Sumer Yamaner
Moderator
- Web sitesi
- www.sumeryamaner.com
- İlgi Alanı
- Uçak
Okumuyon ki... D Vitamini olayı!Niye sahaya taşıdın ki? Koşu bandın yok muydu?
Okumuyon ki... D Vitamini olayı!Niye sahaya taşıdın ki? Koşu bandın yok muydu?
Abi bu Muscat neymiş yaaaa. Valla ben çok korktum, Fox River gibi biryer galibaBuarada ufak bir de ekleme, Şu bizim mahlledeki komşu deliyle de dün haberleştik ve o da bugün uçuşa geldi.
Okumuyon ki... D Vitamini olayı!
Yav pist ne kadar genişmiş ki, model ufacık görünüyordu. Yanında birisi olunca modelin gerçek boyutları daha iyi anlaşılıyor. Yürüyüşü gayet iyiydi, uçuşunu da hayırlısı ile görürüz inşallah.
Vay be 8 ay olmuş mu ya ? Daha dün gibi dahtaları kutularından çıkardığımız gün
Bu arada bu seri güzel oldu, senin yokluğunu hissetmiyoruz
Boyutunu bende bu videoda idrak edebildim maaşallah diyorum
Hurriyi bu kadar takip edememistim ama panteri cok sıkı takip ettim. Simdi videoyu izlerken fark ettim, sanki modeli ben de yapmisim gibi geldi. Evet orasini da oyle yapmistik falan derken buldum kendimi Sunlari da soyle yaptik onu sonra anlaticam dedigin yerlerde, orasini da ben anlatayim, simdi soyle falan diye lafa girecekmisim gibi
Şaşılacak derecede hızlı ilerliyor bu iş. Jet oluncamı böyle oluyor anlamadım, adı üstünde herhalde jet gibi
Hayır bakıyorum bakıyorum nasıl olduğunuda çözemiyorum. Adam deli, uçağın gagasını bile kendi yapıyor bide
Hezarfen'de halen THY'de B737 kaptanı olan ve askeriyede Phantom uçurmuş olan bir arkadaşımız var. Askeri uçakların motorları turbojet olduğu için yerdeki bir kağıt parçasından bile çekinir, temizletirlermiş. Modern yolcu uçaklarının motorları turbofan olduğu için giren yabancı cisimler fanın santrifüj etkisi ile motorun çekirdeğine girmeyip yanından geçerek dışarıya atıldıkları için etkileri sandığımızdan az olurmuş.Selam Evren abi, jet motorun içine kaçabilecek pla parçalarından bahsettiğin bölümde, belgeselini izlediğim ama tam hatırlamadığım bir konu aklıma geldi; yolcu uçaklarındaki bulunan jet motorların yere çok yakın olmasından kaynaklı pistteki yabancı maddelerin motorun içine kaçması sonucu oluşan ağrıza ve çözümü ile ilgiliydi.
.Sen bunun ile ilgili bir önlem alacak mısın? Jet motorlu modellerde de bu problem yaşana biliyor mu?