Türker ören
Uye
Abiler kanatlara başladım. Kanatları tamamlayıp gövdeye alıştırdıktan sonra boya kalıyor. Boyadan sonra uçak ARF haline gelmiş olacak. Kanat boru klavuzlarının köpüğün içersinde daha mukavim olması adına parçaları karbon kapladım. Dayanım konusunda endişe duyduğumuz yerler için çok pratik kolay bir çalışma. Bu arada bahsi geçmişken karbon yada alüminyum vb boruların kılavuzlarının yapımından bahsedeyim. Kullanacağımız boruyu fırınlarda kullanılan pişirme kağıdı ile çok kat atmadan boruyu tamamen saracak şekilde kaplıyoruz. Oklavaya hamur doladığımız gibi bir ucundan rulo şeklinde sarıp bitiş noktasını yapıştırıyoruz. Kağıt ince japonla çok iyi yapışıyor ama bu esnada dış yüzeyde yapıştırıcı kalmamalı yani taşırmadan yapıştırıyoruz. Ayrıca kağıdı yapıştırırken boruya da hiçbir şekilde yapıştırıcı değdirmiyoruz. Kağıt kağıda yapışacak. Sorasında 100gr vb ağırlıkta cam elyafı genişlik olarak kullanacağımız yerin genişliği kadar kesiyoruz birkaç cm büyük olmasında fayda var uçları kesip atıyorum. Boy olarak da kullanacağımız boruyu 5-6 kat saracak şekilde kesiyoruz. Sorasında epoxi ile düz bir zeminde ıslatıp bir ucundan oklavaya hamur sarar gibi sarıyoruz. Burda kritik nokta aralarda mümkün olduğu kadar boşluk bırakmadan gergin sarıyoruz. 24 saat sonra boruyu sağa sola çevirerek rahatça çıkarıyoruz. Hep tek yöne çevirirseniz kağıt içerde büzüşebiliyor sonra geçmiş olsun. Hiçbir kuvvet çıkaramaz. Kesmek zorunda kalırsınız. Bunun içinde bir kaç örnek resim atıyorum herkeze sağlıklı günler dilerim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol