Saçmalama yapıyor derken , ne yapıyordu mesela , ben bir sorun yaşamıştım , Mehmet bey'e de anlattım , O da bir anlam vermedi.Olay şöyle oluyordu , modele enerji veriyordum , gazı verdiğimde , aileron veya pitch servosu kendi kendine aşağı basıyordu.Bir denedim beş denedim olmuyor , var bir problem.Bir türlü kaldıramadım.Sonra kuyruk kabloları aklıma takıldı , her gevşediğinde defalarca takmıştım ve acaba kablolarda bir kaçak mı var , hele şuna bir bakayım dedim.Biliyorsun kuyruk kablosu çok ince bir yalıtkan boya ile kaplı.
Mehmet bey , kabloda bir kaçak olsa , temas olsa direkt anakartın mosfetini yakması lazım dedi.Doğru , yakması lazımdı, kablonun birini borunun içinden , diğerini borunun üzerine spiral dolayıp denedim , sorun çözülmüştü.Hala anlam veremedim.Şimdi birşeyi yok , acaba buna benzer bir durumdan kaynaklı olabilir mi , ne bileyim , servonun birinde bi sorun vardır , çalışıyor görünür ama uçuşta zırvalar , buna benzer tahmini elektronik sorunları düşünmelisin.
Sen 10 tane anakart değiştir , mesela servonun biri arızalı ve fazla akım çekiyorsa , saçmalar , yani arızayı bir türlü çözemesin.
İşte böyle kombinasyonlarla sorunu bulmaya çalışmak lazım , eğer varsa 2 model ve 2 kumanda , ve modelin biri sağlam uçuyorsa , mutlaka bulunur o sorun.Öyle ya da böyle bulunmalı.....Başka bir ihtimal aklıma gelmiyor malesef........Bir de taze pil....O da önemli , voltaj düşükse , pil gereken enerjiyi veremiyorsa , o da yaptırabilir ne bileyim :-\