Epey bir yer kazanmışsın kardeşim
Bu arada baktım Panter'in kendi ÖZ konusu
en son 9 Mart'ta güncellenmiş
dayanamadım ve bu konudaki son mesajları oraya da kopyalayım
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ne diyeyim adminim, Allah sizi başımızdan eksik etmesin
iş bitince hepsini orada da paylaşmak niyetindeydim ama siz beni büyük bir dertten kurtardınız elinize sağlık
Benzine zam mı geldi Evren abi
Depolar küçülüyor...
Eline sağlık, yine kompozit imalatında döktürüyorsun
Benzin bedavaydî da hava çok pahalı be
eski depoda yarım litre hava vardı, pahalıya geliyordu
Teşekkür ederim
Son durum güncellemesi, tüm işler tamamlandı, yakıt sistemi modele yerleştirildi, testler yapıldı, herşey tamam. Öğlenden sonra sahaya gidip motoru yerde çalışırkenki testleri de yapacağım, içime sinerse de panter yeniden gökyüzüne kavuşur
Fotoğraflar gelsin
ilk olarak deponun üzerine oturacak platformu tasarladım. Bu platform depoya yapışacak dört ayak üzerine m3 civata ile sabitleniyor. Depoya yapışan ayaklar aynı zamanda depoyu sabitleyen cırtcırt bantın öne arkaya kaymasına engel oluyorlar. Platform üzerinde de pompa, filtre ve valfin oturup kablo cırtlarıyla sabitleneceği yataklar tasarladım:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Önce ayaklar ABs ile basıldı, bunlar içerisine m3 somun gömüldü:
Ayaklardan sonra da platformu yine ABS kullanarak bastım:
Elemanları platforma tutturdum ve depo üzerindeki konumlarını kontrol ettim.
Tam herşey gayet güzel derken farkettim ki pompanın emiş tarafındaki nipel elimdeki yeni hortumlar için küçük geliyor!!! O nipele uygun olan hortumun boyu da hava kapanına ulaşmaya yetmiyor!!! Murphy iş başında
Murphynin bu hareketine karşı ben de hemen torna başına geçip bir aluminyum bağlantı adaptörü işledim.
Bu bağlantı nipeli ile pompa tarafındaki ince hortum ile hava kapanından gelen kalın hortumu birbirine bağladım.
Bu sorun da aşılınca tüm bağlantılsr tamamlanabildi. Sabah itibariyle tüm bağlantıları paslanmaz çelik tel ile sıkıştırıp emniyete aldım. Platform ayaklarını depoya yapıştırdım, depoyu sabitledim, platformu monte ettim ve tüm kablolama borulama vs tamamlayıp sisteme yakıt doldurdum, yakıt pompasını test ettim, türbine kadar olan boru hattını yakıtla doldurdum, motoru çalışmaya hazır hale getirip depoyu yeniden boşalttım. Doldur boşalt sırasındaki ilk izlenimim bu yeni hava kapanının çok daha rahat olduğu oldu. Eski kapanla modeli kaldirıp az biraz sallamam gerekiyordu, bu meret ile model yerde kendi halinde dururken hiç hava sıkışmadan dolum yapılabiliyor.
Sistemin son hali şöyle oldu: