Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık (ORDU-GİRESUN-TRABZON-RİZE-ARTVİN)

Goblin daha yere inmiyor havada asılı kaldı 3 haftadır nazar değmesin :D

Doğukan geçmiş olsun kardeşim.Ucuz atlatmışsın.Uçuşda güzel gidiyormuş ama sağlık olsun.

Dişlileri kontrol ettim demişsin gerçi kuyruk pali o durumdayken sıyrılmaması çok iyi. :thumbup: Satmayı düşündüğüm modelle ben asla uçuş yapmıyorum.Bir aksilik oluyor mutlaka.:) Ayrıca bu dolar kurunda satıp ne alıcaksın. Bu modelle gördüğüm kadarıyla çok yol katettin ve alıştığın bir model. Yeni bir modeli alıp toplaması, o modele alışması vs. derken bir süre geçicek.Tavsiyem alıştığın modelle pilotajına odaklanman. :thumbup: 700 dfc nin tadını çok az heli verir bence gerek uçuş performansı gerek görünüş olarak.:laugh:

Arda abi çok teşekkürler. Allaha şükür çok ucuz atlattım dediğin gibi.
Sıyırmayı geçtim çizik bile yok dişlilerde çok garip. Ayaklık ve kuyruk palleri ile kurtarmak şansmıdır tesadüfmü bilmiyorum.
Doların yükselmesi beni çok üzdü dediğin gibi birazda o yüzden satmaktan vazgeçtim. Şuan tek hedefim 615 ve 655 servolarımı satarak HV daha hızlı servo almak. Modelimin tüm ayarlarını tamamladım boğulma , devir kaybı yok performans böyle olunca tek eksik daha hızlı servolar bende sadece servoları değiştirme kararı aldım. Align bana çok kullanışlı geliyor , tabi her modelin kendine göre tadı başka ancak bu modelden vazgeçmem için sebep değil gayet güzel ve yeterli benim için şimdilik :) Yeni model almak banada mantıklı gelmemeye başladı ve o kadar maddiyat yükünün altına girmeye çekiniyorum. Abi dediğin gibi modele de alıştım , yaza hızlı bir giriş yaparız artık seninle ;D

Doğukan tekrar geçmiş olsun kardeşim . Trabzon ekibi olarak giresunda beraber olmak isterdik inşallah ilerleyen günlerde olacak. Yaza büyük organizasyonlara karadeniz ekibi 5 şehir buluşup şölen yapacağız. :halay:

Muammer Akbulut' Alıntı:
Doğukan tekrar geçmiş olsun kardeşim . Trabzon ekibi olarak giresunda beraber olmak isterdik inşallah ilerleyen günlerde olacak. Yaza büyük organizasyonlara karadeniz ekibi 5 şehir buluşup şölen yapacağız. :halay:

Teşekkür ederim Muammer abim , bu yaz çok eğlenceli olacak inşallah sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Kalabalık ve güzel bir buluşma olmuş Doğukan, paylaşım için teşekkür ederiz :)

Kırım için de geçmiş olsun. Gerçekten çok ucuz atlatılmış, tuhaf bir kırım olmuş. Modeli satmaktan vazgeçip aynı model ile yola devam kararını da destekliyorum bu arada :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Kalabalık ve güzel bir buluşma olmuş Doğukan, paylaşım için teşekkür ederiz :)

Kırım için de geçmiş olsun. Gerçekten çok ucuz atlatılmış, tuhaf bir kırım olmuş. Modeli satmaktan vazgeçip aynı model ile yola devam kararını da destekliyorum bu arada :)

Teşekkürler Mehmet abi :saygilar:
Ucuz atlattık çok şükür , evet biraz tuhaf bir kırım oldu gerçekten :laugh: Modeli satmayıp yavaş yavaş elektronik kısmını yükseltme kararı aldım böylesi daha mantıklı sanırım :)

Muammer Akbulut' Alıntı:
Bende bugün Rize ve Artvin gurubuyla beraberdim :thumbup: bu gün goblin 700 çok heyecan yaptı bende elim ayağım titredi.
Rize ve Artvin grubunun da maşallahı varmış. Güzel ve kalabalık bir buluşma olmuş. Paylaşım için teşekkür ederiz, ellerine sağlık Muammer :halay:

Doğukan Ocak' Alıntı:
Teşekkürler Mehmet abi :saygilar:
Ucuz atlattık çok şükür , evet biraz tuhaf bir kırım oldu gerçekten :laugh: Modeli satmayıp yavaş yavaş elektronik kısmını yükseltme kararı aldım böylesi daha mantıklı sanırım :)
Yerinde olsam elektronik kısmı da hiç dokunmazdım. Üstte daha hızlı servolar ile değiştireceğim demişsin ama inan biz zamanında Tareq sormuştuk ki o zamanlar HV servolar yeni çıkıyordu Standar mı yoksa HV servo alalım diye. Tareq ne dese beğenirsin : "Bence Standard alın size siz Standard- HV arasında farklı pek hissedemezsiniz" :) :)

