Türk Hava Kuvvetleri Hawker Hurricane Mk2C Trop İnşaatı
Omer Erkan' Alıntı:
Neredesin Evren bey? Getti gene canım konu!...
Geldim geldim
Bu sabah itibariyle Muscata ve dolayısıyla Muscat Tayyare Fabrikasına dönmüş bulunmaktayım.
Öncelikle herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını, ve kurban bayramını kutlarım.
Madem konuda helikoptercilerin uçak uçurmalarının videoları paylaşılmış, ben de kendi helikopter uçurma videomu paylaşayım, hoş video çok eski, 6 yıl kadar önceye ait. Sanırım 3. yada en fazla 4. uçuşum falandı, helikopter de benim değil ha, kulakları çınlasın bizim Kaan Gök ün helisini almıştım, çok tırsmıştı kıracağımdan emin olduğu için
, ama kırmadan geri teslim etmiştim
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bundan birkaç yıl sonra da "emanet heli ile nereye kadar kardeşim" diyerek bir arkadaştan ikinci el titan e325 almıştım kendime, o meretle biraz daha pratik yapıp gidip 0 km flybarless yeni nesil titan e325 ve super cobra gövde seti edinmiştim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Niyetim bunu da Türk Kara kuvvetlerinin renklerine boyamaktı ama sonra rüzgar bizi buralara attı ve mereti getirme şansım olmadığı için de kalakaldı öylece...
Neyse bu kadar helikopter muhabeeti yeter, asıl konumuz olan Hurricane e dönelim.
Bayram sırasında Hurricane'i ilgilendiren iki olay oldu;
birincisi boyama için niyetli olduğum ana boya kaynağının çuvallaması ihtimaline karşın yedek olsun ne olur ne olmaz diyerek bolca tamiya akrilik boya alıp yanımda getirdim.
İkincisi ise hurricane ile dorudan alakası yok, hatta muhtemelen inşaatı bir miktar geciktirebilecek ama sonuçta Hurricane e çok faydalı olacağına inandığım bir olay.
Nasıl bişey acaba bu böyle
Daha önceden tasarımlarını alıp bastığım ve gayet keyifle uçurduğum 3dlabprint firmasındaki çocuklardan bir mail geldi, ve mailde yeni tasarımları olan 1/6.6 ölçeğindeki spitfire mk9 un hazır olduğu yazıyordu! Genelde aylık bilgilendirme maillerinde sıradaki projeye ait ipucu verip ağız sulandırırlardı aam bundan hiç bahsetmemişlerdi, o yüzden çok büyük ve tatlı bir sürpriz oldu. Hemen girip modeli inceledim, ve farkettim ki bu meret hurricane için mükemmel bir "antreman" uçağı olabilir. Aynı zamanda Hurricane'de kullanacağım motor pervane ve pil sisteminin test edilmesi için de harika bir platform. Modellerin ölçekleri birbirine çok yakın (1/6.6 - 1/6.85), haliyle boyutları da bırbırlerıne bıhaylı yakın. Spitfire 1.7m kanat açıklığına sahip, Hurricane ise 1.78 m. Spitfire'ın kanat yüklemesi, hem kübik hem konvansiyonel, Hurricaneinkinden daha düşük, ama hem kanat yapısı hem de iniş takımları nedeniyle sipt bir kademe daha zor uçan bir uçaktır hurriye nazaran. Bu nedenle güzel bir uçuş tecrübe modeli olacak. Ayrıca uzun süredir yüksek kanat yüklemesine sahip bir "warbird" uçurmadığımı da hesaba katarsak bir miktar paslanmış olmam olası, Hurriyi direk riske atmaktan kurtaracak bir model olur. Boyama olarak da bir "What if" projesi olarak bu mereti aynı Hurri gibi Çöl kamuflajı ile boyarım üzerine de Türk forsları koyarım diye düşündüm (Mk9 bizde de kullanıldı ama hepsi savaş sonrası teslim edildiği için çöl kamuflajı olan yoktu hiç, olayın "what if" kısmı buradan gelıyor
)
Velhasıl hazır bir hafta geçerli indirim kodu da vermişlerken aldım mereti, dosyaları indirdim, baskı sürelerini tabloladım ve baskı planlamasını yaptım, dün saat 01:30 da eve varmış olmama rağmen ilk iş hemen ilk parçaların baskısını başlattım bile
Bu uçak için ayrı bir başlık açıp baskı, montaj, boyama ve uçuşunu oradan paylaşacağım.
Doğrudan Hurricane üzerindeki çalışmalar da bir iki güne başlar, takipte kalın efenim