ESM Sea Fury

ESM Sea Fury

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bugünden güzel Sea Fury videolarımız geliyor. :)
Ama ne yazık ki eski Sea Fury bugün pert oldu! :(
Yapma yaaa Sümer abi , model kırıldı mı ? :( .....Hasar çok mudur, vallahi çok üzüldüm şimdi , forumumuzun gözbebeği birkaç uçağından birisiydi....... :(
Çok çok geçmiş olsun.............

Ynt: ESM Sea Fury

Çok geçmiş olsun Sümer abi

ESM Sea Fury

Abi video var dedin ama yüklemeye fırsatın olmadı galiba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ESM Sea Fury

Sümer abi geçmiş olsun, solaklara getirdiğin modelmi düştü :(

ESM Sea Fury

Öncelikle kırılan model bu konuda sözü edilen model değil. Önceden (yaklaşık 3 yıldır) uçurmakta olduğum Sea Fury. Aynen Mesut'un söylediği gibi Solaklar'da uçurduğumuz uçak yani.
Videolar gece yüklendi muhtemelen ama ben sabah bilgisayara bakmadan aceleyle evden çıktım. Arzu ederseniz Dropbox linklerini paylaşabilirim.
Kısaca ESM Sea Fury sorunsuz olarak ayakta meraklanmayın. :)

NOT: Şimdi baktım. Dün akşamki harala gürele içinde telefon henüz tüm videoları Dropbox'a yükleyememiş. O nedenle link de veremiyorum. Akşama youtube linklerini vereceğim. :(

ESM Sea Fury

Tekrar geçmiş olsun abi. Video akşama paylaşırsan, o kadar bekleyebiliriz :D

Merak eden arkadaşlar için, kırım geçiren Sea Fury Solaklarda çekilmiş son fotografları :-\

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu da aynı gün çekilen kısa bir videosu. Ne yazık ki sahadan o gün erken ayrılmamız gerektiği için daha iyi bir videosunu çekememiştik :embarras:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

ESM Sea Fury

O zamanlar üzerinde TT 130FS motor vardı. Yakın zamanda ise motoru DLE20 ile değiştirmiştim. Mükemmel bir uyum çıkmıştı ortaya. Ayrıca fotoğrafta görülen retractlar çok daha güçlü ve kaliteliler ile değiştirilmişti. Artık hiç çekinmeden touch and go yapabiliyordum. :) Kısaca tadından yenmez bir uçak olmuştu. :'(
Dün ilk birkaç sortide motoru öve öve bitiremedik birbirimize. Olacağı buydu. Ama bence asıl ilginç olan nokta başka.
Büyük Sea Fury yaklaşık 11 kg ya. Onunla uçarken aklımda hep motor stop korkusu var. Allaha çok şükür bir kez bile öksürmedi ama insan korkuyor. İşte küçük Sea Fury ile uçarken aslında bu düşüncelerin etkisinde kaldım. Bilinçaltım bana "uçak gitti" dedi. Halbuki daha önce çeşitli defalarda eski motor stop etmiş ve ben uçağı en fazla iniş takımını bükerek indirmiştim. Dün sürat ve irtifam da çok çok iyi idi. Yani bilinçaltım büyük ESM Sea Fury'yi hatırlatmasa o uçak kırımsız inerdi hatta piste inerdi. Zaten beni sinir eden de bu. Rahatlıkla kurtulabilecek bir uçağı kırmış olmak!!! :(

ESM Sea Fury

Abi bu durumda üzüntümüz gerçekten 2 kat oldu :-\ Senin de dediğin gibi kırılması değil de, bilinçaltında teslim olup mücadele etmemek kötü olmuş :embarras:

ESM Sea Fury

Sümer Yamaner' Alıntı:
...Dün sürat ve irtifam da çok çok iyi idi. Yani bilinçaltım büyük ESM Sea Fury'yi hatırlatmasa o uçak kırımsız inerdi hatta piste inerdi. Zaten beni sinir eden de bu. Rahatlıkla kurtulabilecek bir uçağı kırmış olmak!!! :(
Sümer Abi insan o kadar çok pişmanlıklar yaşıyor ki bu hobiyle uğraşırken ama akıl sır ermiyor işte bu işlere. :'( Saniylere içinde oluyor ne olacaksa, gerçekten çok acımasız bir hobi esasında. :-\

ESM Sea Fury

Youtube beni deli etti. Defalarca yüklemeye çalıştım ama olmuyor.

Bu, kırılan Sea Fury'nin son videosu...

Bunlar da yeni Sea Fury ile yapılan uçuşlar...

ESM Sea Fury

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bu performansa inanamıyorum! :)
1 saati birazcık geçti :laugh: ama videolar hazır ve yayında .

ESM Sea Fury

Geçenlerde bir iniş sırasında yan rüzgar nedeniyle pistin sağ kenarına inip devamında çayıra çıktım. O arada uçak burun üstü dikilerek tam bir takla attı. Ne yazık ki kanopi ciddi derecede hasarlandı. Can sıkıcı bir durum tabii... Bantla onardım ama içim rahat etmedi. Ben de nette birkaç yere baktım ama stoklarda yoktu. Promodel'de de yoktu (olmasını beklemiyordum zaten). Doğrudan ESM'ye mail attım. Adamlar önce uçağın fotoğraflarını görmek istediler. İlginç geldi ama fotoğrafları ve maiden videosunu gönderdim. Teşekkür edip kanopi gönderebileceklerini söylediler. Kanopi 9 USD, kargo ise 33 USD!!! Yapacak birşey yoktu. Almışken iki kanopi alayım biri yedek olur hatta kalıp olarak kullanılır diye düşünerek siparişi verdim. Ödemeyi yaptığımdan bir saat sonra tracking no elimdeydi. Hafta başı paket ulaştı. Dün uçağa monte edildi ve uçtu. ESM'yi takdir ettim.

ESM Sea Fury

Sümer Yamaner' Alıntı:
... Almışken iki kanopi alayım biri yedek olur hatta kalıp olarak kullanılır diye düşünerek siparişi verdim. Ödemeyi yaptığımdan bir saat sonra tracking no elimdeydi. Hafta başı paket ulaştı. Dün uçağa monte edildi ve uçtu. ESM'yi takdir ettim.
Sümer Abi öncelikle geçmiş küçük hasardan dolayı. Neyseki bizi üzecek bir durum olmamış.

Gerçekten bir modelcinin en mutlu anlarından biri olsa gerek. Keşke her firma ESM gibi olsa. :bravo: