Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

[Video]: Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Uçuşlarını görmek isteriz.
Bu arada imzandaki kanopisi çok iyi.

Arada videolar ekliyoruz aslında :) Ama çok çekmeyi sevmediğimiz bi gerçek, eller cepte izlemesi daha keyifli geliyor :laugh:

Orjinal kanopisini ben de daha çok beğeniyorum, sadece protos a özgü olduğundan. Bu kanopi ise almışken birkaç kere kullanayım diyerek taktım, birçok modelde benzeri olduğundan çok özel hissettirmiyor ;D

Bende öyle izlenecek de bişey yok... Hurricane funnel falan bunlara daha çok var... Şimdilik flipler, olduğu kadar half piro, öyle yani... Yazla beraber umarım daha da gelişir (bu arada hala yaz gelmedi :eek: , eskişehir fena)

turuncu protos guzel olmuş %p :D , ben burada bu işe başladığımdan berı betonda ucuyorum , model dustumu dırek cop :lol: , sukur daha duşmedi forza ayrı konu duserse tahmıne demıyorum , cunku her yer camur , ondan dıreksıyon ogrenme alanında ucuyorum , canım forzam ya ustune alet tanımıyorum , belkide sadece mcpx ve forza gordugumdendır :lol: , bu arada konuya donersek merak ettıgım bır sey var , bu japon arkadslar sazlıkların ustunde 3d calısıyor alet dussem bıle hıc bır sey olmadan kaldırıp devam edıyorlar , bıldıgın sımulasyon :) , hatta daha ıyı sımulatorde dusunce kırılıyor buırda oda yok ,

bu aralar bende mcpx den cok cektım yenı bır tane daha aldım yedek olsun bır sey olursa dıye kuyruk motoru falan arzalı cıkıyor sırf dert :( , betonda uctugumdan hava da durdugu zaman dıyorum bakalım bu sefer neresı parcalanacak :lollol: , şaka bir yana forza olmasaydı bu ısten cıdden sogumustum , ufak bır soru gelıyor , model betona cakılması ıle futbol sahası yarı toprak cıme cakılsa , aradakı fark ucurum olurmu gercekten ? cunku arkadasım yanımda 4 kere forza parcaladı en az 10 tanede mcpx deneyımlerımı paylasıyorum betona bazen dustugunde hıc sorun yoktu 6-7 kere dustu devame ttı ucuza cımde 1kere dustu her yerı kırıldı :eek: ,

nasıl oluyor bu ?

Biraz şans biraz beceri Engin. Ben düşme konusunda baya tecrübeliyim :D Beton ve toprak arasında toprak lehine büyük üstünlük var model açısından. Her türlü zemine heli çakmış biri olarak, toprak, hatta üzeri otlarla kaplı toprakta sadece skid ve palle kurtarabileceğin bir kırım betonda helinin pertiyle sonuçlanabiliyor. Mümkün olduğu kadar skidin üzerine ve mümkünse yana doğru değil, ileri doğru hareketle indirmeyi becerebilirsen, çok kolay kırılmıyor.

Emre Kaman' Alıntı:
Biraz şans biraz beceri Engin. Ben düşme konusunda baya tecrübeliyim :D Beton ve toprak arasında toprak lehine büyük üstünlük var model açısından. Her türlü zemine heli çakmış biri olarak, toprak, hatta üzeri otlarla kaplı toprakta sadece skid ve palle kurtarabileceğin bir kırım betonda helinin pertiyle sonuçlanabiliyor. Mümkün olduğu kadar skidin üzerine ve mümkünse yana doğru değil, ileri doğru hareketle indirmeyi becerebilirsen, çok kolay kırılmıyor.

dostum harıkasın ,onerı ıcın forza da kaza olacagını pek dusunmuyorum gercı hurrica ve funnel denıyorum bu arlar bellıde olmaz :) , yerı acılmısken sorayım funnel gırersem ve kurtarma safely cekersem toparlayabılırmı model kendını :) bu gun deneycegım hava ıyı olursa , benım basımın belası mcpx , hı cbır sey yokken ana kart bozulur i kuyrukmotoru durur , sacma sapan seyler bıktım artık mcpx elektronıgınden ılk aldıgım alet tas gıbıydı , havada kuyruk motoru duruyor daha hıc kaza falan yapmamıştım i dırek cat dıye betona cakılıyor sonra sınırler pert , en az 2000 tl harcamısımdır yedek havuzu yaptım mcpx ıcın evde, birde guzel ucsa ufacık ruzgar etkılenıyor , bak forza ya 500 lıra verdım aman allahım fırtına falan hak getıre , verdıgım her kurusa degıyor resmen ,

merak ettıgım bır sey var bu ınvertlerı falan evde nasıl alıyorlar mcpx le , yanı resmen oldugu yerde donuyor , ben gecırmek ıcın once zıplatıp sonra ınverte alıyorum acık alanda bunu cozmem lazım kafaya ıyıce taktım param parca olsa bıle evın ıcınde kapalı bır yerde oldugu yerde ınvert ıcın bana bır arkadas bunun sırrını soylesın lutfen :)

Pazar günü alanlardamıyız?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Alanlardayiz tabi ki

Rasim Öztürk' Alıntı:
Öyle görünüyor :)
Emre Kaman' Alıntı:
Alanlardayiz tabi ki

İşte bu. Yeni ünite ile inşallah uçabiliriz. Rasime bu konuda güveniyorum [emoji1] pasta da olacak

mevlüt yılmaz' Alıntı:
İşte bu. Yeni ünite ile inşallah uçabiliriz. Rasime bu konuda güveniyorum [emoji1] pasta da olacak

Miaden ve rescue videolarini merakla bekliyoruz, ama video illa olmali arkadaslar ;)

Valla benim elimde kumanda olacak, çeken olursa poz veririm :laugh:

rescue olayını çözemedim bir türlü... Forumlara yazıp cevap beklemektense doğrudan Tomas'a mail attım. Tarif ettiği şekilde yapacağım şimdi. Olur bu iş diye düşünüyorum. Helal olsun dedim kendisine içimden. Bi mail atıyorum dakikalar sonra detaylı cevap geliyor :)

Setup videoları bugün yalan oldu... Olayı kendim hazmetmeye çalıştım ki taşlar daha yeni yeni oturuyor. Zamanla tamamlayacağım. Bu arada yarınki uçuş videolarından sonra alıp bunu nasıl ayarlayacağız şimdi diyen olursa yine de destek olmaya çalışırım. Biraz olsun anladım gibi... Sadece bunu videolaştırmak biraz zahmetli bir iş tek başına olunca. Bir de tabii yeni öğreniyorken birçok deneme yanılma oluyor ki videoda bu komik duruyor ve o kısım çöp oluyor.

Neyse zaten önemli olan uçuş videosu. Diğer her soruya verecek cevabımız olur :laugh:

Rasim aslinda cok haklisin. Ilk defa yaptigin bir ayarin videosunu cekmek gercekten de cok zor oluyor.

Ama nacizane bir tavsiye vereyim, video icin arayi sakin acma. Sonra inan insanin eli bir turlu gidipte aklindaki video bir turlu cekemiyor, kendimden biliyorum :laugh:

Bu arada bu kadar reklamdan sonra ve olasi potansiyel kullanici sayisini dikkate alirsak, senin kesinlikle bu konuda bir ayar videosu cekmen artik farz oldu, bunu da Ozellikle belirtmis olayim :D :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
...Bu arada bu kadar reklamdan sonra ve olasi potansiyel kullanici sayisini dikkate alirsak, senin kesinlikle bu konuda bir ayar videosu cekmen artik farz oldu, bunu da Ozellikle belirtmis olayim :D :)
Hiçbirşey olmasa ben her hafta sorarım, birde bütün videolarda kulaklarını çınlatırım şimdiden söyliyeyim. :lollol: :lol:

Olay netleşmiştir :) Bundan sonra switch atamalarını yapmam gerek düzgünce, kullanışlı olacak şekilde... Keşke mix bilgimiz olsa da onu da karıştırsak işin içine... Teşekkürler Tomáš Jędrzejek :bravo: :bravo: :bravo:

Ben bütün ayarları yaptım, peki bu rescue neden devreye girmiyor demiştim 7 kanala da onu atamama rağmen. Kendisi de cevaben;

"Thanks for detailed info.

Now I understand your problem.

You are observing this behavior, because rescue is not activated at all.

Rescue or other function (selected in Stabi/Function parameter) is
always activated with Negative gyro gain.
So you do not need banks at all if you want to use Rescue mode or
Stabilisation mode only.

So basically, to activate rescue, you have to swith to Bank 1 and switch
Gyro Gain to for example -60%.

If you are in positive range, special function will be inactive.

With this behavior, you can activate special function and configure Gyro
Gain remotely from your transmitter at the same time.

If Special function is disabled, your Gyro mode will be switched to Rate
(Normal) else in all other cases it will be Head Lock."

Diyor ki özetle gyro gain in negatif olması lazım, yoksa fonksiyon devreye girmez (rescue veya stabilizasyon). Ben de channel assign da gear: gyro ve aux2: gyro yaptım. Yani kumandada gyro menüsünde hem gyro gaini değiştiriyorum hem de bank switching yapıyorum. pos0 için; gain 60 stabi mode: disabled... pos1 için gain -60, stabi mode: rescue acro... Böyle yapınca istediğim tepkileri (bavariandaki gibi) almaya başladım.

Peki bu doğru mu benim kanal atama şeklim? Yanlış muhtemelen ama deneme yanılma ile daha düzgün bir atama yapacağım. Motor kabloları sökülü halde yerde deniyorum bütün modları. Emin olunca havalandıracağız :laugh:

En sonda da demiş ki;

"You can send me your settings, I can take a look."

yani hizmet on numara. cevaplar çok hızlı ve açıklayıcı...

Ama bavarianda böyle sıkıntılarım olmamıştı. Orda gerekmiyordu gain'in eksi değerlerde olması fonksiyonları devreye almak için... Ve çok güzel bir arayüzü vardı, diagnose ekranı, yanıp sönen yeşil ışıklar... Ünite üzerinde moda göre turuncu, yeşil, yeşil yanıp sönme gibi modu algılamamızı sağlayan led... Bu biraz farklı ama alışınca ve görevini yaptığı sürece hepsi bir :)