Blade 130x & RedBull 130x Teams

Levent Uygun' Alıntı:
Bir haftalık, grip devresi hiç bir şey yapamadım ama, dün akşam Redbull 40m2 salon testinden başarıyla geçti. :thumbup:
Kalkış ve inişler gayet stabil, havada tutunması da tabi ki, yanlız denemelerde %80 İDLE ile uçuş yaptım İdle'ı havada açarsam, kuyruk 3-5 saniye titreyip düzeliyor, uçuş boyunca da bir daha olmuyor, ama kalkmadan idle up açınca uçuşta titreme yok, velhasıl içeride gayet iyi ama dışarıda ne yapacak bakıcaz. :)
Pardon yeni fark ediyorum, gelmiş geçmiş olsun Levent Bey. Inşallah toparlamıssınızdır kendinizi.

Redbull da hayırlı olsun. Keşke bizimki de gelse de biz de şöyle keyifle Scale uçuşlar yapsak :thumbup:

Teşekkür ederim Mehmet bey, ne demek. İnşallah kısa sürede kavuşursunuz. ;)

Alemsin Mehmet abi :lol: sonunda benide 180cfx gurubuna katacaksınız bu gidişle şuan 150 için 220$ lık yedek ve upgrade siparişi verdim eğerki tatminsizlik yaşarsam hemen ilan açıp 150 yi satarak sizler gibi blade 180cfx alabilirim nasip kısmet ama 150 bana 1 ayda öyle pilotaj ve cesaret kattıki orta sınıf 3d hareketleri artık korkmadan 450 ve 550 boyutta yapabiliyorum takla , invert , aileron elevatör tic toc vs birdahaki buluşmalarda goblin 700 3d yaparsa şaşırmam cesaretim üst düzeyde modelcilik hayatımda en zefkli dönemdeyim :halay: :yuppi: :RCKolik:

Harikasin Muammer, buyuk heliler ile 3d videolarini merakla bekliyoruz :thumbup:

Aman 150 satma. Zira gerek mCPX BL, gerekse TREX 150 bir nevi canli simulator. Bu sinifin kirim korkusuzlugu su asmada hic bir modelde yok.

Gerek 130x gerekse 180 CFX farkli bir segment ve bence 2. micro olacak modeller.

Ozetle kucuk microlar ile hareketleri calisilip, ucus alanina gidemedigimiz zamanlar buyuk microlar ile emin oldugumuz hareketleri buyuk Heli ucurma zevkli ile kacamak ucuslarda kulllanmak ayri bir zevk. Yani hepsini yeri, ozellikleri, arti/eksileri ve ozellikle verdikleri zevkler farkli ;)

Bugün itibarıyle hem amainden aldığım red bull, hem de fastladden aldığım 130x upgradeleri istanbula girmiş bulunmakta...

amainden alalı 15 gün oluyor, ki amerikandan gelen ürünler için 2 hafta normal süre... Fastladden alalı da 4 gün oluyor, ki fastlad için bu da çok normal bir süre... Her iki kargonun da haftaiçi elimde olmasını bekliyorum.

Hadi gozun aydin Rasim :thumbup: Ben de bir kontrol edeyim bakalim 3 hafta olan Redbull bir haber var mi ??

Bugun Redbull dislilerinden birisini siyirdim :-\ Ana kartta kesin bir sikinti var. Alet kalkarken yere yapisiyor.

Kalibre ederek dun kalkabilmistim ama bu sefer de drift etkisi ile hover da duzgun durmuyordu. Ben de sahaya gittigimde kalibrasyon degerlerini sifirlamistim. Sonrasi malum. Ne kadar hizli hareket edersem edeyim Heli sola dogru yatip yeri opuyor :laugh:

Kalibrasyonu su sekilde yaptim. Ama dedigim gibi genel bir sikinti var.

Ee atalarimiz ne demis " Ucuz etin yahnisi yavan olurmus" :lollol: :lol: Usenmezsem dislileri degistirmeyi deneyecegim. Olmadi SCALE rafa, servolar ve parcalar ise yedege boylayacak :lollol: :lol:

Arastirinca bazi ana kartlarda sikinti oldugunu fark ettim. Bu sadece Redbull icin degil bazi 130x icin de gecerli. Bir sekilde stick merkez konumunu kart duzgun bir sekilde algilayamiyormus.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Amain hatalı üretim olan seriyi elin de patlamasın diye maliyetine verdi desenize :)

kadir kocaman' Alıntı:
Amain hatalı üretim olan seriyi elin de patlamasın diye maliyetine verdi desenize :)
Urun zaten dizayn olarak sikintili Kadir :laugh: :D

Neyse az once baktim disliler saglamis sadece biri tork tube cikmis. Yerine takildi ve yarin ki test ucusuna hazir :halay:

Mehmet abi ben az önce otopsi işlemini gerçekleştirdi m parça lazım olursa buradayım ☺

oguzhannn' Alıntı:
Mehmet abi ben az önce otopsi işlemini gerçekleştirdi m parça lazım olursa buradayım ☺
Ben benimkine son bir sans daha veriyorum.insallah bu sefer sansini iyi kullanir yoksa onun da sonu otopsi :laugh: :D

Cevizi kırdım, içi elektronik olarak dolu, mekanik olarak boş çıktı :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hemen bi durum tespiti de yapayım;

1- elektronik olarak herşey kullanılabilir. 3in1 kart, servolar, motor...
2- En çok merak ettiğim frame idi, benim 130 u sök tak yalama oldu bazı vidalar... Bunu frame i kullanabilir miyim dedim ama... Motor mount tek vida, ikincisi için yanda delik yok... motoru alından iki vida tutuyor iç tarafta ama outrunner motorlar için bu yatak kullanışsız.
3- ABCD dişlilerinden frame içindeki A standart plastik ama B dişlisi metal :) Diş sayılarını kontrol etmedim ama aynı olmalı, farklı olsa göz kararı anlardım sanırım.
4- Swashplate aynı, servo linkleri aynı...
5- Kuyruk borusu kısa ve kalın. Kullanılmaz... Aynı şekilde içindeki tork tüp çubuk da kısa... Ucundaki beyaz plastik dişlilerin diş sayıları farklı...
6- Ana dişli daha büyük, diş sayısı daha fazla. Ama ana şaft aynı görünüyor. Henüz o kadar dağıtmadım ama ana şaftı tutan rulmanlar da aynıdır, yatakları dıştan çok benzer boyutta...

Özetle işe yarayacaklar;

* Kontrol kartı
* 3 cyclic servolar, 1 kuyruk servosu, servo kolları
* Motor
* Swashplate
* Ana şaft, rulmanları
* A ve B dişlileri (özellikle B dişlisi)
* Cırt cırt, framedeki vidalar...

Kuyruk tarafında ise;

* Pal tutucular
* C ve D dişlileri
* Şaft
* Slider ve lever mekanizmaları

işe yarar...

Tail case ne yazık ki işe yaramaz çünkü önceden dediğim gibi kuyruk daha kalın. Ama rulmanları muhtemelen işe yarar.

Rasim hocam tüm tespitlerine bende katılıyorum.Bende bir liste yapsam seninki gibi olurdu.Sadece ana kart olayını bilmiyorum. Ayrıca kuyruktaki rulmanlarda bire bir aynı. Ben bir tanesini taktım 130x e.