Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık (ORDU-GİRESUN-TRABZON-RİZE-ARTVİN)

Türker Akgün' Alıntı:
İyi modellerle uçan iyi bir modelci olmak içinse her ikisi de lazımdır. :laugh:
türker hocam iyi modellerle uçmadıktan sonra belli bir yere kadar .Zira klon model bile toplamaya kalkılsa iyi paralar gidiyor,bu hobi maalesef biraz tuzlu.Bunun yanında modelcilerin hepsi iyidir :)

Bende şöyle bir özet geçeyim. Servolar da dahil tüm elektronik modele göre seçilmelidir. Hep söylediğim gibi 550 ve altı pallerde HV servo ihtiyacı yoktur. Aradaki farkı anlamak pek mümkün değildir. Ancak pal boyu uzadıkça binen yük ile doğru orantılı olarak servonun torkunun artması gereklidir. Servo hızı tamamen uçuş stiline göre seçilir, ancak torku modelin tokluğunu ve komutlara verdiği cevap konusunda belirleyicidir. FBL ünitesi de bu konuda önemli rol oynar ancak elinde zaten iyi bir fbl olduğu için orası tamam. Gene modelin uçuşunu değiştiren ancak çok ihmal edilen bir konu pallerdir. Erhanın speed paller ile tictoc yaparken yaylanma yaşaması buna güzel bir örnektir.
Bunun dışında artık bir noktadan sonra ben helikopterleri şöyle ayırıyorum , motor-esc-piller- konnektörler ve şarj aleti bir grup ; servolar, bec , fbl ve alıcı bir grup ; kit ve paller bir grup.
Önce kit alınır , sonra sırasıyla kite uygun motor , motora uygun esc , bu ikisine uygun piller ve pillere uygun konnektörler ile şarj aleti seçilir.
Model boyutuna göre servolar , bunların voltajına ve amperine göre BEC , eliyüzü düzgün bir FBL ve tabi ki alıcı seçilir.
Elektronikleri iki grup olarak elimde tutuyorum bir 700 elektroniği ve bir 550 elektroniği . Standart boy servo dışında küçük servo kullanmıyorum bu yüzden 550 altı modellere bakmıyorum. Bu elektronikler modelden modele geçiyor. Bir defa grupları oluşturduktan sonra artık yeni model alınacağı zaman sadece kit parası gidiyor.

Ben de 500 üstü modellere bakmıyorum... Çok para :laugh:

Geçmiş olsun Doğukan model güzel uçuş güzel ne diyeyim başarıların devamını diliyorum.

İlker Sönmez' Alıntı:
Bende şöyle bir özet geçeyim. Servolar da dahil tüm elektronik modele göre seçilmelidir. Hep söylediğim gibi 550 ve altı pallerde HV servo ihtiyacı yoktur. Aradaki farkı anlamak pek mümkün değildir. Ancak pal boyu uzadıkça binen yük ile doğru orantılı olarak servonun torkunun artması gereklidir. Servo hızı tamamen uçuş stiline göre seçilir, ancak torku modelin tokluğunu ve komutlara verdiği cevap konusunda belirleyicidir. FBL ünitesi de bu konuda önemli rol oynar ancak elinde zaten iyi bir fbl olduğu için orası tamam. Gene modelin uçuşunu değiştiren ancak çok ihmal edilen bir konu pallerdir. Erhanın speed paller ile tictoc yaparken yaylanma yaşaması buna güzel bir örnektir.
Bunun dışında artık bir noktadan sonra ben helikopterleri şöyle ayırıyorum , motor-esc-piller- konnektörler ve şarj aleti bir grup ; servolar, bec , fbl ve alıcı bir grup ; kit ve paller bir grup.
Önce kit alınır , sonra sırasıyla kite uygun motor , motora uygun esc , bu ikisine uygun piller ve pillere uygun konnektörler ile şarj aleti seçilir.
Model boyutuna göre servolar , bunların voltajına ve amperine göre BEC , eliyüzü düzgün bir FBL ve tabi ki alıcı seçilir.
Elektronikleri iki grup olarak elimde tutuyorum bir 700 elektroniği ve bir 550 elektroniği . Standart boy servo dışında küçük servo kullanmıyorum bu yüzden 550 altı modellere bakmıyorum. Bu elektronikler modelden modele geçiyor. Bir defa grupları oluşturduktan sonra artık yeni model alınacağı zaman sadece kit parası gidiyor.

İlker abi ben 700mm'lik pal kullanıyorum az da olsa hantallaştırıyor modeli yanılmıyorsam. Çevre illere gittiğimde 690'lık palleri deniyeceğim bir de bakalım onlar nasıl performans veriyor.
Abi elektronik konusunda da haklısın , üst seviye elektroniği eline demirbaş olarak aldığında o saatten sonra sadece kit parası derdine düşüyorsun , nasıl olsa diğer ekipmanlar cepte.
Bende ki gaye de bu olacaktı ama bir söz var ayağını yorganına göre uzat diye , o yüzden çekindim :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
Ben de 500 üstü modellere bakmıyorum... Çok para :laugh:
En iyisi Rasim abi ;D

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Geçmiş olsun Doğukan model güzel uçuş güzel ne diyeyim başarıların devamını diliyorum.
Mustafa abi teşekkürler , allah hepimizin yolunu açık etsin kimseye de kırım göstermesin inşallah :) :)

Doğukan yeni servolarla uçuşunu merakla bekliyorum.

Bende bekliyorum valla abi ball linkler yarın gelsin ya yarın akşam ya da Cumartesi sabah uçuş var :halay:

[Video]: Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık (ORDU-GİRESUN-TRABZON-RİZE-ARTVİN)

22.03.2015 günü yağmur çamur kar demedik düştük yollara yeni bir dağ uçuş alanı keşfi yapacaktık fakat kardan nasip olmadı araçlar tepede ilerleyemedi fakat pes etmek olmazdı aşşağılarda gördüğümüz çimen alan günü kurtarmak için yeterli oldu. Buyrun video ve resimler

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

güzel buluşma olmuş muammer abı takıp edıyorum senı gun gectıkce ucuyor uctukca acılıyorsun :) hepınızın elıne saglık soyle yaylalarda ucmak vardı :evil: :evil: :evil:

Muammer yavaş yavaş pişmeye başladın kardeşim %p 150 İle alan turlarında süperdi.

abi seninde goblin ucuslarını sabırsızlıkla beklıyoruz sende modeldaş sayılırız favorım sensin :D :D

ahh be o semaverde o yaylada çay içmek , işte en paha biçilmez nokta o olmuş bu buluşmadan bence :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kar, yağla havası, demlikte çay ve bir de tüm bunlar modelci dostlarla olunca bir insan daha ne isteyebilir ki :thumbup:

Altyazı ilaveli video da gayet espri olmuş Muammer, ellerine sağlık. Nacizane tavsiyem biraz daha yavaş ve kontrollü uçman yönünde, ama yine de sen daha iyisini bilirsin :) Sticklerine sağlık, modelle gittikçe daha çok alışılıyor ve bolca sim çalışılıyor, bu gayet net ortada :thumbup:

Eline sağlık Doğukan .Güzel uçuş olmuş.Ayrıca Diger ekibinde eline sağlık .güzel paylaşımlar olmuş.

Elinize sağlık arkadaşlar, çok güzel bir buluşma olmuş. :halay:

Karadeniz ekibi her zamanki gibi çok renkli ve keyifli. :bravo: