- İlgi Alanı
- Hepsi
"Çaylak" Trainer Başlangıç Modeli - RcKolik Edition
Tamer merhaba, sorularını kendimce yanıtlamam gerekirse;
1. Yatay dengeleyiciyi, en azından bir çöp şişle bile olsa desteklemeni tavsiye ederim.
2. Daha önce sıcak silikonla hiç çalışmadım o sebeple sağlamlığı konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Ben yekeleri, servolarla birlikte gelen minik vidaları kullanarak sabitlemiştim.
3. Vida olarak tamamen elde ne varsa onu kullandım. Pushroad için ise, yine evdeki imkanları değerlendirdim. (Öyle her şeyi çöp diye atmayacaksın, her zaman bir işe yarar. ) Kolayca bükülmeyen, basit bir tel parçası gayet işini görebilir. Yinede şu ürünü de kullanabilirsin, görsel açıdan güzel duruyor.
Motorun yanında montaj için gerekli aksesuar paketi geliyor, ayrıca pervane adaptörü de içinde mevcut. Ancak burun üstü düşüşlerde pervane adaptörü yamulabiliyor, yedek olsun dersen bunu da alabilirsin.
Tabii motor kabloları konnektörsüz olarak gelecek, konnektörleri kendin lehimlemen lazım, eğer elinde yoksa, bu da aklında bulunsun.
Kolay gelsin.
Tamer Öztürk' Alıntı:Bu arada aklıma gelmişken birkaç önemli konu hakkında bilginizi almak istiyorum.Çaylak modeli benim yapmış olduğum ilk ciddi model.Aslında ilk değil başka modelleri de yapmaya çalıştım belli bir yere kadar yapmıştım ama tamamen bitmemişti.Yapmış olduğum çaylağın sadece motoru değişmesi gerekiyor.İsterseniz soru cevap şeklinde gidelim.
1. Yükseliş dümenine çıta,karbon boru...vs hiçbir şekilde destekleme yapmadım.Sizce gerekli midir?
2. Control horn(yeke) bağlantısını kontrol yüzeylerine sıcak silikon ile yapıştırarak yaptım şimdilik sorun gözükmüyor ve sorunsuz çalışıyor.Bunun hakkında tavsiyeniz nedir sorun olur mu havada?
3. Yeke vidaları için hangi ebatta vida, aileron ve diğer kontrol yüzeyleri için hangi ebatta pushrod almam gerekiyor? Mümkünse link verebilir misiniz hobbyking den?
Bu arada ikinci mesajınızda vermiş olduğunuz motoru alacağım müsait bir zamanda.Montaj için gerekli vida ve pullar kısaca montaj için gerekli olan herşey hobbyking de varsa linkini paylaşabilir misiniz? Aldığımda eksik birşey olmaması için.Saygılar
Tamer merhaba, sorularını kendimce yanıtlamam gerekirse;
1. Yatay dengeleyiciyi, en azından bir çöp şişle bile olsa desteklemeni tavsiye ederim.
2. Daha önce sıcak silikonla hiç çalışmadım o sebeple sağlamlığı konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Ben yekeleri, servolarla birlikte gelen minik vidaları kullanarak sabitlemiştim.
3. Vida olarak tamamen elde ne varsa onu kullandım. Pushroad için ise, yine evdeki imkanları değerlendirdim. (Öyle her şeyi çöp diye atmayacaksın, her zaman bir işe yarar. ) Kolayca bükülmeyen, basit bir tel parçası gayet işini görebilir. Yinede şu ürünü de kullanabilirsin, görsel açıdan güzel duruyor.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Motorun yanında montaj için gerekli aksesuar paketi geliyor, ayrıca pervane adaptörü de içinde mevcut. Ancak burun üstü düşüşlerde pervane adaptörü yamulabiliyor, yedek olsun dersen bunu da alabilirsin.
Tabii motor kabloları konnektörsüz olarak gelecek, konnektörleri kendin lehimlemen lazım, eğer elinde yoksa, bu da aklında bulunsun.
Kolay gelsin.