EC-135 Eurocopter Fuselage ile Mini titan e325 V1
Omer Erkan' Alıntı:
Eline sağlık Hakan! Merak etme, her şey çok güzel olacak! Baştan sona keyifle okudum. Heli, uçak fark etmiyor, öğrenmenin sonu yok!
Aynen Ömer abi , öğrenmenin sonu yok , elbet uçacak inşallah , sorunu bulunca da mutlaka paylaşacağım...
Türker Akgün' Alıntı:
Hakan abi demek büyük gün geldi çattı.
Tahmin ediyorum forumca eş zamanlı olarak bilgileneceğiz 4 palli rotorla alakalı. :islik:
Şuan neden model havalanmadı bilemiyorum ama karşımıza çıkan engelleri bir bir aşacağız inşallah.
Acaba 2 palle modeli uçurmaya yeterli olan kafa devri 4 palle yeterli gelmiyor mu diye düşündüm bende, devri arttırabilmek mümkün mü ?
Forumca eş zamanlı bilgileneceğiz derken , ben birşeyler mi kaçırıyorum yine
Valla Türker'im bilmiyorum da ; İspanyol arkadaş 13t pinyon ,4000 kv motor ve geniş pal kullanmış...Fıstık gibi de uçuyor.Meşhur alman scale üstadı Mr.Bunterfish 4s A123 batarya , 12t pinyon , turnigy 2218 typhoon motor kullanıyor ve spinblades scale pal kullanarak uçuyor...
Ben 13t pinyon , 3400 kv ripper obl 10h motor , 60A yep esc , 3s 2200 batarya kullanıyorum , HK plastik scale pal var ama heli yerden bile kesilmiyor..Üstelik fusi de takılı olmadan...Ya benim motor ya da esc'den kaynaklı gerek elektronik hata gerek ayarlama hatası yüzünden , istediğim devri bir türlü elde edemiyorum ya da gerçekten devir bir şekilde yetersiz geliyor.Throttle curveleri yükselttim , pitch curveleri 55'den başlatıverdim , açıları yükseltiverdim , yok abi ...Yine yemiyor yine yemiyor...4S çevirecek elektronik alt yapı var , sadece denemelik bir pil alıp çevirivermem lazım...Daha olmadı Mehmet'in dediği gibi önce geniş palli bir deneme yapıp , daha sonra 4s denemeyi düşünüyorum...
Zafer SAHIN' Alıntı:
Hakan hocam, eline sağlık ... Keyifle takibe devam ediyorum...
İzle Zafer hocam , bunu bitirip vitrine kırmadan koyarsam 600'e tam gaz başlamak istiyorum...
Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Eski konumuz canlanmış
Artık bu noktadan sonra bence kesinlikle bu sefer uçacak, başka yolu yok
Peki emin olmak için ilk denemeleri normal palle yapsak nasıl olur ? tıpkı paylaştığın videoda olduğu gibi.
Mehmedim konuyu canlandırdık , daha çok kafanızı da ağrıtacak bu gidişle
Galiba ilk önce öyle yapmak lazım.Yine yerden kesmiyorsa hakikaten durum iyice garipleşecek...Altına bağladığım tahta parçaların ağırlığı , kendi plastik kanopisinden bile hafif...Kaldıramaması mümkün değil... :-\
adnan kaptan' Alıntı:
çok zor ama emekle yapılan bir iş Hakan bey ,bu zorluklar işin tadı tuzu ,umarım kırımsız uçurursunuz. güle güle kullanın
Teşekkür ederim Adnan Bey...
Zorlamadan olmuyor işte , inşallah en kısa sürede çözeceğim...