Seagull Low Wing Trainer

Seagull Low Wing Trainer

Bu isten pek anlamasam da bu Sefer temiz ve guzel bir is olmus gibi Dogus :bravo:

Seagull Low Wing Trainer

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bu isten pek anlamasam da bu Sefer temiz ve guzel bir is olmus gibi Dogus :bravo:

İnşallah öyledir abi. Elimden gelen özeni gösteriyorum. İki düşünüp bir defa yapıyorum. [emoji3]

Nasip olursa artık uçmanın tadına varmak istiyorum abi simülasyonla nereye kadar [emoji846]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Yahu yapmışsın zaten. Gayet güzel olmuş.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abi sayende. :RCKolik:

Rudder ön dikme end point 100/100 İkisini birlikte kontrol etmeye kalkınca servo zorlanıyor bu değerlerde. Ama şu an için gayet yeterli abi. :)

Seagull Low Wing Trainer

Artık tam bir burun dikmesi saplantısı oluşmuş. :) Bundan sonraki uçağın back tekerli olmalı. [emoji38]

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seagull Low Wing Trainer

sumeryamaner' Alıntı:
Artık tam bir burun dikmesi saplantısı oluşmuş. :) Bundan sonraki uçağın back tekerli olmalı. [emoji38]

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi çok haklısın, artık rüyalarıma giriyordu. Ama sonunda hallettik [emoji4]

Abi bu arada servoların fotoğrafını çektim dün servo kollarıyla ilgili bir şeyden bahsetmiştin abi ben kontrol ettim ama neyin tam ortası anlamayınca hepsinin fotoğrafını çektim abi.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Abi birde son olarak bu batarya ve alıcıyı bağladığım kontra parçası oraya sıkışıyor ama güvenilir bir sıkılık değil havadayken kanatlara doğru iner. Orayı ince CA ile birkaç noktadan yapıştırmayı düşünüyorum. Yada daha basit takıp sökmemide sağlayacak bir yol varsa onuda yapabilirim abi.

Aileronlar içinde Y kabloyu çektim abi. Şimdilik air brake kullanmıyacağım [emoji51]

Seagull Low Wing Trainer

Sözünü ettiğim şey, aileron servolarında her iki servonun kol uzunluklarının aynı olup olmadığıydı. Herhalde bu kadar işi düzgün yapıp orayı yanlış yapmazsın. :D
Pili zırt pırt çıkarmayacağına göre (switch'de şarj ucu vardır sanırım) o tablayı yerine güzelce yapıştır. CA ya da epoksi ile.
Bunu söylemek haddim değil belki ama bence takdir edilecek bir iş çıkarttın. Ellerine sağlık.

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Sözünü ettiğim şey, aileron servolarında her iki servonun kol uzunluklarının aynı olup olmadığıydı. Herhalde bu kadar işi düzgün yapıp orayı yanlış yapmazsın. :D
Pili zırt pırt çıkarmayacağına göre (switch'de şarj ucu vardır sanırım) o tablayı yerine güzelce yapıştır. CA ya da epoksi ile.
Bunu söylemek haddim değil belki ama bence takdir edilecek bir iş çıkarttın. Ellerine sağlık.

Abi ortada takdirlik bir durum varsa o takdir size ve foruma aittir. Ben sizlerin sayesinde birşeyler öğrendim ve sizlerin destekleriyle bunları gerçekleştirdim. Yani asıl ben size bu destekler ve yardımlar için teşekkür ederim. :RCKolik:

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Abi'nin uyarısından sonra aileronların servo kolu mesafesi kafamı kurcaladı, hazır imkan varken tekrar bir el atayım dedim. Sonrasında malesef hiç imkan kalmayabiliyor. Kumpasla ölçe biçe aradaki 3 mm - 5 mm arasındaki farka tahammül edemedim.

Sonuç:

İkili servo kollarının bir tarafını kesip zımparalayarak tekli servo kolu yaptım müsait bir zamanda montajını yapıp kontrolleri sağlayacağım. [emoji4]

Seagull Low Wing Trainer

Allah'tan servolar Hitec. Futaba olsaydı öyle bir şey söylerdim ki yine hepsini söküp değiştirirdin! :)

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Allah'tan servolar Hitec. Futaba olsaydı öyle bir şey söylerdim ki yine hepsini söküp değiştirirdin! :)

Söylemiş olman lazım abi Futabanın diş sayısı ile mi alakalıydı. [emoji4]

Abi birde kanatın dengesini bir türlü ayarlayamadım ben. Kanatın 9 cm gerisi diyor oradan tutuyorum tam ortadan, bir tarafa yatıyor agirlik koyup esitliyorum tekrar bakiyorum bu seferde diger tarafa yatiyor. Oysa agirlik fazla olsa agirlik tarafina yatmasi gerekirdi [emoji52]