Bu sefer biraz daha organize çalışabildim...
Önce üşenmeyip ölçüp biçerek kumaşları kesip hazırladım. Kalıbın şeklinden dolayı tek parça kumaşla kaplamak imkansız gibi birşey. Ya iki yarım halinde kalıpları ayırıp her birisinin içine tek parça olarak kumaşları yatırıp sonra kenarları traşlayıp kalıpları birleştirip ek yerine bir şerit yapacaktım, ya da kalıbı birleşmiş halde kullanıp içine parçalar halinde kumaş yatıracaktım. İlk seçenek estetik açıdan daha iyi olsa da hem daha fazla işçilik gerektiriyor hem de ek yerinin sızdırmazlığını sağlamak konusunda diğerine göre daha riskli. Zaten bir tane kaçınılmaz ek yeri olacak depoda, ikinci bir potansiyel “yırtılma” yeri vermek istemedim ve ikinci yolu seçtim. Kalıbı evirip çevirip pratik bir şekilde kaplayabilecek şekilleri belirledim ve kumaşları buna göre kestim:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sağdaki büyük parçalar bir baştan diğerine kalının ana yan yüzeylerini kapatacak, soldaki daha küçük parçalar da alt ve üst yüzeyi oluşturan ve büyük parçanın kapatamadığı kısımları kaplayacak.
Kumaşlar hazır olunca epoksiyi karıştırdım ve büyük kumaşlardan ilkini kalıba yayıp yerleştirerek işe başladım:
Kumaşın oturduğundan emin olunca da dibinden başlayıp kenarlara doğru ilerleyerek ıslattım:
Islanan kumaşın şeffaflaştığını görebiliyorsunuz. Kalıpları renkli yapmayı bu yüzden tercih ederiz işte. Kumaşın kalıba tam olarak yapışıp yapışmadığı kolaylıkla görülebiliyor. Eğer herhangi bir yerde hava kalırsa ya da kumaş yüzeyden ayrılırsa o kısım canlı rengini kaybedip donuk bir beyaza dönüşür...
Ana parça yatırılıp ıslatıldıktan sonra kalan boşluklara da küçük parçalar yerleştirilip ıslatıldı:
Bu sırayla çalışmaya devam ederek 3 katı da yatırıp ıslattım. Bu aşamada kalıbın ve kumaşların 4 yönden görünümü şöyle:
Şimdi epoksinin jelleşme kıvamına ulaşması için bekliyorum. Epoksi jelleşince kumaşların fazlalıklarını kalıbın ucuna kadar traşlayıp temizleyeceğim ve sonra da kalıp kurumaya bırakılacak...