Özetle bana göre modelin üzerindeki elektronik şu an için senin pilotaj hayli hayli yeterli. Yok abi ben zevk için değiştiriyorum diyorsan orası başka tabii ki :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Yerinde olsam elektronik kısmı da hiç dokunmazdım. Üstte daha hızlı servolar ile değiştireceğim demişsin ama inan biz zamanında Tareq sormuştuk ki o zamanlar HV servolar yeni çıkıyordu Standar mı yoksa HV servo alalım diye. Tareq ne dese beğenirsin : "Bence Standard alın size siz Standard- HV arasında farklı pek hissedemezsiniz" :) :)

Özetle bana göre modelin üzerindeki elektronik şu an için senin pilotaj hayli hayli yeterli. Yok abi ben zevk için değiştiriyorum diyorsan orası başka tabii ki :)

Mehmet abi Tareqin bu yorumunu bende duymuştum şimdi sende böyle söyleyince daha da tereddüte düştüm :D
Geçen hafta Muammer abimin Goblinini kullandım , lafı yerinde ip gibi Tic-Toc yapiyor çok seri. Kendisi Outrage Torq servolarını kullanıyor.
Daha sonra kendi modelimle Tic-toc girişiminde bulunduğumda yayıla yayıla tic toc yapmak zorunda kaldım moralimi bozdu :lollol:
Tabiki sadece servonun değil motorun ve escnin de faktörü önemli , Muammer abi Quantum motor ve 160'lık ESC kullanıyor.
Şimdi hep tereddütte kaldım :lol: :lol:

Tareq yine laf sokmus ya dubai liler hepmi boyle bugatti falan ustunluk cabalari :D saka saka girasunda guzel gun gecirdik dogukan 2 kere korkuttu bizi 2.si resmen icim cizzz etti guzel gundu herkezi bekleriz ;)

Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık (ORDU-GİRESUN-TRABZON-RİZE-ARTVİ

Doğukan Ocak' Alıntı:
...Geçen hafta Muammer abimin Goblinini kullandım , lafı yerinde ip gibi Tic-Toc yapiyor çok seri. Kendisi Outrage Torq servolarını kullanıyor.
Daha sonra kendi modelimle Tic-toc girişiminde bulunduğumda yayıla yayıla tic toc yapmak zorunda kaldım moralimi bozdu :lollol: ...

Doğukan kardeşim eğer diyorsanki " benim istediğim uçuş karakteristiği tam olarak Mauammer abimin modelindeki gibidir. " benim tavsiyem bu durumda aynı konfigurasyonla o modelden toplayacak şekilde bir plan yapmalısın. Aksi taktirde daha çok para harcayıp buna rağmen yine de aynı hissiyatı yakalamayabilirsin. :(

Örnek olarak ilk aklıma gelen şey bu farkın büyük bir kısmının " FBL " ünite ayarlarından kaynaklanıyor olabileceğidir mesela. İki üniteylede uçmuş biri olarak benim hissedebildiğim kadarıyla İkon'un fabrika ayarları özellikle tic-toc gibi manevralarda daha avantajlı olacak şekilde kurgulanmış . BD-3SX'i de bu hissi verecek şekilde ayarlamayı deneyebilirsin ilk etapta. Hem bunun için ilave bir yatırımda yapman gerekmez. ;) Ama şahsi fikrim uçuş performansını birçok manevraya göre değerlendirerek kafamda bir yere oturtuğumda BD-3SX'in fakrika ayarlarının ikon'a göre daha başarılı olduğu yönündedir. Bu tamamen benim modelden beklentilerimle alakalı birşey elbette.

Bu sadece bir örnekti biraz daha düşünürsek bu farkın sebebi belkide kitlerin dizaynlarıyla alakalı da olabilir ki bu durumda elektronik upgrade sonucu neredeyse hiç etkilemeyecektir. :(

Motor, ESC, ağırlık gibi gibi farklılıklara da bakmak lazım elbette. Malesef pek kolay denklemler değil...

Türker abi , durumu çok güzel özetlemişsin ellerine sağlık :bravo:
Ben böyle durumlarda sürekli arada kalıyorum , bir yandan maddiyat diğer yandan kullandığın modelde ki aldığın haz.
Dediğin gibi sadece Servo , ESC , motor denklemine bakmamak gerekli ünitenin de önemi büyük.
Biraz da HC3SX ile performans uçuşları yapan ülkemizde veya yurtdışında ki kişiler ile irtibata geçeyim farklı olarak hangi ayarları kullanıyorlar bunları da değerlendirmek lazım.
Bu denklemleri çözmenin en basit yöntemi '' MADDİYAT '' :lollol: :lollol:

Doğukan son noktayı koymuş,demek ki neymiş iyi modelci olmak için iyi para lazımmış :)

murat kurdoğlu' Alıntı:
Doğukan son noktayı koymuş,demek ki neymiş iyi modelci olmak için iyi para lazımmış :)
Buna tam olarak katılmıyorum.

İyi model almak için iyi para lazımdır elbette ama iyi modelci olmak için paradan çok emek lazımdır bana göre.

İyi modellerle uçan, iyi bir modelci olmak içinse her ikisi de lazımdır. :laugh: