:
saolun hocam iyilik sağlık,hocam ben manuelle yatiyorum her gece )) ezberledim orda yazilanlari)) yarin sokup yeniden yazicam size.teşekkürler
Çok doğru bir yolda emin ve sağlam adımlarla ilerliyorsunuz Subhi Bey :thumbup: Sadece biraz daha dikkat ;) Kolay gelsin :RCKolik:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

merhabalar,hocam o beyazın adı neydi unutdum o sanki biraz stabil dönmüyor,neden ola bilir?bide pal acı olcerimin üzerinde derece yoktu forumdada linki bulamadin aci olceri nasil kullanmaliyim onun icin.

arkadaslar 11dereceyi swash mix ile ayarladim ama pitch curve ile girdigimde 4-5 dereceyi yapamadim.olmadi.thotle stigini 50-55 yaptigimda 5 dereceyi acisini ala biliyorum.ama forumda degilen gibi stick 65-66% -deyken 5 dereceyi alamadim.

arkadaslar benim anlamadigim bi sey var: yukarida verdigim linkte ilk olaraq throtle stick 100-de olurken ayari swash menusunden yapti sonrasini neden pitch curve-den yapti.hepsini pitch curve-den yapsan ve swash menusunden pitch-i oldugu gibi yani 50% -de kalsa nolurki?farklarini bilemedim.bende fly sky kumandasidir ve videodaki futabadan farkli olarak pitch curve menusunde 5 tane deger var.L-1-2-3-H simdi manuel-de L icin, 3icin, 1icin ve H icin deger var deger var.manuel-deki l ile h bendeki kumandadaki degerlerle duz geliyor.bide bi sey daha var, ben hic iddle up icin ayar yapmadim,idle up yapdigimda helinin palleri nasil durumdaysa oylede duruyor.bildigim kadariyla aci olcerken iddle up acik olmasi lazim,iddle up ayarlanmadiysa bile onu on yapmaliyimmi?lutfen biri yardim etsin:(

subhi taghiyev' Alıntı:
merhabalar,hocam o beyazın adı neydi unutdum o sanki biraz stabil dönmüyor,neden ola bilir?bide pal acı olcerimin üzerinde derece yoktu forumdada linki bulamadin aci olceri nasil kullanmaliyim onun icin.
Aşağıdaki konuda belirtiğimiz gibi büyük ihtimal main gear ana shaft bağlantısı olan alttaki somunlu vidayı biraz fazla sıkmışsınız ondan olmuştur. Video izledim sorun yok, bu şekilde de gayet güzel çalışır ;)

Ana dişli / autorotasyon dişlisini main shaft vidalarken aşırı güç uygularak sıkılmamalı. Somuna Loctite uygulanması yeterli olacaktır. Aksi takdirde dişli seti arasındaki boşluğun homojenliği bozulabilmektedir. Her ne kadar bu bozulma fonksiyonel bir sıkıntı teşkil etmiyorsa da, olmaması daha iyi

Açı ölçümünü şu şekilde yapıyoruz. Sizin açı ölçerin üzerinde numara olmaması çok büyük problem değil. Siz varmış gibi rahtlıkla bakabilirsiniz :)

subhi taghiyev' Alıntı:
arkadaslar benim anlamadigim bi sey var: yukarida verdigim linkte ilk olaraq throtle stick 100-de olurken ayari swash menusunden yapti sonrasini neden pitch curve-den yapti.hepsini pitch curve-den yapsan ve swash menusunden pitch-i oldugu gibi yani 50% -de kalsa nolurki?farklarini bilemedim.
Max açı miktarı ile ilgili sınırlama daima Swash- Pitch menusunden yapılır. Alsında sizin de dediğiniz gibi Pitch Curve değerini %100 düşürmekte aynı sonucu verir ama doğru olan bu değil. Zira ilerleyen zamanlarda 3D yaparken Pitch curve %100 ve lineer olmasını isteyeceğiz. Her ne kadar şu an için size ikisi de aynı sonucu veriyor olsa da, alışkanlık olarak max açı değerini "Swash- Pitch" üzerinden sınırlama getirin.

