Gerçek lövye ile model uçurmak

Yok beyaa aslında ilginç bi yerde piyanistim! :D Az sonra yeni sürüm yazılımla ilk uçuşun videosu geliyor. :D

yeminle söylüyorum böyle pot kırmak olmaz :embarras:
resmen yerin dibine girdim :embarras:
ama abi valla yani başka türlü de ifade edemezdim yani :D

onur turan' Alıntı:
yeminle söylüyorum böyle pot kırmak olmaz :embarras:
resmen yerin dibine girdim :embarras:
ama abi valla yani başka türlü de ifade edemezdim yani :D
Onur telaş etme, Sümer abiyi yeni tanırken normal süreçler bu yaşadığın. :laugh:

Onun bir kodu var, yeri gelmişken paylaşayim o zaman hep Sümer abi mi yazacak bu kodları

if ( "bir konu hakkında bilgi gerekli " ise, [o zaman RCKolik'te ARA, internette araştır.], eğer bulamıyorsan, [Sümer abiye sor, o kesin bilir] ) :lollol:

Türker Akgün' Alıntı:
Onur telaş etme, Sümer abiyi yeni tanırken normal süreçler bu yaşadığın. :laugh:

Onun bir kodu var, yeri gelmişken paylaşayim o zaman hep Sümer abi mi yazacak bu kodları

if ( "bir konu hakkında bilgi gerekli " ise, [o zaman RCKolik'te ARA, internette araştır.], eğer bulamıyorsan, [Sümer abiye sor, o kesin bilir] ) :lollol:

Hay yaşa abi bildiğin sesli güldüm :lol:

Türker Akgün' Alıntı:

Bi kere kod hatalı. Aynı statement içinde hem "if" hem de "ise" var. IDE sürümü İngilizce ise sadece "if" Türkçe ise sadece "ise" olmalı. Çalışmaz bu kod! :) :lol:

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bi kere kod hatalı. Aynı statement içinde hem "if" hem de "ise" var. IDE sürümü İngilizce ise sadece "if" Türkçe ise sadece "ise" olmalı. Çalışmaz bu kod! :) :lol:
Bu mesajınla çalıştığı kanıtlanmış olmadı mı Sümer abi. :laugh: :thumbup: :thumbup:

Sümer Yamaner' Alıntı:
Arduino simulator kumandası testimi ben de uçakla yapmıştım, ne de olsa kumanda bozulsa ve düzgün çalışmasa bile uçak kendiliğinden uçmaya devam ediyor ;D ...

Harikasın Zafer hocam :lol: :lollol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zafer SAHIN' Alıntı:
Arduino simulator kumandası testimi ben de uçakla yapmıştım, ne de olsa kumanda bozulsa ve düzgün çalışmasa bile uçak kendiliğinden uçmaya devam ediyor ;D ...

Yav Zafer bey, beni niye bozuk kumandalarla uğraştırıyorsun o zaman? Madem öyle, benim için de bir kod rica edeyim, Arduino var nasıl olsa!

Artık Arduino Nano'da port kalmadı gibi. :) Bu akşam 13 No'lu porta LED bağlayıp LED'i de kasaya monte ettim. Genel olarak çalışma göstergesi gibi ama bazı ufak tefek numaraları var. Örneğin...
Elevator down ve throttle up trimlerini üç saniye basılı tutunca trimler resetleniyor ya. İşte o zaman LED yavaş olarak beş kez yanıp sönüyor ve sistem normal çalışmaya devam ediyor.
Diğer bir ayar çıkış sinyalinin ters çevrilmesiydi. Onun için de elevator up ve throttle down trimlerini birlikte üç saniye basılı tutuyorduk. İşte o zaman LED hızlı hızlı on kez yanıp sönüyor.
Sonrasında eğer sinyal ters ise LED hafiften pırpır ederek durumu bildiriyor. Sinyali aynı yöntemle normale getirdiğimizde LED yine hızlı hızlı on kez yanıp söndükten sonra solid olarak yanmaya devam ediyor.
Yazılımsal olarak başka çeşitlemeler de yapılabilir. Örneğin bir trim sona dayandığında anlık göz kırpabilir. Ya da başka şeyler düşünülebilir. Sonuçta koda eklenecek satırlar bunlar...

Bu arada kabloları toparladım. Tek bir jack ile hem kumandaya hem de simülatöre bağlantı mümkün oluyor artık. Yeni kod atmak için USB bağlantısı ve LiPo pili şarj etmek için balans uzatması var el altında. Bir de ne olur ne olmaz diye sinyal için ikinci bir çıkışımız var.

Kısa bir video...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Aklıma gelen bir şeyi de paylaşayım sırası gelmişken. Elimde çok sayıda Assan 2.4 alıcı var. Bir de Futaba 9C'de kullandığım 2.4 modül var. Bu verici modülünü lövye setine çok basitçe adapte edebilirim. Bu şekilde kumandadan bağımsız bir RC verici elde etmiş olurum. Bir sonraki adım bu olacak sanıyorum.

Sümer Yamaner' Alıntı:
Aklıma gelen bir şeyi de paylaşayım sırası gelmişken. Elimde çok sayıda Assan 2.4 alıcı var. Bir de Futaba 9C'de kullandığım 2.4 modül var. Bu verici modülünü lövye setine çok basitçe adapte edebilirim. Bu şekilde kumandadan bağımsız bir RC verici elde etmiş olurum. Bir sonraki adım bu olacak sanıyorum.
Kaç kanal olabilecek peki Sümer abi. Örneğin retrak açıp kapama, flap falan gibi özellikler için dilediğimiz kadar kanalımız olabilir mi kumandayı devre dışı bırakırsak ?

Ya da helikopter, delta kanat gibi kanalların miksli çalışması gereken durumlarda ne yapılacak ?

Kablolar çok güzel olmuş. :bravo:

Standart PPM sinyalinde kanal sayısı maksimum 8. Buna yapacak bir şey yok. Sistem halen altı kanal olarak çalışıyor.
Miks vs gibi işler tamamen yazılımdan yapılabilir. Onda da bir kısıtlama yok. Ama tabii çok pratik bir iş değil. Miks için koda satır ekleyip, derleyip işlemciye yüklemek lazım.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi