Eline, emeğine sağlık sevgili kardeşim. Anlattıklarını uygulama imkanım olmadığından, benim için çok eğlenceli, başkaları için çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Keyifle okudum. İşine yarayacak birileri mutlaka olacaktır. "Zaten sizden bir b.. olmaz!" deyip de vaz geçmezsen, yazmaya devam. Pek sesim çıkmasa da, en azından okuyup, feyz almaya çalışıyorum.
Bizden olmaz demem, demek zaten haddim değil. Nedense bir tükenmişlik tavrı var herkeste, o canımı gerçekten sıkıyor işte. Ekonomik nedenlerden diyenler olur belki, haklı olabilirler, bilemiyorum. Lakin ben başka yerinden yaklaşıyorum olaya:
Uzağa gitmeyelim, birkaç sene öncesine kadar onca
Pilot RC, Aeroworks,
Sebart, o bu şu marka en üst seviyede modeller vardı iç piyasada, hem de bir telefonla kapımıza kadar gelen ve de o günkü kurlarla ulaşılabilir rakamlarda, sonuç ? Kimisi seninki mi büyük benimki mi kavgasına, kimisi yanlış tercihlere kurban gitti. Kimileri pilotaj seviyesi yeterli değilken uçuruldu ve zayi oldu. Kimisi biblo gibi sahaya gitti, kanatları takıldı, yakıtı dolduruldu, hava kararmaya yakın motor çalıştırılmadan yakıtı boşaltıldı ve eve dönüldü. Uzun lafın kısası, elimizde imkan varken de ne değerini bildik ne de hakkını verdik. Metod, disiplin ve istikrar neden var ?
Başarı hep kahramalık, cesaret ve kabiliyet kavramları ile mi anılmalı acaba ?
Birkaç büyük problem var hep gözlemlediğim:
1-Herhangi birşeyi okumuyoruz. Tahsil anlamında değil, baya basit bir şeyi bile okumuyoruz, hatta okumadığımız şeyin üstünden de fikir sahibi olup tartışmalara giriyoruz falan
2-Herşeyi biliyoruz (1. maddeye rağmen)
3-Tutkumuz yok, bahane üretmeyi seviyoruz
4-Ya teoride boğuluyoruz, ya da yalnızca icra tarafındayız literatürle alakamız yok. İkisi birden mi olmalı
Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz...
Yukarıdaki 4 maddeyi kendim için önlemeye çalışsam da, ben de yapıyorum zaman zaman aynılarını, ama inkar etmiyorum azından, bu da olumlu bir adımdır ama di mi ?
İyi ekipman, iyi tesisler falan filan bahaneeee...
Dahtadan / kopükten basit bir modellerle neler neler yapiyor bakin capon emmimiz. Buyrun videosu:
Olmuş mu bence baya baya olmuş. Ama uçağı marka değil, ama müsabaka uçağı değil, ama çok maliyetli değil, ama kaplaması süper değil ama kupa falan almıyor bunu uçurunca, ama ama ama
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kendimden de bir hikaye paylaşayım, "oldum" diye düşündüğümden falan değil, bahane etmemeyi düstur edindiğim için kıymeti olduğunu düşündüğümden:
Çölün ortasında şantiyede yaşadığım bir dönemde , herkeste aynı muhabbet. İnternet yokmuş da, hava sıcakmış da, sıkıntıdan patlıyormuş da.... Aga seni istanbulun göbeğinden de tanırız o zaman da sen sıkılıyordun
Yahu al eline bir bıçak da dahta yont, yokkkk, bir enstrüman çal, iki satır bi şiir karala, bir tiyatro metnini al da aranda geyik yap, taklit yap arkadaşlarınla, spor yap, git kertenkele seyret çölde, kıçının altına naylon ser de tepeden aşağı süzül, yokkk yokkk yokkkkkk...
Çukurova yöremize özgü (Kozan) bir deyiş olduğundan paylaşmakta behis görmüyorum: Derler ki, Os(m)uruklu gö(z)e çavdar ekmeği mahana(bahane)
(m=s , z=t)
Madem internet yok, aldım bir tane Nokia tuşlu telefon, sorun çözüldü, ne demişler baktın olmuyor bakmayacaasun
Yıllar geçti halen evimde TV yok, yoksulluğun gözü çıksın. Durumum yok diyene TV'den demi tasarruf olmaz diyorum
Yılların modelcisiyiz, dönecek pervane poşetinde durmaz
, kanım kaynıyor tabi. Allem ettim kallem ettim birilerini araya soktum, oldu-olmadı bir sürü sorun çıktı ama en sonunda köpük de olsa bir modeli soktum gümrükten binbir risk alarak. Aman canım köpük uçağı ne yapayım ne halta yararki demedim, baya baya uğraştım üzerinde, oturdum trim chartı baştan aşağı uyguladım, esneyen yerlerini iyileştirdim uçağın falan filan ve o sıkıldıkları çölde kendimce bir vaha yarattım. Ahan da video burada. 8 yıl öncesinin. Yine IMAC kafası, araya 3D serpiştirilmiş uçuşun. Baya bildiğimiz köpük uçak, hani kimsenin burnuna koymadığı ya da bunla olmaz dediği. Aklımın yettiği, kabiliyetimin izin verdiğince ama önemlisi bir metod ile çalışınca sonuç:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Forum neden kıymetli benim için yineleyim, birincisi modelcilik ruhu devam ediyor, ikincisi hepimizin moralini yükseltecek şeyleri görmeye ihtiyacı var.
Mesela Mazhar Osmandan dönem arkadaşımız ve hemşehrimiz
@Özgür Evren Varol bir expat olarak onca kısıtlamaya rağmen (belki Türkiye'den algılamak zor olabilir şartları) türlü katma değer yaratıyor modelcilik camiasına. Bir kamerayla yeniyor herkesi, vallahi de billahi de yeniyor
Keza
@Sumer Yamaner elinde sopasıyla pardon lehim havyasıyla proceler çıkarıyor ortaya, sanırım procesini yaptığı şeyleri bencamin bakımından tek tuşla ve en kolay edinebilecek abimiz. Bahane ?? Sumeronics RC'de satılmıyor efendim, yan dükkanda Sümertronix RC var oraya bi sorun
Atladığım dostlar da vardır, affola...
Burada kızdığım kişi
@Sarven Bedikoğlu. Sen kalk onca altyapıyı değerlendirme... Yakışıyor mu hiç.... Ahan da polemik için on numara orta, bi plase yapın direk gol
Bu kafanın ve ruhun halen yaşadığına ve bu kafaya ortak olmak isteyen dostların olduğuna ve bu platformun da onları bize kazandıracağına olan inancımdan şartlar el verdiğince yazmaya devam edeceğim...