Tarot 680 6s 8000mah + Naza v2 + 480kv Motor Kurulum

semih Balkar' Alıntı:
kumandanıza baktım çok güzelmiş Taklada atıyormu :)
:laugh:))) o dandirik kumandaya neler yaptim neler :laugh:))
Bu kumandaya gecicem kutusunda duruyor ama telemetry ozelligi hakkinda hic bir fikir edinemedim. Kaliteli kumanda hic kullanmadim, bunada baslamak istiyorum ama en azindan voltaj durumunu gosterse kafi bana kumnada ekraninda... yoksa flysky a devam;)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

selçuk bey apm ile naza yı fiyatlayalım
apm+pm+osd+telemetry+gps
nazada ne kadar a mal oluyor siz ikisinide kullandınız
fiyat ve kullanım farkı nedir

kumanda için forumlara baktım
hiç bir bilgi yok
sadece fiyat bilgileri var

selçuk bey bende size 1 soru sorayım
bende 2 apm ful takım var
fpv de osd ekranında 1 i voltajı gosteriyor diğeri tüm değerleri sıfır göstermiyor sorun nerede ???

osd config leri aynı

camın önünden davulcular geçiyor 4 yol ağzı olduğundan 4 davulcumuz solo olarak gelirler birde ayrı yönlerden geldikleri için 10 dk da koro 4 davul muhabbeti dinliyecen neyse teşekkürler iyi sabahlar

semih Balkar' Alıntı:
selçuk bey bende size 1 soru sorayım
bende 2 apm ful takım var
fpv de osd ekranında 1 i voltajı gosteriyor diğeri tüm değerleri sıfır göstermiyor sorun nerede ???
Ikisinde power modul ile besliyorsunuz degilmi, tum sartlar ayni ise aklima birsey gelmiyor suanlik, ama cok zaruri bir durum dogarsa arastiririz semih bey

Selçuk TUNÇER' Alıntı:
Fpv sisteminide hazirladim bu firsatla...
Aklima takilan bir soru var multi uzerinde merkezi karttan beslenen 2 adet 12v bec olmasi enerji tuketimini arttirirmi, olumsuz etkisi olurmu?
Selçuk, BEC'lerin fotoğrafını koyarsan daha net bir şey söyleyebilirim ama genel olarak konuşacak olursam, harici BEC'ler anahtarlamalı güç kaynakları olduklarından dolayı, yüksek verimle çalışırlar ve güç tüketimini arttırmak gibi bir şey çok da sözkonusu olmaz. Hatta lineer olsalar bile (çok abartarak varsayıyorum)en fazla verebilecekleri 2 - 3 Amperlik akım, pil tarafından kesintisiz olarak 3 - 4 saat süre boyunca karşılanabilir.

Ama ilk başta dediğim gibi, genellikle harici BEC'ler lineer değil anahtarlamalı güç kaynaklarıdır. Ve senin ekipmanın ne kadar güç talep ederse, o kadarını veririler.

selçuk bey apm ile naza yı karşılaştırabilirmiyiz
apm+pm+osd+telemetry+gps
naza+pm+osd+telemetry+gps
nazada ne kadar a mal oluyor siz ikisinide kullandınız
fiyat ve
kullanım farkı nedir
teşekkürler

Zafer SAHIN' Alıntı:
Selçuk, BEC'lerin fotoğrafını koyarsan daha net bir şey söyleyebilirim ama genel olarak konuşacak olursam, harici BEC'ler anahtarlamalı güç kaynakları olduklarından dolayı, yüksek verimle çalışırlar ve güç tüketimini arttırmak gibi bir şey çok da sözkonusu olmaz. Hatta lineer olsalar bile (çok abartarak varsayıyorum)en fazla verebilecekleri 2 - 3 Amperlik akım, pil tarafından kesintisiz olarak 3 - 4 saat süre boyunca karşılanabilir.

Ama ilk başta dediğim gibi, genellikle harici BEC'ler lineer değil anahtarlamalı güç kaynaklarıdır. Ve senin ekipmanın ne kadar güç talep ederse, o kadarını veririler.
Abi ubecler bu

Yani zafer abi isiniyor baya normal olarak hani bir donusturme dongusu soz konusu surekli olarak. Bende merak ettim bilgi olarak acaba etkilimi enerji sarfiyatina diye... ne kadar guc talep etmesi derken zaten verebildigi guc max 12v 3a degilmi ve bunu surekli olarak vermiyormu?

Selçuk TUNÇER' Alıntı:
Abi ubecler bu

Yani zafer abi isiniyor baya normal olarak hani bir donusturme dongusu soz konusu surekli olarak. Bende merak ettim bilgi olarak acaba etkilimi enerji sarfiyatina diye... ne kadar guc talep etmesi derken zaten verebildigi guc max 12v 3a degilmi ve bunu surekli olarak vermiyormu?
Hayır, 12v 3a değerini sürekli olarak verilmez. Atıyorum, sadece BOSCAM TS353 video verici bağlarmış olsaydın sadece 12V 0.25A devamlı olarak veriridi. Ekipmanın talep etmediği enerjiyi, BEC'ler zorla vermezler. Ama eğer çok ısınıyorsa, üzerindeki maksimum değerler doğru değildir ya da senin ekipmanın, düşündüğünden çok güç harcıyordur.

Zafer SAHIN' Alıntı:
Hayır, 12v 3a değerini sürekli olarak verilmez. Atıyorum, sadece BOSCAM TS353 video verici bağlarmış olsaydın sadece 12V 0.25A devamlı olarak veriridi. Ekipmanın talep etmediği enerjiyi, BEC'ler zorla vermezler. Ama eğer çok ısınıyorsa, üzerindeki maksimum değerler doğru değildir ya da senin ekipmanın, düşündüğünden çok güç harcıyordur.
Yok abi normal degerlerde isiniyor. Ben isinmasini enerji sarfiyatina gore baglanti kurmak icin belirttim. Bu arada 600mw lik boscam alicinin stok anteni tam bi facia bence. Karincalanma yapiyo dibinde resmen. Filtre dediginiz sey boyle durumlarda mi kullaniliyo acaba ?

Selçuk TUNÇER' Alıntı:
Aynen abi ya heyecan dorukta ve bi heyecanim daha var Allah izin verirse yarin sabah baba olucam :) ucurmak haftasonu evladimdan kopabilirsem birazcik o zaman olur tabi misafirlerdende firsat olursa :) ahhh ahhh nolurdu sanki bi 15 inclik propallerim olsaydi suan :/ bir sey sormak istiyorum propalleri takinca iki propallerin uc noktalari arasindaki mesafe 8cm oluyor, peki 15 lik taktigimizda bu mesafe ne kadar azalir nasil hesaplariz. yani pal basina dusen 13 lukten 15 arasindaki 2inc oluyor ya uclarindan 1 er inc artacak diymi. Yani 4/2 = 2 inc o da = 2.54cmx2=5,08cm oluyor diymi ?

Daha once bu soruyu sormustum cevap gelmemisti. Sanirim yogunluktan. Ben cevapliyim belki birilerinin isine yarar. Evet yukarida yaptigim hesap dogruymus. 1555 propeller dun geldi, bugun uzerine takicam iftardan sonra insallah,

Yani normal fy680 framede 13inc propeller uzerine cikamiyoruz ama dusuk kv motorlarimiz varsa 680 pro Motor mountlardan aliyoruz, ilk mesajlarda resimlerde gozuken parcalar. Boylece 15 lik propeller icin uygun hale geliyor. Buda bence onemli bir bilgi elbet lazim olur

Selçuk TUNÇER' Alıntı:
Yok abi normal degerlerde isiniyor. Ben isinmasini enerji sarfiyatina gore baglanti kurmak icin belirttim. Bu arada 600mw lik boscam alicinin stok anteni tam bi facia bence. Karincalanma yapiyo dibinde resmen. Filtre dediginiz sey boyle durumlarda mi kullaniliyo acaba ?
Selçuk selamlar,

Filtreler, motor ve ESC'den gelip elektirksel sisteme karışan parazitleri süzmede kullanılıyor. BU parazitler, motor devrine bağlı olarak ekranda dalga dalga görüntülere neden olur. Ben 400mW'lik versiyonu kullanıyorm gayet memnunum. Stok antenin dipdibe kullanımda bir sıkıntı yapmaması lazım ... Hem alıcı hem de vericide antenin yerine düzgün bir şekilde oturduğuna eminsin değil mi ? Bir de 600mW gibi yüksek güçlü vericileri antensiz çalıştırısan hasar görme riski var. Hasbelkader yanlışlıkla bir kaç sefer bu şekilde çalıştırmış olabilir misin ?

Zafer SAHIN' Alıntı:
Selçuk selamlar,

Filtreler, motor ve ESC'den gelip elektirksel sisteme karışan parazitleri süzmede kullanılıyor. BU parazitler, motor devrine bağlı olarak ekranda dalga dalga görüntülere neden olur. Ben 400mW'lik versiyonu kullanıyorm gayet memnunum. Stok antenin dipdibe kullanımda bir sıkıntı yapmaması lazım ... Hem alıcı hem de vericide antenin yerine düzgün bir şekilde oturduğuna eminsin değil mi ? Bir de 600mW gibi yüksek güçlü vericileri antensiz çalıştırısan hasar görme riski var. Hasbelkader yanlışlıkla bir kaç sefer bu şekilde çalıştırmış olabilir misin ?
Selam abi.Evet zafer abi calistirdim ama cok kisa bir sure. Birde kumandanin frsky modulune yakinsa alici parazit yapiyor ve modul otmeye basliyor. Uzaklastirinca netlesiyo. Mushroom anten taktim bugun. Araya 3 duvar mesafesi ev icinde eskisine gore daha iyiydi. multi uzerindeki konumuda su sekilde. Resmini yarin aksam atarim ama tarifen hexanin sag orta kolunun frame birlesme hizasinda. Kumanda alicisi ise frame boardun en arka kisminda. Birde abi aliciyi ve ekrani kucuk 800mah 7.4v ve 1000mahlik lipolar ile denedim. Buda etkenmidir ? Asil lipolarim daha gelmedi.