Seagull Yak 54 Kurulum.
Sümer abi "Tips and Tricks" kısmını ben yapamam okadar ingilizcem yok ama istersen bendende bahsederek sen yayınlayabilirsin hatta minettar olurum hep gavurlarmı icat edecek bizimde bişeyler yapabildiğimizi görsünler
metal borulara lehim işini vaktim olursa bu akşam hallederim , yada başka bir akşama sarkar maidan uçuşundan önce mutlaka hallederim uyarın için teşekkürler cırt atmıştım aslında ama onu fotoğraflamamışım çünkü okadar çok görsel çektimki model çok yavaş ilerliyor
filtredeki çapak temizleme ve depodaki çapak temizleme işini kesinlikle hallettim o şekilde asla bırakmam ayrıca motordan önce filtre kullanıcam herşey hazır
hava hortumu deponun etrafında dolandırılacak ama hortumum kalmamıştı ve bugün 2 metre hortum aldım gasser için o nedenle yarım kaldı bu iş fotoğraflarda hortum görünsün , aluminyum parça çıplak kalmasın görsel iyi dursun diye geçici elimdeki kısa hortumu taktım sadece
Sümer Yamaner' Alıntı:Mesut'cuğum ziyafet için ellerine sağlık kardeşim...
Bir iki birşey yazmadan duramadım. Öncelikle şu depo boynu için düşündüğün fitil çözümü bir harika. Bundan sonra ben de uygulayacağım. Hatta bence bunu Model Airplane News dergisine yaz. Onlar "Tips and Tricks" diye yayımlıyorlar böyle şeyleri.
Deniz tutkalı konusunda söylediklerine katılıyorum. Polidol'den daha çok köpürüyor ve bu uygulama için bence de daha uygun.
Depo tahliye hortumunun önce depo üst seviyesinin de üstünden dolaşıp sonra gövdenin altına indirilmesi gerektiğini hatırlatacaktım ama sen zaten ilgili şemayı koymuşsun. Ancak depo iç aksamı konusunda bir iki çekincemi paylaşmak isterim. Birincisi clunk'a delik deldikten sonra çapak temizliğinin büyük bir özenle yapılması lazım. Yoksa karbüratöre ulaşacak bir çapak herşeyi berbat edebilir. Aynı şey, depo boynuna yapılan müdahale için de geçerli. O sırada oluşabilecek çapaklara da dikkat etmek lazım. Deponun iyi temizlenmesi şart.
Benzinli depolarda her bir hortum / boru birleşiminin kelepçelenmesi gerekir. Bunun için de boruların uçlarında kabarıklık oluşturulmalıdır. Prinç borularda iri lehim damlaları bu işi görür. Kullanmış olduğun aluminyum borularda ise işin zor. Bu hali ile kullanmamanı öneririm. Bu amaçla özel "fuel line barb" adlı parçalar da Tower gibi yerlerde satılıyor. Sonuçta amaç borunun ucunda kabarıklık oluşturup hemen arkasına uygulanacak kelepçe ya da kablo bağı ile hortumu emniyete almak. Fotoğrafta görüldüğü şekilde kullanılırsa birkaç uçuş sonrasında clunk hortumunun depo içine düşmesi hiç de küçük bir olasılık değil. Aman dikkat...
Birkaç kelime de Mehmet kardeşime...
Öncelikle Extra 330L bir Black Horse modeli. Bu ise bir Seagull modeli. Arada ciddi bir yapıştırıcı farkı var. Seagull genelde fena yapıştırmazken Black Horse sanırım yoğurt kullanmayı tercih ediyor.
Bu uçaktan en az üç tane gördüm ve tümü de benzinli motorla uçuyordu. Mükemmeldi. Extra 330L ise bizzat kullandığım bir uçak ve net olarak söyleyebilirim ki benzin motoru ile olduğu yerde dağılabilir. Uçuş karakteristiğine lafım yok ama minimum miktarda yapıştırıcı ile üretiliyor! Hepsinden öte, Extra 330L çok eski bir model. Seagull YAK54 ise daha yeni bir model. Extra tasarlanıp üretildiğinde benzin motoru kullanımı bu kadar yaygın değildi. Yani birinde benzinli kullan diğerinde ise kullanma demem bir tutarsızlık değil.
Sümer abi "Tips and Tricks" kısmını ben yapamam okadar ingilizcem yok ama istersen bendende bahsederek sen yayınlayabilirsin hatta minettar olurum hep gavurlarmı icat edecek bizimde bişeyler yapabildiğimizi görsünler
metal borulara lehim işini vaktim olursa bu akşam hallederim , yada başka bir akşama sarkar maidan uçuşundan önce mutlaka hallederim uyarın için teşekkürler cırt atmıştım aslında ama onu fotoğraflamamışım çünkü okadar çok görsel çektimki model çok yavaş ilerliyor
filtredeki çapak temizleme ve depodaki çapak temizleme işini kesinlikle hallettim o şekilde asla bırakmam ayrıca motordan önce filtre kullanıcam herşey hazır
hava hortumu deponun etrafında dolandırılacak ama hortumum kalmamıştı ve bugün 2 metre hortum aldım gasser için o nedenle yarım kaldı bu iş fotoğraflarda hortum görünsün , aluminyum parça çıplak kalmasın görsel iyi dursun diye geçici elimdeki kısa hortumu taktım sadece