Muscat Tayyare Fabrikası'ndan haberler

Atölye düzenlemek de bir nev-i modelcilik sayılır. Kolaylıklar dilerim. Benim planladığım şeyler hiç bir zaman gerçekleşemedi. Sürekli anlık çözümler bulmak zorunda kaldığım için planlarım da sürekli bir değişim içerisinde.

Bence harika bir fikir kardeşim :thumbup: Ozlemistik senin videolarını :heartxf:

Bu arada eski atölyedeki 79 delik icin eski ev sahibinin tepkisini ne oldu :D çok merak ediyorum ;D

Fazla bir tepki vermedi :) oranın atolye olduğunu biliyordu kadıncağız, bence deliklerden çok odanın boş haline şaşırmıştır :) Tabi delikler kapatılıp komple boya badana da yapıldı.

Atölye düzenlemek de bir nev-i modelcilik sayılır. Kolaylıklar dilerim. Benim planladığım şeyler hiç bir zaman gerçekleşemedi. Sürekli anlık çözümler bulmak zorunda kaldığım için planlarım da sürekli bir değişim içerisinde.

Aynen :) atolye yaşayan bir organizma gibidir zaten, zaman içinde değişir ve gelişir..
Teşekkür ederim :)

Kolay gelsin ve yeni atölyen hayırlı olsun @Özgür Evren Varol bey! Videodan sonra aklıma takılan iki soru;
1- Önceden düz zemin gerektiğinde mutfak tezgahını kullanıyordun, şimdi ne kullanacaksın?
2- Garajı atölye olacaksa, araba nerede duracak?

Başka sorum yok! Söz savunmanın...

Teşekkürler Ömer Bey.

1. Düz zemin genelde dahta imalat uçaklarda ihtiyaç duyuyordum, bu atolye komple dahta inşaat görebilecek mi pek emin değilim. Ama olur da gerekirse orta tezgah olan masanın altına köşe profille destek yapıp düzleştirmek niyetindeyim. Zaten şu anki sehimi 1600mm de 1mm kadar, ufak tefek işler için birşey yapmaya gerek yok bile.

2. Garaj kapısının açıldığı alan bir nevi yeraltı sokağı, ve sokağın karşı tarafında da paralel park şeklinde bir araçlık yer ayrılmış her eve, araba da orada duruyor. :saygilar:

Özlemiştik gördüğümüze sevindik, yeni atölye de hayırlı uğurlu olsun:saygilar:
1. Dönüş harika oldu ama! Atölye düzeni - pardon, benim açımdan "atölye dağınıklığı"- çözülmesi gereken mühim bir konu. Henüz bundan bin fersah uzaktayım; atölyede her şey her yerde...
2. Tavandaki yükseklik çok cezbedici:) Asma bir yarım raf mı? Yoksa model gövdeleri için askılık sistemi gibi bir şey falan? Merakla bekliyorum.
3. Bu yerleşkede ahşap inşaat izleyememe ihtimali üzücü...
4. Düz yazı ile de yazabilirdim tabi ki; ama son mesajların gelişine vurdum böyle oldu. Yeni bir akım falan mı zahar dedim, ben de maddelendirdim gitti:D

Özlemiştik gördüğümüze sevindik, yeni atölye de hayırlı uğurlu olsun:saygilar:

Teşekkürler, Türkiyedeyken yüzyüze görüşme fırsatı olmadı malesef, artık önümüzdeki senelerde acısını çıkartmak dileğiyle diyelim :saygilar:

1. Dönüş harika oldu ama! Atölye düzeni - pardon, benim açımdan "atölye dağınıklığı"- çözülmesi gereken mühim bir konu. Henüz bundan bin fersah uzaktayım; atölyede her şey her yerde...
2. Tavandaki yükseklik çok cezbedici:) Asma bir yarım raf mı? Yoksa model gövdeleri için askılık sistemi gibi bir şey falan? Merakla bekliyorum.
3. Bu yerleşkede ahşap inşaat izleyememe ihtimali üzücü...
4. Düz yazı ile de yazabilirdim tabi ki; ama son mesajların gelişine vurdum böyle oldu. Yeni bir akım falan mı zahar dedim, ben de maddelendirdim gitti:D

1. Çalışan üreten atolye dağınık olmalı :) doğanın, hatta evrenin (benim de ;D) kanunu bu, minimum enerji maksimum düzensizlik! Ama çalışabilecek kadar enerji kalması ve düzensizliğin güvenli iş yapılamaz hale gelmeside bir esas.. Arada biyerde dengeyi buluvericez işte :coolxf:

2. Kesinlikle! yüksek tavanbir atolyede en sevdiğim özelliktir, İstanbuldaki atolyede tavandan sarken makaralı sistemlerle uçakları tavana asardım, çok ciddi yer kazandırıyor. Benzeri bir sistemi burada da düşünebilirim ama şimdilik yeni delik delmektense mevcut boru ve kabloları taşıyan saplamalardan faydalanmak niyetindeyim.

3. Malesef, çok da özledim balsayla uğraşmayı ama bekleyecek mecbur.

4. Maddelemek iyidir, madde madde gidiyoruz işte. Ömer bey sağolsun yeni akım süper :thumbup::thumbup::saygilar:

5. Aslında yazacak başka bişey yok da, "görüyorum ve arttırıyorum" olsun diye ben de 5. maddeyi ekleyiverdim :D hazır maddeleri genişletmişken de bir de foto ekleyip zenginleştirelim.. Dün bir miktar temizlik ve düzenleme sonucunda atölyenin Batı tarafında epey bir haraket alanı açabildim ve orta tezgahı da büyük oranda boşaltıp çalışılabilecek hale getirdim. Böylece atolye toparlama yerleşme çalışmaları devam ederken biryandan da haftasonu için uçuş hazırlığı yapabileceğim:thumbup:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Son düzenleme:
Dün bir miktar temizlik ve düzenleme sonucunda atölyenin Batı tarafında epey bir haraket alanı açabildim ve orta tezgahı da büyük oranda boşaltıp çalışılabilecek hale getirdim
Atölyenin batı tarafı kurtarılmış sayılır ;D Darısı diğer tarafların başına :laugh:

Yoksa bir mini titan V1 E325 ve Ah-1 Super Cobra mı geliyorr:D

Aynen öyle, daha doğrusu geldi bile! İstanbulda dinlenmedeydi, sökülüp dağıtılıp Muskata geldi. Bakalım birleştirirken kaç vida arttıracağım ??

Çakma kobranın mekanikleri de Kara Şahine aktarılacak..