Seagull Low Wing Trainer

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bak şimdi...
Burun dikmesinin yekesinin hareketini düşün. Pushrod önde kılıftan çıkınca ileri geri hareket ederken sağa sola da hareket etmek zorunda. Demek ki burada kullanacağın pushrod normalde kullandıklarından daha ince ve esnek olmalı. Aynı durum karbüratör yekesi için de geçerli. Pushrod ileri geri hareket ederken aynı zamanda yukarı aşağı da hereket etmek durumunda. Gaz yekesinde pushrodun kılıftan çıktıktan sonraki mesafesi uzun olduğu için tel daha rahat hareket edebiliyor ama ön dikmede pushrodun serbest kısmı kısa kaldığı için sorun oluyor. Tabii bir de ön dikme yekesini doğru takıyor olman gerek. Belki 180 derece ters takıyorsundur.

Abi aşama aşama kontrol edelim o zaman. Ben yeke kısmının videosunu çektim onu bir inceleyelim abi. Ona göre düzeltmelerle servoya kadar geliriz.

Bir yerde kesin hata var ama onu ben bulamadım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Gayet iyi çalışıyor derdin nedir?

Abi bu çalışmayı elimle yapıyorum servodayken servoyu zorluyor. Seagull ben yeke kısmı düzgün montajlımı diye çekmiştim abi bu videoyu.

Abi seagull bu gaz ve ön dikme için L yapın dememiş. Şu contayı sıkıp ayarladığımız parçadan koymuş. Acaba onların yerine bu kısımlarıda L şeklinde yapsam. Bana diğerinden daha güvenilir geldi. Belkide sıkıntı onu yapamadığım içindir.

Çünkü montaj esnasında servoların yerlerini bile pushrodların en rahat çalıştığı noktaya göre ayarladım.

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Servo yekelerinde L büküm ve plastik klips idealdir.

Tamamdır abi ben 1,2 mm tel içinde bir klips bulayım sonra öyle bir deneyeyim. Olursa size hiç zahmet vermemiş olurum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu arada abi eksikler olmasına rağmen montajın çoğu bitti.

İki aileron servosunu Y kablo ile bağlamak istemiyorum abi kumandadan mix ayarlarına bakındım ama beceremedim. Bu özellik genellikle kumandaların hangi menüsünda olur abi. Model ayarlarindan ikinci aileron sevosi için 6 ve 7 kanal kullanılabilir olarak seçtim. Ama gerisini getiremedim.

Seagull Low Wing Trainer

Niyeymiş canım? Tonoların tam düz mü çıkmıyor? Aileron differential mi vermek istiyorsun? Belanı mı arıyorsun?!?!?!?! Tak şunlara Y kabloyu beni taa oralara getirme! :p :D

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Niyeymiş canım? Tonoların tam düz mü çıkmıyor? Aileron differential mi vermek istiyorsun? Belanı mı arıyorsun?!?!?!?! Tak şunlara Y kabloyu beni taa oralara getirme! :p :D

Abi aslında air break geçirmiştim aklımdan ama ileri bir tarihe ertelemek üzere rafa kaldırdım. [emoji1]

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bi kere o "air brake"! Ama yakındır ben senin kafanı "break" edeceğim! :D :p :D

Abi Şubatta havalar yumuşak giderde yollar açık olursa İstanbula gelmeyi düşünüyorum araba ile. O zaman gönlünü alırız abi inşallah. Belki break olmamtanda kurtulurum [emoji3]

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bakalım o zamana kadarki performansını göreceğiz. :p :D

Elimden gelen dikkat göstereceğim abi [emoji3]

Abi şayet bu uçağı kırmadan ikinci uçuşu görebilirsem büyük başarı. [emoji846]

Seagull Low Wing Trainer

Sümer Yamaner' Alıntı:
Servo yekelerinde L büküm ve plastik klips idealdir.

Abi 1,2 mm çelik tel için klips yok. 2 mm içinmiş onlar THK'daki hobby kinge baktım orada var 1-1,5 arası kullanılır diyor. Ama alttakı yorumlarda 1,2 için olmadığından söz edilmiş. Ben L büküm + klips yerine gaz ve ön dikme için Z büküm mü denesem abi? Yada telleri bir miktar kalınlaştırsam mı? Belki 1,5 kurtarır klips için.

Seagull Low Wing Trainer

Bir noktayı atlamışım. Sende ön dikmeye bağlanan uç da Z büküm. Öyle olunca Z ya da L büküm işi biraz karışıyor. Çünkü o kadar hassas yapmak çok zor bükümleri. Hassas yapamazsan da ince ayar imkanın olmadığı için işin zorlaşabilir. Yine quicklink kullanacaksın gibime geliyor.