Uzun zaman sonrasında hafta sonu pazar şirket pikniği olduğundan dolayı Mehmet abilerin ekibe katılamayacağımdan. Uçarsa uçar uçmazsa en fazla kırılır o da bir tecrübe olur diyerekten yanıma arkadaşımı da alıp solaklar pistine uçuş yapmaya gittim.
İlk uçuş çok kısa sürdü ağırlık merkezini ayarlayamadığımdan dolayı kalkışta uçağın burnu havaya fazla dikildi. Tecrübem olmadığından dolayı en iyisi daha fazla havalanmadan indireyim diyerekten gazı kestim ve malesef kuyruk kısmı kırıldı. Hemen ağacın gölgesine geçtim yanımda götürdüğüm hızlı epoxi yapıştırıcı ile yapıştırdım ve kurumasını bekledim.
İkinci uçuş için tekrar havalandım 1 dk ya yakın havada kaldım ama kontrollerde sıkıntı vardı ve sebebi belirsin sağa çekiyordu uçak. Tekrardan iniş yapmak istedim ama biraz sert bir iniş yaptım ve uçağın burnu 3 parçaya ayrıldı. Tekrardan gölgeye çekildim ve burunu tekrardan topladım.
Ağırlık merkezini iyice ayarladım bütün bildiğim kontrolleri gözden geçirdim ve piste tekrardan yöneldim.
Üçüncü uçuşumda gayet güzel bir uçuş elde ettim ama tabiki tecrübe olmadığından saçma bir uçuş oldu ama güzel bir şekilde havalandım uçtum ve inişimi yaptım. Sanki havadayken pil biraz kaydı ağırlık merkezi arkaya doğru gitti. Bunu inişte sonrasında pili sabitleyerek çözdüm.
Dördüncü uçuşumda gayet güzel geçti ve güzel sayılabilecek bir iniş yaparaktan uçuşumu sonlandırdım.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol