Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

Karadeniz Buluşmalarımız Ana Başlık ( ORDU - GİRESUN - TRABZON - RİZE - ARTVİN )

O zaman kirim yasayan Iskender kardesimize gecmis olsun diyelim :-\

Öncelikle geçmiş olsun.
Bence talihsizlik dememeli. Şükür ki karşıdaki adama bişey olmamış.

İskender bey , geçmiş olsun...Üzücü bir kırım olmuş... :-\
Bir kaç metre farkla atlatılan ,modelin kırımına üzdüren , yolda giden kişinin bir şey olmayışına sevindiren bir kırım...

İskender Bey çok geçmiş olsun.Şansızlık olmuş gerçekten, karşıdaki amcayı da Allah korumuş.

Geçmiş olsun İskender bey hem talihsiz hemde buna şükür denilecek bir olay.

Geçmiş olsun. :(

Muammer Akbulut' Alıntı:
İskender arkadaşımıza gerçekten büyük geçmiş olsun.... Arkadaşlarla hem fikirim, yoldan geçen amcaya çok yakın bir yerde olay olmuş, allah korumuş diyelim....

Bir de kaza sonrası kontrollerde sebep olarak bir şey bulabildiğiniz mi ?? Kumanda açıkken modelin enerjisi kesilip yeniden verilse bile haberleşmede bir sıkıntı olmaması lazım. Tabii ki Satellite ışıkları kontrol edilmeli ama... Peki Satellite orjinal mıydı, 2 tane Satellite bağlıydı değil mi ? Bu arada FBL ünite neydi ??

İskender abime tekrar geçmiş oldun çok üzüldüm.. Mehmet abi ben cevap vereyim , Satelliteler orjinal , ikon FBL kullanıyor ama çift satellite mi onu hatirlamiyorum..

Satellite tek iskender kardeşim futaba kumanda almak istediği için benim kumandayı kullanıyordu idarelik tek satellite aldı spektrumda kumanda açılıp elektrik verildimi haberleşme düzgün oluyor genelde ama ikinci kez elektriği kesip tekrar verince kumanda kapatılmadan bu sefer satellire sinyale düşüyor. Dün aynı kırımı 450 ile yaşadım orange satellite 3gx ile 5. Dk haberleşmeyi kesti ilk pil bitti sandım ama 3.84 tü hücreler. Orange dsmx satellite dsm2 de 30. Saniyelerde sinyal kesiyor haberiniz olsun dsm2 11ms de anca bindlenince uyum sağladı ama uçmaya çekiniyorum fazla havalanmadan test etmek lazım

Bu ara herkes de sinyal kesiyor. Spektrum genel merkezden kapat-aç falanmı yapıyorlar ben anlamadım :lol:

Muammer Akbulut' Alıntı:
Satellite tek iskender kardeşim futaba kumanda almak istediği için benim kumandayı kullanıyordu idarelik tek satellite aldı spektrumda kumanda açılıp elektrik verildimi haberleşme düzgün oluyor genelde ama ikinci kez elektriği kesip tekrar verince kumanda kapatılmadan bu sefer satellire sinyale düşüyor.
Bu sorunu birebir yaşamadım ama bildiğim bir şey var o da Spektrum tüm manuallerinde "Alıcı + Satellite" ya da "2 adet Satellite" antenler birbirine 90 derece olacak şekilde kullanılması gerektiğini söylüyor. Böylece haberleşmeyi %100 garanti etmiş oluyor.

Daha önce çeşitli kez paylaştığımız üzere geçici de olsa bu büyüklükte bir modelde hatta 450 üzerindeki herhangi bir modelde kesinlikle TEK Satellite kullanmayı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Muammer Akbulut' Alıntı:
Dün aynı kırımı 450 ile yaşadım orange satellite 3gx ile 5. Dk haberleşmeyi kesti ilk pil bitti sandım ama 3.84 tü hücreler. Orange dsmx satellite dsm2 de 30. Saniyelerde sinyal kesiyor haberiniz olsun dsm2 11ms de anca bindlenince uyum sağladı ama uçmaya çekiniyorum fazla havalanmadan test etmek lazım
Peki 3GX yine tek satellite mı bağlıydı ??

Bu arada sana da geçmiş olsun Muammer :-\

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Peki 3GX yine tek satellite mı bağlıydı ??

Bu arada sana da geçmiş olsun Muammer :-\

Sağol mehmet abi evet tek satellite ve orange mini dsmx . aynı satelliteyi başka 3gx li 450 dede kullandım fakat sorun olmadı. Kendi 450 imde orjinal spektrum satellite ile hiç sorun yaşamadım dediğim gibi sadece dsm2 11ms modunda haberleşme sağlıyor yarın test edeceğim kesilme olacakmı diye

Muammer Akbulut' Alıntı:
...Dün aynı kırımı 450 ile yaşadım
Size de geçmiş olsun Muammer bey, son kırım olur inşallah :(

Muammer Akbulut' Alıntı:
Sağol mehmet abi evet tek satellite ve orange mini dsmx . aynı satelliteyi başka 3gx li 450 dede kullandım fakat sorun olmadı. Kendi 450 imde orjinal spektrum satellite ile hiç sorun yaşamadım dediğim gibi sadece dsm2 11ms modunda haberleşme sağlıyor yarın test edeceğim kesilme olacakmı diye
Hiç Klone Satellite tecrübem olmadığı için bir yorumda bulunamayacağım :rolleyes:

Bakalım senin test sonucun ne çıkacak ? Bir de bu durum acaba tüm Klone Orange Mini'ler için geçerli mi ? Ama öyle olsa "DSMX" demezlerdi. Sadece DSM2 11 ms haberleşiyor dediğine göre, tahminin senin elindeki satellite sorun var :rolleyes: