Seagull Yak 54 Kurulum.

Seagull Yak 54 Kurulum.

Mehmet abi kıvırma :D yeni alanda elektrikli uçaklar miss gibi uçar :D

Seagull Yak 54 Kurulum.

Sümer Yamaner' Alıntı:
Ne derler?

Helikopterler aslında uçmazlar. O kadar çirkindirler ki yeryüzü onları iter! :lol:
Abi malum güzellik göreceli birşey :lol: Kaldı ki "Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca" :lollol: :lollol:

Şu kısım için yorum rica edeyim lütfen :laugh: :D
Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Birgün ben de uçak toplayacağım orası kesin %p Ama şu saha olayı ve özellikle de ortamda görmek dahi istemeyeceğin insanlar ile mecburen bir arada olma zorunluluğu..

Örneğin geçen sene yaşadığımız olay sonrası kimseyle daha fazla muhattap olmadan, helilerimiz aldık paşalar gibi yeni sahamıza geçtik ve hayatımıza devam ettik. Peki sorarım size uçakcı olsaydık bunu yapabilir miydik ;)
Evet heli işi para işi, ama insan bazı şeyleri yaşayınca anlıyor ki "Bazı şeylere paha biçilemez", işte helideki uçuş alanı özgürlüğü de böyle bir şey :thumbup:

Seagull Yak 54 Kurulum.

Mesut AKIN' Alıntı:
Mehmet abi kıvırma :D yeni alanda elektrikli uçaklar miss gibi uçar :D
Üstad bu saatten sonra uçak toplarsam 1 Trainer sonrası hemen 100CC çakarım, uğraşamam ben öyle elektrikle falan ;D

Hem zamanında biz yerel yeni başlayan uçakcılardan öyle gördük, öyle öğrendik : Ne kadar çok CC o kadar kolay pilotaja :lollol: :lol:

Seagull Yak 54 Kurulum.

O kısım için yorum...

Pire için yorgan yakmam. Kasaptaki ete... Şey pardon o değildi. :lol:

Tabii ki uçak için gereken saha özellikleri çok farklı. En azından 70 - 80 metre düzlük ve her iki ucunda da belirli bir miktarda açık hava sahası lazım. Helikopter bu açıdan çok çok farklı. Ama ben sırf bu nedenle uçağı bırakıp helikopterle uğraşmazdım kişisel olarak.
Sonuçta aranınca değişik yerler bulunabiliyor. Kaldı ki her ne olursa olsun birlikte yaşamaya çabalamak zorundayız.
Örneğin Hezarfen'de benzer sıkıntılar yaşanmıyor mu sanıyorsun? Ama bir şekilde, dostluğu ön plana çıkararak üstesinden geliyoruz. Başka seçeneğimiz yok!

Seagull Yak 54 Kurulum.

Yahu arkadaşlar, gece mesajı yazıp yattım. Öğlen bir bakayım dedim, sayfalar dolmuş! Ne ara model toplayıp, ne ara yazıyorsunuz anlamıyorumki! %p Ne için, ne yazacağımı bile karıştırdım artık. :-\ Neyse;

Mesut kullandığın bütün donanım malzemeleri kutudan mı çıktı yoksa, farklı şeyler kullandınmı? Mesela yatay dengeleyici destekleri ve arka teker...

Ayrıca, bu modelin toplanmasındaki bir kaç uygulamayı çok tuttum. Dönüş dümeni tel bağlantısındaki makaron uygulaması, depo boğazına fitil, poliüretan esaslı yapıştırı ile dolgu yapmak gibi...Aklıma gelseydi ben de yapardım. %p Takıntı konusuna gelince, benim kadar olmasın! Aramızdaki fark ise, benim elim, senin kadar hızlı değil! :( O yüzden benimki bir ay, seninki bir hafta sürüyor.

Birbirimizden öğrenmek konusunda ise, zaten bunun için bu forumda değilmiyiz?

(Alıntı yapmayı beceremediğim için, kopyala yapıştır yapılmıştır)

Mesut AKIN' Alıntı:
"Ömer abi haftaya uçağımı alır gelirim yanına maiden için :) cuma günü bursaya gidip hanımı ce çocuğu annesine bırakıcam , 2 hafta boyunca boşum alandan kaçta geleceksin diyen olmayacak :D haftaya istediğin gün senin maidenlar için gelirim abi :) bende yak54 getiririm :)

çok yoruldum ayrıca :evil: :evil:""

Tamamdır Mesut, teşekkürler! Ben yarın gidip, Salı döneceğim, haberleşiriz.

Yok artık, yazıp da ön izleme yapana kadar 7 yeni ileti diyor! bu ne yahu, ben pes ediyorum artık!

Seagull Yak 54 Kurulum.

Omer Erkan' Alıntı:
Yahu arkadaşlar, gece mesajı yazıp yattım. Öğlen bir bakayım dedim, sayfalar dolmuş! Ne ara model toplayıp, ne ara yazıyorsunuz anlamıyorumki! %p Ne için, ne yazacağımı bile karıştırdım artık. :-\ Neyse;

Mesut kullandığın bütün donanım malzemeleri kutudan mı çıktı yoksa, farklı şeyler kullandınmı? Mesela yatay dengeleyici destekleri ve arka teker...

Ayrıca, bu modelin toplanmasındaki bir kaç uygulamayı çok tuttum. Dönüş dümeni tel bağlantısındaki makaron uygulaması, depo boğazına fitil, poliüretan esaslı yapıştırı ile dolgu yapmak gibi...Aklıma gelseydi ben de yapardım. %p Takıntı konusuna gelince, benim kadar olmasın! Aramızdaki fark ise, benim elim, senin kadar hızlı değil! :( O yüzden benimki bir ay, seninki bir hafta sürüyor.

Birbirimizden öğrenmek konusunda ise, zaten bunun için bu forumda değilmiyiz?

(Alıntı yapmayı beceremediğim için, kopyala yapıştır yapılmıştır)

Mesut AKIN' Alıntı:
"Ömer abi haftaya uçağımı alır gelirim yanına maiden için :) cuma günü bursaya gidip hanımı ce çocuğu annesine bırakıcam , 2 hafta boyunca boşum alandan kaçta geleceksin diyen olmayacak :D haftaya istediğin gün senin maidenlar için gelirim abi :) bende yak54 getiririm :)

çok yoruldum ayrıca :evil: :evil:""

Tamamdır Mesut, teşekkürler! Ben yarın gidip, Salı döneceğim, haberleşiriz.

Yok artık, yazıp da ön izleme yapana kadar 7 yeni ileti diyor! bu ne yahu, ben pes ediyorum artık!

abi aslında bu işleri pazartesi ve salı gecesi yaptım ama Yozgat fotoğrafları konuyu baltalar diye paylaşmamıştım :)

Kullandığım elevatör destekleri ve arka teker kutudan çıktığı gibi abi :) bence bunlar güzel detaylar :) diğer aldığım şeyler zaten ilk sayfada görünüyor 5Shobi.com dan aldıklarım paketleriyle görünüyor

abi bunlarda benim modeli toplarken aklıma gelen şeyler genelde :D mesela on off anahtarı için kalıp alma ve depo ağzı için lastik fitil yapımı falan :D

abi çok haklısın, bende kendi forumumu kurarken bu düşünce ile kurmuştum keza Sümer abinin aktif olduğu HRC forumunda ki adminlerin bana kazık atmasına sinirlenip kendi forumumu kurdum daha sonrada olay tamamen yardım amaçlı bir forum olmasına dönüştü :)

Seagull Yak 54 Kurulum.

Abi gündüz bir baktım konuya , bir iki Mesut ustamın fotoları beğendim , akşama tebriklerimi , iyi temennilerimi falan yazarım diyordum , konu öyle güzel olmuş , öyle keyifli okunuyor ki , şaşırdım kaldım.....Espriler havada uçmuş , Mesut usta daha maiden yapmadan , konu çoktan uçuş yapmış bile.... :D
Mehmet kardeşime katılıyorum , biz uçmamak için yapılmış olan helikopter denen aleti bir başka seviyoruz ama uçan her modele adeta aşığız.Hele böyle bol fotolu , eğlenceli konuları da görünce , bu şahane modelleri daha bir yakından tanıyıp , neden biz de yapmayalım diyorum.Öte yandan Mehmet kardeşime yine katılarak , şööööle bir 100cc ile başlamak da gayet güzel fikir... :lol: :lol:
Harikasınız ustalarım , iyi ki varsınız , sayenizde yarı şaka yarı ciddi , yüzlerce kırımda öğrenilebilecek çok değerli bilgi ve tecrübelerinizden istifade ediyorum :bravo: :bravo:......Hakkınızı ödeyemem.... :saygilar:

Seagull Yak 54 Kurulum.

Konuyu büyük bir keyifle takip ettim. Elinize dilinize sağlık üstadlar. :bravo:

Ynt: Seagull Yak 54 Kurulum.

2 gun izne ciktim , dun evlilik yildonumumuzdu ve 4 yili geride biraktik :) saglikli ve guzel birde kizimiz var :) Rabbimden daha ne isterimki :) dun aksamda sonunda modeli tamamladim :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Seagull Yak 54 Kurulum.

Ellerine sağlık. Allah mutluluğunuzu ve huzurunuzu bozmasın. İsteyeceğin şey güzel kızına bir kardeş!!!

Mesut AKIN' Alıntı:
2 gun izne ciktim , dun evlilik yildonumumuzdu ve 4 yili geride biraktik :) saglikli ve guzel birde kizimiz var :) Rabbimden daha ne isterimki :) dun aksamda sonunda modeli tamamladim :)
Hep birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde daha nice seneler üstad :thumbup: Bu arada cimcime çok şeker olmuş :D Maşallah diyelim, nazar değmesin :)

Toplama aşamaları dahil olmak üzere güzel bir model çıktı ortaya, eline sağlık :bravo: Hele bir de maiden sonrası Cowling takılınca daha da süper olacak :halay: Şimdiden hayırlı maidenler üstad, video çekmeyi unutma ;)

Mesut AKIN' Alıntı:
Üstad Allah nice sağlıklı, mutlu seneler nasip etsin. :bravo:

Yalnız senin kızın resmini koyunca model geri planda kalmış haberin olsun, o nasıl bir tatlılık öyle. :laugh:

Seagull Yak 54 Kurulum.

Mesut, mutluluğunuz daim olsun, tüm ailenle nice yıllara!...Çocuklar hayatın tadı tuzu, Allah bağışlasın! Hani bir söz vardır;

"Seveceksen oğlanı sev, kız kendini sevdirir!" diye, seninki de öyle!

Model toplam kaç kilo ile bitti, hiç tartabildinmi? Hafta sonu için de hava biraz bulutlu ve rüzgarlı gösteriyor, umarım ilk uçuşa engel olmaz.