Rahmetli de kuyruk rotoruna RPG yiyip döne döne düştüydü. Ne filmdi ama be. Canım çekti, bir daha izleyeyim. Dün de Dunkirk'ü izledim. Me109'lar fennnaa!
Egzoz çıkışında pipe olacak mı abi? Çift cidarlı birşey ya da?
Motorun bağlanacağı yerde aralıklı çift bulkhead olsa, bu iki bulkhead arasında da mount takozların olsa. Takozlar iki uçtan bulkhead'lere yapışsa. Pek çok serbestlik derecesine karşı mukavim olur gibi geldi, ne dersin? İfade edemediysem çizip de atabilirim abi.
Kuyruk gitti işin bitti... konvansiyonel helinin acı gerçeği. Bizim Süper Kobrayı da kuyruğundan RPG ile vurup düşürmüşlerdi
Şimdi gidip star wars falan izleme sakın, X-wing falan yapamam haberin olsun!
Pipe kullanmadan çözmek niyetindeyim, türbini orjinal tasarımda EDF konulan yere monte edersem soba borusu mecburi olur, ama şöyle bir sorun var, motor montaj kulakları gövde eksenine paralel ama itkinin 2-3 derece aşağıya dönük olması gerekiyor, Chris tasarımında bunu EDF nin çıkış borusunu aşağı kıvırtarak çözmüş, böyle bir çözüm türbine uymayacağı için motoru direk açılı takmam gerek, orjinal yerine açılı takıp itki eksenini çıkışla hizalayabilmek için de motorun yukarda olması gerekir, bir sürü yapısal tasarım değişikliği gerektirir. Bu uçağı yapmaktali amacım minimum vakit veenerji harcamasıyla motoru test edebileceğim bir platform yapmak, biyandan 262 üzerinde çalışıyor olacağım çünkü. O yüzden de en basit ama halen güvenli çözümü bulmak ve uygulamak istiyorum.
Şimdilik niyetim türbini direk EDF çıkış borusunun içine koymak, instagramdaki postumu gördüysen orda görünüyor, türbin sığıyor, sadece montaj kulaklarının az biraz traşlanması gerek ki bu da sorun değil. Ancak temel sorun motoru yerine oturtup güvenle sabitlemek. Başta niyetim boruyu hiç kesmemekti ama gereksiz karmaşıklaşıyor işler, çok yüksek ihtimalle boruyu ve o kısımdaki gövdenin alt yarılarını kesip çıkartıp, söküleybıl takıleybıl bir kapak haline getirmek. Tübinin montajı en kolay iş, dediğin gibi dahta bir sistemle gövdeye sabitlenecek. Gövdeden montaj kulakları ile gelen ısıyı izole etmek gerek sonuçta ve dahta en iyi alternatif. Esas mesele türbin etrafındaki ısınan havayı uçağın dışına atabilecek yerleşimi yapmakta. Detaylar videoda gelir
Buarada senin butaraflara gelme planın yok mu? Sınırlar açıldı, iki doz aşı ve negatif PCR testi olan direk girebiliyor artık karantina gerekliliği kalktı, odan da hazır evde
Aynen
Default Trex 500 kuyruğu tam bir patlamaya hazır bomba ne yazık ki
Bomba gibi patlasa, şöyle alevli dumanlı falan döne döne çakılsa yine neyse dicem de..