Saygıdeğer arkadaşlarım , maiden başarı ile tamamlandı...
ancak bir kamera bile tutuverecek kimsem olmadığı için malesef görsel sunamıyorum...
Hemen izlenimlerimi paylaşayım...Öncelikli 4 pal rotor kullanılacaksa , mevcut 2 pal için tasarlanmış konfigürasyon bu işe yetersiz gelecek arkadaşlar..Bir kere motor kesinlikle güçlü olmalı, ve kafa turu da yüksek olmayacaksa bile mutlaka torklu olmalı...Çünkü 4 pal olduğu için rüzgara karşı sürtünme direnci , 2 pale göre daha fazla , en azından ben öyle hissettim.
Kollektif açılarım 10 derece , cyclic açılarım 7 derecede iken , throttle curvem 0-40-68-86-100 pitch curvem de 40-50-65-80-100 aileron ve elevatör dual rate 80 rudder dual rate 70 expolarım da aileron,elevatör %40 , rudder için % 30 ayarladım...Gyro gain değerim 2 palde normal 60 'tı...4 palde 48'e kadar düşürdükten sonra salınım durdu..
Yerden kesilme gaz yüzde 70-75 lere gelince ancak gerçekleşiyor..Sonra biraz daha gaz verince model havaya fırlıyor...Havaya fırladı diyerek azcık gaz kesiyorum , bu sefer de alçalıveriyor , çok alçaldı diyerek yine gaza yükleniyorum ama , motor toplayıp heliyi kaldırıncaya kadar bayılıyor ve model çok geç topluyor..Bana biraz hantal geldi , expolar mı fazla geldi anlayamadım ama onu da düşürüp deneyeceğim..En azından kırmadan uçurmayı başardık
Phasing ayarım doğru olmuş , hangi yöne istiyorsam , heli gayet güzel o yöne doğru yönleniyor..Lakin kafa turum ne kadar onu hiç bilmiyorum
, takometrenin bu işler için en lazım olan alet olduğu kanıtlanmış oldu..Haftaya vaktim olursa değişik açı ve gaz eğrileri ile denemelerim devam edecek...Elimde şu motor var , gerekirse 4s setup da denemeyi düşünüyorum..
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Turnigy L2815-2700 Brushless Heli Motor (400w) 4S/450 size Heli
Spec. 4S
RPM/V: 2700 KV
Voltage: 14.8v(4s)
No load Current: 1.5A
Max Current: 35A
Max Power: 400W
Shaft Size : 3.175mm
Shaft Length: 18mm
Dimension: 28mm x 36mm
Thrust: 690g
Weight: 66g
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Motor , kafaturu , pinyon ayarı konusunda bilgili arkadaşlarım bir göz atıverirlerse memnun olurum...