Muscat Tayyare Fabrikası'ndan haberler

Bakın ben ne kadar rahatım. ? Sormuyorum, peki niye? Çünkü beklentim yok! O zaman beeeyle bakıyorsun ?, mutlu mesut yaşıyorsun?!

Ömer Bey, sizdeki hayat tecrübesi kimsede yok, baksanıza allahın delisinden beklentiye giriyorlar! Kim deli belli değil :lollol::lollol::lollol:

Velhasıl, konumuza dönersek minik Super Cobra toparlandı, yeni radyoda ayarlar tanımlandı, hatta ve hatta bahçede ilk hover testi bile yapıldı! kuşumuz haftasonuna hazır!

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Uçuş günü de cumartesi olarak ilan edildi, yarın belki 109’u da hazır edebilirim uçurmak için!

Black Hawk'ı merakla bekliyorum. Hatta "Black Hawk Down" filmindeki o sahnenin bir canlandırmasını da talep ediyorum. Somali'leri de yanında uçuşa götür abi :lollol:.
Şaka bir yana sevdiğim helikopterlerden biri, kabuk da çok başarılı görünüyor.
3D printed Jet projesine de ayrı bir yükseldim.
Yeni atölyeden daha kim bilir neler çıkacak, takipteyim. :thumbup:

Epey toparlanmış, bir sonraki videoda iyice gösterecek kendisini bence. %p

Bugün itibariyle evin geri kalanında yapmam gereken şeyleri tamamladım, bundan sonra boş vaktimin tamamı atolyeye harcanacak :thumbup: Bugün duvara asılacak raflar alet edecat askılarının bir kısmını da asabilecek fırsat buldum. Önümüzdeki hafta iyice yerleşmiş olurum :thumbup:

Yeni atölye kurmak da, yeni model yapmak kadar keyiflidir heralde. Darısı başıma :)

Amin, gönlünüzce bir atolye kurmanız dileğiyle:saygilar:
Black Hawk'ı merakla bekliyorum. Hatta "Black Hawk Down" filmindeki o sahnenin bir canlandırmasını da talep ediyorum. Somali'leri de yanında uçuşa götür abi :lollol:.
Şaka bir yana sevdiğim helikopterlerden biri, kabuk da çok başarılı görünüyor.
3D printed Jet projesine de ayrı bir yükseldim.
Yeni atölyeden daha kim bilir neler çıkacak, takipteyim. :thumbup:

O canlandırmayı plastik maketle yapsak daha iyi sanki :) öte yandan bu trex 500 scale kuyruğuna da fazla güvenmiyorum, bigün kuyrugu kaybedip öyle çakılabilirim gerçekten ??

Ama illa o filmden bir sahne istiyorsan iple asker indirme yapalım, Orlando da ipi tutamasın çakılsın direk olur mu??

Kabuk göründüğü kadar başarılı değil, tipik çin işi orta kalite kompozit. Ama yeterli işte :)

3D baskı jet tam hız gidiyor, motoru güvenle takma konusunda fikirlerde “short-list” aşamasındayım, olabilirliğine kesin olarak karar verdiğim için de baskılar kesintisiz devam ediyor. Ama toplam 470-480 saat arası bir baskıdan bahsediyoruz, epey uzun sürecek.. Haftaya bu procenin video serisine başlamak niyetindeyim. Aralık gibi uçar hale gelirse bir ay yoğun bir şekilde X45’i teste tabi tutarım, içime sinerse de Me262 için ikinci motoru da Ocak/şubat gibi alırım :thumbup:

Rahmetli de kuyruk rotoruna RPG yiyip döne döne düştüydü. Ne filmdi ama be. Canım çekti, bir daha izleyeyim. Dün de Dunkirk'ü izledim. Me109'lar fennnaa! :)

Egzoz çıkışında pipe olacak mı abi? Çift cidarlı birşey ya da?
Motorun bağlanacağı yerde aralıklı çift bulkhead olsa, bu iki bulkhead arasında da mount takozların olsa. Takozlar iki uçtan bulkhead'lere yapışsa. Pek çok serbestlik derecesine karşı mukavim olur gibi geldi, ne dersin? İfade edemediysem çizip de atabilirim abi.

Rahmetli de kuyruk rotoruna RPG yiyip döne döne düştüydü. Ne filmdi ama be. Canım çekti, bir daha izleyeyim. Dün de Dunkirk'ü izledim. Me109'lar fennnaa! :)

Egzoz çıkışında pipe olacak mı abi? Çift cidarlı birşey ya da?
Motorun bağlanacağı yerde aralıklı çift bulkhead olsa, bu iki bulkhead arasında da mount takozların olsa. Takozlar iki uçtan bulkhead'lere yapışsa. Pek çok serbestlik derecesine karşı mukavim olur gibi geldi, ne dersin? İfade edemediysem çizip de atabilirim abi.

Kuyruk gitti işin bitti... konvansiyonel helinin acı gerçeği. Bizim Süper Kobrayı da kuyruğundan RPG ile vurup düşürmüşlerdi :(

Şimdi gidip star wars falan izleme sakın, X-wing falan yapamam haberin olsun! ;D

Pipe kullanmadan çözmek niyetindeyim, türbini orjinal tasarımda EDF konulan yere monte edersem soba borusu mecburi olur, ama şöyle bir sorun var, motor montaj kulakları gövde eksenine paralel ama itkinin 2-3 derece aşağıya dönük olması gerekiyor, Chris tasarımında bunu EDF nin çıkış borusunu aşağı kıvırtarak çözmüş, böyle bir çözüm türbine uymayacağı için motoru direk açılı takmam gerek, orjinal yerine açılı takıp itki eksenini çıkışla hizalayabilmek için de motorun yukarda olması gerekir, bir sürü yapısal tasarım değişikliği gerektirir. Bu uçağı yapmaktali amacım minimum vakit veenerji harcamasıyla motoru test edebileceğim bir platform yapmak, biyandan 262 üzerinde çalışıyor olacağım çünkü. O yüzden de en basit ama halen güvenli çözümü bulmak ve uygulamak istiyorum.

Şimdilik niyetim türbini direk EDF çıkış borusunun içine koymak, instagramdaki postumu gördüysen orda görünüyor, türbin sığıyor, sadece montaj kulaklarının az biraz traşlanması gerek ki bu da sorun değil. Ancak temel sorun motoru yerine oturtup güvenle sabitlemek. Başta niyetim boruyu hiç kesmemekti ama gereksiz karmaşıklaşıyor işler, çok yüksek ihtimalle boruyu ve o kısımdaki gövdenin alt yarılarını kesip çıkartıp, söküleybıl takıleybıl bir kapak haline getirmek. Tübinin montajı en kolay iş, dediğin gibi dahta bir sistemle gövdeye sabitlenecek. Gövdeden montaj kulakları ile gelen ısıyı izole etmek gerek sonuçta ve dahta en iyi alternatif. Esas mesele türbin etrafındaki ısınan havayı uçağın dışına atabilecek yerleşimi yapmakta. Detaylar videoda gelir :)

Buarada senin butaraflara gelme planın yok mu? Sınırlar açıldı, iki doz aşı ve negatif PCR testi olan direk girebiliyor artık karantina gerekliliği kalktı, odan da hazır evde :thumbup:

Aynen :embarras: Default Trex 500 kuyruğu tam bir patlamaya hazır bomba ne yazık ki ;)

Bomba gibi patlasa, şöyle alevli dumanlı falan döne döne çakılsa yine neyse dicem de..