subhi taghiyev' Alıntı:
bende fly sky kumandasidir ve videodaki futabadan farkli olarak pitch curve menusunde 5 tane deger var.L-1-2-3-H simdi manuel-de L icin, 3icin, 1icin ve H icin deger var deger var.manuel-deki l ile h bendeki kumandadaki degerlerle duz geliyor.bide bi sey daha var, ben hic iddle up icin ayar yapmadim,idle up yapdigimda helinin palleri nasil durumdaysa oylede duruyor.bildigim kadariyla aci olcerken iddle up acik olmasi lazim,iddle up ayarlanmadiysa bile onu on yapmaliyimmi?lutfen biri yardim etsin:(
Şu aşamada Idle-Up ayarını daha doğrusu tüm ayarların önce Idle-up açıkken yapılması kısmını geçebilirsiniz. O ilerleyen zamanlarda 3D ve invert uçuşlar için gerekli. Bu nedenle ilk açı ayarınızı çok fazla karıştırmayalım isterseniz. Bu nedenle aşağıdaki HIZLI AYAR kısmında bulunan 2.videonun (Hızlı Ayar- Setup Aşamaları Video-2: ) 02:30 sonra anlattığımız temel ve hızlı açı ayarı sizin için şu aşamada gayet yeterli olacaktır.

İlerleyen zamanlarda temel ve daha hassas ayar kısımlarını yeniden ele alırız. İlk zamanlar bu şekilde fazla ve detaylı bilgi, doğal olarak kafa karıştırabiliyor ve ilk uçuşlarda çok da gerekli ve etkili olmuyor. Bu nedenle de zaten HIZLI ayar konusu sizlerle paylaştık. Şimdilik bunların bile varlığından haberdar olmanız yeterli ;)

Aşağıdaki konuda belirtiğimiz gibi büyük ihtimal main gear ana shaft bağlantısı olan alttaki somunlu vidayı biraz fazla sıkmışsınız ondan olmuştur. Video izledim sorun yok, bu şekilde de gayet güzel çalışır ;)

tamam ustad,yeniden incelerim en son verdiginiz videoyu kac defa inceledim en sonda ilk yalnisimi buldum heliyi ben sag tarafdan pitch acisi yapiyordum ama olmazmish oyle:)bide bi sey var: ben throtle kolunu maksimum yaptigim zaman flybar pad bi tarafa egiliyor onu geri dondurdugumde yani asagi saldigimda stiki pad kimildanmiyor.yani bi tarafa dogru kaliyor.oylemi olmasi lazim?ana dislinin vidasini biraz bosaltsam o problem hall olurmu?tesekkurler zaman ayirdiginiz icin

subhi taghiyev' Alıntı:
tamam ustad,yeniden incelerim en son verdiginiz videoyu kac defa inceledim en sonda ilk yalnisimi buldum heliyi ben sag tarafdan pitch acisi yapiyordum ama olmazmish oyle:)
Demek ki açı işi tamalandı, hadi gözünüz aydın ;)

subhi taghiyev' Alıntı:
bide bi sey var: ben throtle kolunu maksimum yaptigim zaman flybar pad bi tarafa egiliyor onu geri dondurdugumde yani asagi saldigimda stiki pad kimildanmiyor.yani bi tarafa dogru kaliyor.oylemi olmasi lazim?
Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadık :embarras: Video çekip paylaşırsanız durum normal mi, değil mi bir bakalım :)

subhi taghiyev' Alıntı:
ana dislinin vidasini biraz bosaltsam o problem hall olurmu?tesekkurler zaman ayirdiginiz icin
İlk hali ile de sorun yoktu zaten. Çok az gevşetti iseniz sorun olmaz. Bu arada vidayı loctite sürmeyi unutmadınız değil mi, zaman için de gevşemesine engel olmak için ;)