"Çaylak" Trainer Başlangıç Modeli - RcKolik Edition

Biraz önce bir abimle konuştum epoxy ile yapıştırırsam kuruduğunda esneyen yerlerde çatlama yapar dedi.Kanat birleşim yerinde çıta,karbon boru,wing joiner gibi malzeme yok.Çıta koysam dihedral açısını veremeyeceğim.Bir de sizin fikrinizi almak istedim.Fikriniz var mı konu hakkında?

Dihedral için 3 mm'lik kontraplaktan dihedral açısı kadar V şeklinde kanat içine girecek şekilde bir parça kesip, reçine (epoxy reçine demektir) yapıştırıcı, yani söylediğim 404 gibi, ile yapıştırırsan hiç bir şey olmaz. Biz koca uçakların motor bağlantısı ve kanat birleşimlerinde kullanıyoruz.

Omer Erkan' Alıntı:
Dihedral için 3 mm'lik kontraplaktan dihedral açısı kadar V şeklinde kanat içine girecek şekilde bir parça kesip, reçine (epoxy reçine demektir) yapıştırıcı, yani söylediğim 404 gibi, ile yapıştırırsan hiç bir şey olmaz. Biz koca uçakların motor bağlantısı ve kanat birleşimlerinde kullanıyoruz.
Çok teşekkürler Ömer abi.İlk fırsatta bu malzemeleri edineceğim.Can abime de teşekkür ederim.Saygılar,Sevgiler

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Herkese merhaba, ancak yapıştırıcıları gidip almaya fırsat bulabildim.Forumlardan gördüğüm kadarıyla bu yapıştırıcılar modelcilikte yaygın olarak kullanılıyor.Şuana kadar modellerimin tamirinde epoxy ve sıcak silikon kullandım.Ömer abi 404 Plastik Çelik ile kanatları yapıştırmamı tavsiye etmiştiniz daha önce.Bu yapıştırıcıları daha önce hiç kullanmadım o nedenle hiçbir fikrim yok.Bu yapıştırıcıları kullanan ve deneyimi olan modelci büyüklerimiz/arkadaşlarımız her birinin özellikleri hakkında (kullanımı,kullanım alanı,yapışma ve kullanıma hazır olma süresi ve sağlamlığı) hakkında bilgi verebilir misiniz? Ömer abi umarım sizin kullandığınız yapıştırıcının aynısıdır inşallah yanlış almamışımdır.Son olarak kanadı yapıştırmada en çok hangisini kullanırsam daha fazla verim alırım ve dayanıklı olur? Saygılarımı sunuyor,hayırlı cumalar diliyorum.

Tamer, pattex'in epoxisi işini fazlası ile görecektir her iki işlem içinde, fakat daha önce epoxi karıştırmadığını düşünürsek ve pattex'i kullanırsan, her şeyin hazır ve alıştırılmış olması lazım, zira toplam 5 dakika vaktin var demektir çünkü donar ve çalışamazsın. istersen önce bir deneme yap, durumu anlarsın. 404 kullanırsan donma süresi yaklaşık 30 ila 45 dakika sürebiliyor, tabi bu süreçte parçaların gayet sabit durması gerekli, seçim senin. ;) Zaten dükkan açacak kadar yapıştırıcın var. ;D

Levent Uygun' Alıntı:
Tamer, pattex'in epoxisi işini fazlası ile görecektir her iki işlem içinde, fakat daha önce epoxi karıştırmadığını düşünürsek ve pattex'i kullanırsan, her şeyin hazır ve alıştırılmış olması lazım, zira toplam 5 dakika vaktin var demektir çünkü donar ve çalışamazsın. istersen önce bir deneme yap, durumu anlarsın. 404 kullanırsan donma süresi yaklaşık 30 ila 45 dakika sürebiliyor, tabi bu süreçte parçaların gayet sabit durması gerekli, seçim senin. ;) Zaten dükkan açacak kadar yapıştırıcın var. ;D
Çok teşekkürler Levent abi.Daha önce THK'dan aldığım 5 dakikalık Devcon epoxy kullanıyordum büyük tüp şeklinde olanlardan.Wing Joiner'i kanadın birine takıp epoxy ile yapıştırdım şuan kurumasını bekliyorum daha sonra kanadı birleştirip yapıştıracağım.Ne olur ne olmaz lazım olur diye bol keseden almıştım ;D Epoxy harici diğer yapışkanları hiç kullanmadığımdan bilgim yok.Japon yapıştırıcısını balsa ile çalışırken kullanabilir miyiz acaba? Diğerlerinin de dayanıklılık,kullanım alanlarını ve kalitesini merak ediyorum doğrusu.Saygılar

Herkese merhaba, kanat birleştirmeyi yaptıktan sonraki test uçuşumuzu yaptık ve herhangi bir problem olmadı.Pushrod normale göre biraz ince olduğu için komut verdiğimde sorun oluyordu onu eve geldiğimde hallettim.Uçuş sırasında tam aileron komutu vermeme rağmen uçak düz uçuyordu hatta kumandadan bip bip sesi geliyordu muhtemelen sinyal sorunu meydana geldi diye düşünüyorum.Kumandam Turnigy 9X ve Frsky DJT 2.4Ghz Combo Seti, V8FR-II alıcısıyla birlikte.Modül yuvaya bir yere kadar giriyor ama tam oturmuyor sonuna kadar girmeye yakın bir yerde oluyor.Videolarda gördüğüm kadarıyla bu kumandayı kullananlar aynı modülü sorunsuzca yuvaya oturtup kullanıyorlar.Defalarca inceleyip baktım hiçbir yerde deformasyon,pinlerde eğilme..gibi hasar yok.Nedenini bilmiyorum tekrar inceleyeceğim.Uçuşa ait video ekliyorum.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Eline sağlık Tamer! Uçak gayet güzel uçuyor. Bu uçakla bundan daha iyisi nasıl olur bilemiyorum.

Teşekkürler Ömer abi.Yekenin delikleri pushrod dan daha kalın olduğu için servo hareketleri düzgün iletilmiyor.Kumanda çubuğu ortada iken rudder sağda veya solda kalabiliyor.Aslında linkage stopper denilen parça yani servo kafasına pushrod u sabitlediğimiz parça elimde olsa halledeceğim.Bu uçağı tamamen eldeki imkanlarla yaptım ve gayet başarılı oldu sizin de dediğiniz gibi daha iyisi olacağını sanmıyorum.KKTC'de olduğum için parça temini konusunda sıkıntı yaşıyoruz.Türkiyedeki mağazalar ürünleri özel kargo şirketleri ile gönderdikleri için kargosu çok pahalı oluyor.Yurtdışından sipariş verdiğimizde daha uygun oluyor.KKTC'de sadece bir tane model uçak mağazası var orada da fiyatlar tuzlu mağaza Euro ile satış yapıyor.Aileron ve rudder da birkaç iyileştirme yaparak sorunları çözeceğim.Saygılar

Tamer eline sağlık, videolar için de teşekkürler. Daha ne olsun, uçuş gayet güzel, ufak tefek iyileştirmeleri zamanla yaparsın zaten :) kırımsız uçuşlar dilerim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Can Sismaneli' Alıntı:
Tamer eline sağlık, videolar için de teşekkürler. Daha ne olsun, uçuş gayet güzel, ufak tefek iyileştirmeleri zamanla yaparsın zaten :) kırımsız uçuşlar dilerim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler Can abi.An itibariyle hallettim sorunları.Bu uçağı yaparken gerek sizin, gerek diğer hocalarımızın soru sorarak çok başınızı ağrıttım.Yardımlarınızı esirgemediğiniz için çok teşekkür ediyorum tekrardan.

Levent Uygun' Alıntı:
Tamer, eline sağlık, yardımcın da harika bu arada. :thumbup:
Teşekkürler Levent abi.Küçük yardımcımdan bahsediyorsanız yiğenim oluyor kendisi.Uçaklara en az benim kadar meraklı ben de ufaktan yavaş yavaş alıştırıyorum bu işlere :) Herşey için teşekkür ederim.Saygılar

Tamer eline sağlık gayet güzel olmuş bence. :thumbup:

Yeğenin de eğer meraklıysa söylediğin gibi modelci bir amcası olduğu için işi çok daha kolay olacak. :)

Kırımsız uçuşlar. :RCKolik:

Teşekkürler Türker abi.Aslında yavaş yavaş Simülatör eğitimlerine başlatmayı düşünüyorum.Genelde uçuş öncesi ''Amca bana da uçurtacan mı?'' gibi sorular alıyorum :laugh: Doğrusu aileronların menteşelerini yiğenimle birlikte yaptık :) Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.Saygılar

Herkese merhaba, Çaylak modelimin motorunu değiştirmek istiyorum.Daha önce yazdığım gibi bu modelde kullandığım motorun 700gr çekişi var.1000gr çekişli motorun daha iyi uçuracağına eminim.Konunun başında verilen Turnigy D2836/8 1100kv motoru 10x5 APC veya 11x6 APC pervane ile kullanırsam, hızlı uçan bir model olur mu? Aslında isteğim modelin hızlı olması, akrobasi yapabilen, ve alıp modele taktıktan sonra ''keşke daha güçlü bir motor alsaydım'' demeyeceğim bir motor.Can abim kullandığını rüzgarsız havada %50 gaz ile sakin uçuşlar yaptığını belirtmiş.Başka motor tavsiyeniz varsa onu da alabilirim.Uzun lafın kısası aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.Eğer Can abinin kullandığı motor olur derseniz ve onaylarsanız sipariş vereceğim.Saygılar