Abiler selam bildiğiniz üzere gövde parçalarının tamamını yapıştırmıştım. İlk etapta yapışacak yüzeyleri iyice zımparaladım. Epoksi ile yapıştırdım ve plastik kıskaçlarla ve bantla gerdirerek presledim. Kuruduktan sora aralarda açıklık kalan yerlere de çok çok güçlü bir epoksi ile üstten doldurdum. Ve sonra çok hafif bir macunla yüzeyleri macunladım. Macun iki gün kuruduktan sora fark ettim ki;
Gövdede yer alan ana 5 birleşim noktası yanlardan bastırınca çıt çıt ayrılıyor
tam bir kabus! Yapışan yerleri hasar vermeden nasıl sökebilirdim ki resmen beton döktük. Bu hali ile de ne yaparsam yapayım boyadan sora yüzeyin çatlamasının önüne geçemeyeceğim. Daha korkunç olanı ya havada bir şekilde 2 ye bölünürse?
Resmen “sardı korkular” !! Bütün motivasyon gitti!
2 gün hiçbir şey yapmadım sadece kalıcı çözüm düşündüm. Çevreden de fikir alıp veriyorum değişik çözüm önerileri oldu ama hiçbiri kesin çözüm gibi gelmiyor bir türlü kafama yatmıyor.
En son dün bir şekilde sökmeye ve farklı yöntemle birleştirmeye karar verdim. Neyse açılcası çok da zorlanmadan 5 ana bağlantı noktasını da söktüm.
Birleşim noktaları için daire şeklinde her parçanın ucunda çemberler hazırlamıştım çemberleri zımpara ile inceltip dremel ile yok ettim (bu sayede önceki yapışamama dan kalan kurumuş epoksilerden de kurtulmuş oldum) ve bu sayede içten kumaş atarak birleştirdim bir kaç güne tamamlanır çünki her gün 1 parça birleştirebiliyorum. İçine girip kumaşı armak gerekiyor bu nedenle burundan kuyruğa doğru tek tek eklenmesi gerekiyor.
Kısacası bunun bir okulu yok malesef bazı şeyleri denemeden bulamıyorsun. Acı bir tecrübenin eşiğinden döndük. Biraz uğraştım ama daha iyi bir sonuç aldıktan sonra ne önemi var! Resimler de ekledim merak edenler için.
İlginç olan ise kuyrukda da 2 birleşim noktası mevcut. Baya bir zorlamama rağmen ikisinde de en ufak bir çatlama olmuyor? Buradan da yanlış uygulama yaptığım ortaya çıkıyor sanıyorum epoksiyi az sürdüm.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol