ESM Sea Fury

ESM Sea Fury

Sümer abi çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun :)

benimde buna benzer bi olay Spektrum DX7 kumandada geldi , kumandaya ışık kiti takıyordum, LCD ekranı söktüm ve LCD ekranın arkasındaki gri yansıtıcı filmi söktüm arkasındaki yapışkanı asetonla çıkartıyordumki eşim yanıma gelip seslendi , içgüdüsel olarak elimdekini düşürdüm :D fayans üstünde tuzla buz oldu ekran :D horizonhobby e mail attım 19 dolar ekran + karo ücreti karşılığında 32 dolara yeni ekranım geldi 1 haftada :D

ESM Sea Fury

Sümer Yamaner' Alıntı:
...... Ödemeyi yaptığımdan bir saat sonra tracking no elimdeydi. Hafta başı paket ulaştı. Dün uçağa monte edildi ve uçtu. ESM'yi takdir ettim.
Kesinlikle takdir edilecek bir davranış. Inşallah ESM kadar hassas ve hızlı geri dönüş yapan firması çoğalır. Bu arada geçmiş olsun Sümer abi :thumbup:

ESM Sea Fury

Teşekkürler arkadaşlar. Bazen maddi değeri neredeyse olmayan küçücük bir parça o kadar önemli oluyor ki. :)
Geçenlerde Sea Fury'nin LiPo'larını uçağı dağıtmadan şarj edebilmek için bir sistem yapmıştım. Bilmiyorum burada söz ettim mi... Bir tane RS323 konnektörü ile pillerin balans uçlarını dışarıya bağlayarak ve özel bir soket sistemi tasarlayarak kanadı sökmeden LiPo şarjı yapabiliyorum. Bunu yaparken iki tane 2S LiPo balans konnektörü ve kablo parçası gerekti. Birini buldum. Bir tane de başka bir arkadaşın atık malzemesi arasından çıktı. Projemi bu şekilde tamamlayabildim. Şimdi düşünüyorum, balans soketi ve 5'er cm kablonun değeri kaç dolardır diye! :D

ESM Sea Fury

Sümer Yamaner' Alıntı:
Teşekkürler arkadaşlar. Bazen maddi değeri neredeyse olmayan küçücük bir parça o kadar önemli oluyor ki. :)
Geçenlerde Sea Fury'nin LiPo'larını uçağı dağıtmadan şarj edebilmek için bir sistem yapmıştım. Bilmiyorum burada söz ettim mi... Bir tane RS323 konnektörü ile pillerin balans uçlarını dışarıya bağlayarak ve özel bir soket sistemi tasarlayarak kanadı sökmeden LiPo şarjı yapabiliyorum. Bunu yaparken iki tane 2S LiPo balans konnektörü ve kablo parçası gerekti. Birini buldum. Bir tane de başka bir arkadaşın atık malzemesi arasından çıktı. Projemi bu şekilde tamamlayabildim. Şimdi düşünüyorum, balans soketi ve 5'er cm kablonun değeri kaç dolardır diye! :D

Lazım olduğunda artık ne kadar isterlerse ama bir köşede boynu bükük yatarken beş para etmez :) :saygilar:

ESM Sea Fury

Uzun zaman sonra yine kısa bir uçuş...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ayrıca günün uçuşları...

ESM Sea Fury

Abi gercekten epey oldu uçuşlarını izlemeyelim. Su an mobildeyim ama eve dönünce ilk izleyeceğim videolar.

Ellerine saglık, paylaşım ıcın tesekkur ederiz :) :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ESM Sea Fury

Uzun suredir bu kadar guzel 2 tane warbirds ucusu izlememistim :thumbup: Ark arkaya Touch on go, inis ve kalkislar, kol ucuslari tek kelime ile harikaydi abi, ellerinize saglik :halay:

P51 basarili maiden icin de ayrica tebrikler. Bu modellerde elektrik gitmiyor ne yazik ki, insan motor sesini ariyor :embarras:

Sea Fury ucusunu da ozlemistik dogrusu. Ucussuz gececek hafta sonu icin super geldi abi, ellerinize saglik :yuppi: Bu arada tum videolari Youtube yuklemissin bunun icin de ayrica tesekkurler :)

ESM Sea Fury

Ben teşekkür ederim Mehmet kardeşim. Eğer bugün de güzel videolar çekebilirsek onları da paylaşırım. Hem de doğrudan Youtube'dan! :D

ESM Sea Fury

Supersin abi :halay: :yuppi: Bu ara yukarda yazmayi unuttum ama uzun bir aradan sonra ilk defa pilot box aktif olarak kullanildigini gordum. Belki hep oyleydi ama ben fark etmemistim :D

ESM Sea Fury

Bugün uçağı Allah korudu. Gidiyordu! Aslında videoyu geç vakit yükleyeceğim ama şöyle bir baktım, olayı pek net ifade edemiyor sanırım.
Şöyle oldu...
Harika bir hava vardı ve güneşin biraz alçalmasını bekledim. Gayet güzel bir kalkış sonrası iniş takımlarını da topladım. Keyifli bir uçuş olunca bir tono atayım dedim. Pist üzerinde irtifada güneyden kuzeye geçiş ve tırmanışı takiben soldan tono attım. Normalde uçak düzeldiğinde aileronu serbest bırakırım ve uçak da o anda olduğu gibi kalır. Ama bu sefer sola tonoya devam etti. Bir an kontrol kaybı sandım. Panikledim. Aileronu sağa dayadım. Neredeyse tam sağ konumda düz uçuyordum. Uçuş alanının da dışına taşmıştım. Ancak kontrolün bende olduğunu görmek rahatlatıcı oldu. Tam sağ aileronla ve rudder desteği ile sağdan dönmeye başladım ki Tamer arkadaşım high rate'e geçmemi önerdi. Onu da yaptım. O arada full sağ trim verdim. Ama yine de en az üçte bir sağ stick istiyordu düz uçuşta. Muhtemelen bir aileron servosu falan gitti diye düşündüm. Acil inişe geldim. Açıkçası bu uçakla inişte çok geriliyordum ama bu sefer o kadar dertliydim ki inişi anlamadım bile. Neyse sonunda kırımsız indik. İndikten sonra aileronların görünümü normaldi. Sorunsuz çalışıyorlardı. Trimi normale getirdim. herşey simetrik ve düzgün görünüyordu. Allah'tan tüm arkadaşlar uçuş ve iniş sırasında uyguladığım ciddi sağ aileron komutunu görmüşlerdi. Aileron servolarını daha güçlü ve metal dişli olanlarla değiştirmeye karar vererek günü kapattım.

ESM Sea Fury

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Supersin abi :halay: :yuppi: Bu ara yukarda yazmayi unuttum ama uzun bir aradan sonra ilk defa pilot box aktif olarak kullanildigini gordum. Belki hep oyleydi ama ben fark etmemistim :D

Mümkün olduğunca kullanmaya çalışıyoruz. Ama F3A profesyonelleri uçuş tarzlarının doğası gereği ileride duruyorlar. Bir de benim gibi acemiler ortalık boşken daha rahat iniş yapmak için bazen öne geçebiliyorlar. :)

Türker Akgün' Alıntı:
Çok güzel uçuşlar Sümer Abi. :thumbup:

Kol uçuşu da gayet güzel olmuş, pilotlara tebrikler. :halay:

Pilotlardan biri benim yahu! :D

ESM Sea Fury

Sumer abi cok gecmis olsun :embarras: gercekten ucuz atlatmissin, gerci burada sogukkanli pilotaji da es gecmemek lazim :thumbup:

Fakat anlattiklarinla servolarin güç olarak yetersiz kaldigi pek net degil gibi geldi. Gerci ortada farkli bir neden de olmasi zor. Belki de servolardan birisi havada takildi diyecegim ama sonra kismi da olsa kontrol sana gecmis :rolleyes: Havada ortaya cikan bir muamma daha. Dedigin gibi guclu ve metal disli servolarla degistirip, yola devam etmek en mantiklisi :)

ESM Sea Fury

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bugün uçağı Allah korudu. Gidiyordu! Aslında videoyu geç vakit yükleyeceğim ama şöyle bir baktım, olayı pek net ifade edemiyor sanırım.
Şöyle oldu...
...
Geçmiş olsun Sümer Abi, neyseki sonu güzel bitmiş. :rolleyes:

Artık forumca çok benimsedik Sea Fury'yi, şahsen ben artık bir heliymişçesine sevgi duyuyorum ona karşı :lollol:

Birşey olsun hiç istemem.