Seagull Piper Cub 75

Seagull Piper Cub 75

Sümer Abi modeli İstanbul için süslemeye devam. Cowling düzeltmesine başladım ağırlık merkezi depo boşken dümdüzdü birazcık burun bassa sorun olmaz heralde. İlk tamirat olunca ağırlık arttı haliyle. Yarın bir zımpara atıp uygun delikleri açacağım abi. Sonradanda komple sarı renge boyayıp sarı taraflara bant çektikten sonra siyahları atacağım.

Sübapların ayarını yaptım abi. Sübapları ayarının sabit tutması için kullanılan somunları değiştirdim. Baya yoymuşum uğraşırken. İnceledim sistemi ama o somunların ayrıca bir işlemi olmadığını düşündüğüm için değiştirdim. Ama yinede içim rahat değil abi. Sübaplar alyan başlı değil yıldız tornavida ile ayarlarken tam tutamıyorum. Yarın Türker Abi'nin yolladığı setle tekrar bir kontrol edeceğim abi.

Pervane delmek için uygun boyda matkap ucu almıştım abi onude denedim bugün tertemiz çıktı.

Bujide değiştirildi.

Kısaca abi ben bittim uçağın işi bitmedi. [emoji4]

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moderatör tarafında düzenlendi:
Seagull Piper Cub 75

Sümer Yamaner' Alıntı:
Sen işi büyütmüşsün de pervanenin neresini deldin matkapla???

Abi rayba bulamadım adam akilli, kademeli bir rayba yok, birde metrik olması lazım. Bende shafta girecek yeri matkapla açtım. Tam merkezledim sonra balans yaptım abi hatta tam geçmedi abi bir maktarda elimle çevirerek taktım. Tam ölçüyü bulmuşum abi matkapta.

Seagull Piper Cub 75

Az önce elimdeki farklı tonda bir sarı ile boyadım. Yakın mesafe ve kalın atarak büyük bir hata yaptığımı anladım ama malesef geç oldu. Kuruduktan sonra boyanın üzerini zınparalayıp gerektiği kadar düzleştirdikten sonra kendi rengi ile boyayacağım. Buda mastar niyetine kalmış olacak. [emoji4]

Umarım başarabilirim.

Seagull Piper Cub 75

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bence iyi iş çıkarmışsın da pervane çok mu büyük yoksa perspektif nedeniyle mi öyle göründü gözüme?

Pervane 14x6 abi.

Seagull Piper Cub 75

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bence iyi iş çıkarmışsın da pervane çok mu büyük yoksa perspektif nedeniyle mi öyle göründü gözüme?

Abi kalıp ve macun olarak bencede iyi ama boyamada 0'ım hele bir kurusun zımpara ile birşeyler yapıp tekrar boyamayı deneyeceğim abi. En azından el alışkanlığı kazanmış oldum. [emoji4]

Seagull Piper Cub 75

Sarı boya iyice kuruduktan sonra bant çekip tekrar siyah atacağım ve bitecek.

Ardından takmaya kıyamayacağım bir cowling olacak. El emeği paradan daha kıymetli. [emoji3]

Seagull Piper Cub 75

Doğuş' Alıntı:
ellerine sağlık güzel görünüyor ama pilotun biraz inşaat işçilerine benziyor :lollol: bence onada şöyle bir kulaklık felan figürü yap. %p

Seagull Piper Cub 75

Sümer Yamaner' Alıntı:
Ellerine sağlık...

Teşekkür ederim abi. [emoji4]

Mustafa Çoban.' Alıntı:
ellerine sağlık güzel görünüyor ama pilotun biraz inşaat işçilerine benziyor :lollol: bence onada şöyle bir kulaklık felan figürü yap. %p

Abi o diğer uçakta. Banada ilk başta itici gelmişti ama ilk düzgün uçan uçağım o olunca o pilot bir anda gözüme hoş gelmeye başladı. [emoji4]

İlerde kırımı olursa orayada el atarım abi. [emoji3]

Seagull Piper Cub 75

Doğuş' Alıntı:
Teşekkür ederim abi. [emoji4]

Abi o diğer uçakta. Banada ilk başta itici gelmişti ama ilk düzgün uçan uçağım o olunca o pilot bir anda gözüme hoş gelmeye başladı. [emoji4]

İlerde kırımı olursa orayada el atarım abi. [emoji3]

Abi latife bizimki güzel uçsunda öyle şeylere takılmamak lazım ama bir an dikkatimi çekti. :saygilar:

Seagull Piper Cub 75

Çarşamba günü için uçak bileti aldım, hava hep yağışlı gözükuyordu 700 km araba ile gelip ardından uçamasam kafayı yerdim. İstanbulda araba bulabilirsem yine pistlere gelmeye çalışırım. Olmadı toplu taşıma ve taksi şeklinde. [emoji4]

İnşallah yazın finallerden sonra bu sefer rahat rahat gelebilirim. [emoji3]

Seagull Piper Cub 75

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bu hafta da hava berbat. Ne kadar kalacaksın burada?

Abi henüz dönüşü almadım, iki üç hafta kalabilirim, Şubatın sonuna doğru döneceğim heralde abi.