Türk Hava Kuvvetleri Hawker Hurricane Mk2C Trop İnşaatı
Ohh, çok uğraştırdı ama rudder da bitti sonunda.
Nihai şekillendirmesi ve menteşelerin alıştırılması yapıldı.
Menteşelerin geleceği yerlere bloklar eklendi şekillendirildi, kontrol yekesi yerine alıştırıldı ve yapıştırıldı, etrafındaki bloklar eklendi. Kaplama için çerçeve ilk kat dopuna kavuştu.
Yarın kaplaması yapılacak.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Uçağın uçabilirliği için gövde gerekli işler iyice azaldı, kalanlar da bu hafta tamamlanıp haftasonu itibariyle kanadı tekrar tezgaha alacağım.
Buarada modelin detaylandırılması aşamasında kullanılmak üzere (ve tabiki nihai olarak plastik modellerde kullanılmak üzere) çeşitli zımbırtılar almıştım Hannants'tan. 5 haftadan fazla zaman geçmesine rağmen ses gelmeyince paketten ümidi kesmek üzereydim ki, paket elime ulaştı (geçen hafta oldu bu mevzu)
Üj bej ıslak çıkartma (decal):
Bunlar taranıp uygun boyutta büyütülüp tekrar çıkartma yada maske olarak basılıp büyük modelde kullanılacaklar.
Gösterge paneli için de referans olsun diye bir "fotoeç" edinmekte fayda gördüm:
Ama aramızda kalsın bu mk2 paneli değil, mk1 paneli, Sümer Abiye hediye olarak yaptığım modelin içine koymak suretiyle kakalamaktan başka bir işe yaramayacak, neyse ki onun gözleri iyi görmüyor... bidakka, kulağı duymuyordu yahu gözleri gayet iyi görüyor [emoji51][emoji51][emoji51]ahanda z..tık.
[emoji23][emoji23][emoji23]
Ha bide emniyet kemeri meselesi var, ona da referans lazım, bide makete adam gibi kemer lazım.
Hurricanelerde bu iki tip kemer de kullanılmış, ama acaba bizimkilerde hangisi vardı? Bilen varsa söylesin lütfen
Sümer abi, gösterge paneli dışardan görünmüyor bile, ama kemerler hemen göze çarpıyor, paneli çok dert etmene gerek yok yani [emoji28][emoji28][emoji28]
Sent from my iPhone using Tapatalk