Deniz Tanrıverdi
RcFanatik
- İlgi Alanı
- Uçak
...
... 3 iniş ise aynı maiden uçuşun inişinde olduğu gibi tam kitaplık bir tecrübe (ders) oldu. İniş yaklaşması ve teker koyma anı mükemmeldi diyebilirim, model piste "pambıh" gibi oturdu, ama elevatörü bırakmadım, aksine elevatörü ufak ufak arttırmaya devam ettim, modelin artık uçacak hali yok nasılsa en azından frenlemeye yardım eder diye düşünüyordum, model kısa bir süre daha yerde gitmeye devam ettikten sonra verdiğim elevatör fazla geldi ve hop diye yeniden havalandı model, tabii yeterli hız olmadığı içinde de anında sağ kanadının üzerine yığılıp geri oturdu piste. Kanat ucu yere çarptı, ön dikme de yere vurdu ama her ikisinde de bir hasar olmadı. Hem ilk inişte hem de son inişte burun dikmesi yere vurmasına rağmen eğilme olmaması beni biraz şaşırttı açıkçası, daha önceki uçuşlarda hemen hemen buna denk darbelerde eğilme oluyordu, sanırım ön tekerleği daha yumuşak olanla değiştirmemin biraz olsun enerji emmek ve darbeyi azaltmak gibi bir faydası var....
...
Bakınız kırmızı ve kalın baskı ile işaretli kısım.
Piste oturduktan sonra elevatörü niye çekersin?
Piste teker koyduğun an hala stall hızının üzerindesin! 1-2sn bekle, tekerleklerin yerde olduğuna emin olduktan sonra elevatör bas.