Blade 130x & RedBull 130x Teams

Murat bey, Allah bağışlasın, bu nasıl bir güzellik. :thumbup: Redbull da hayırlı olsun, güle güle kullanın. :saygilar:

Herkese teşekkürlerş minik Yusuf Ali ellerinizden öper,5 aylık oldu,bu aralar ne görse ilgisini çekiyor,çekmeye çalıştığım video da aşağıda.Redbull fena değilmiş,ilk fırsatta havalar açınca invert videosunu çekme niyetim var :) uçmayı başarsa da ufak bi kırımda yedek olacak ne de olsa :lollol:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

murat kurdoğlu' Alıntı:
Herkese teşekkürlerş minik Yusuf Ali ellerinizden öper,5 aylık oldu,bu aralar ne görse ilgisini çekiyor,çekmeye çalıştığım video da aşağıda.Redbull fena değilmiş,ilk fırsatta havalar açınca invert videosunu çekme niyetim var :) uçmayı başarsa da ufak bi kırımda yedek olacak ne de olsa :lollol:
Güzel video olmuş, ellerine sağlık Murat :thumbup: :bravo:

teşekkür ederim abi,cep telefonuyla ve ışığı cepheden alan bi çekim oldu ama yapacak bişey yok ekipman ve personel eksik :)

murat kurdoğlu' Alıntı:
teşekkür ederim abi,cep telefonuyla ve ışığı cepheden alan bi çekim oldu ama yapacak bişey yok ekipman ve personel eksik :)
İnan böylesi çok daha özel ve kıymetli bence :thumbup: :bravo:

Murat bey çok güzel video, tebrikler. :bravo:

Benim Redbull da geldi arkadaşlar

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hayırlı olsun Akan Bey. Kırımsız uçuşlar. :)

Uçuş videosu

Ynt: Blade 130x & RedBull 130x Teams

Arkadaşlar mcpx bl pili redbull 130x da kullanılırmı

Sevgili Blade 130x & RedBull 130x Teams üyeleri,bugün maalesef bu güzel havada buluşma sahasına gidemedim karadeniz ekibi bensiz sürmene çamburnunda uçtular.Ama ben de bulduğum küçük arada evin önünde 2 pil redbull,3-4 pil de 130x le uçuş gerçekleştirebildim,redbull un dışarıda ilk uçuşuydu.hem 130x hem de redbull bugün ilaç gibi geldi.130xle evden balkondan 4 uçuş gerçekleştirdim birkaç video var.
Videolar yüklendikçe ekleyecem,ilk olarak redbulll...
:)

Sıradaki video blade130xle balkondan denediğim half pirolar ve akabinde kırım var :) 130xle balkondan yaptığım 3. uçuşta model kendi kafasına göre tarlaya çakıldı.Bu kırımın sebebini bir sonraki videoda açıklayacam,ilginç bi kırımdı.Tahmin eden varsa tahminleri alabiliriz...
Bu videoda kırımın sebebi var,ilk kez böyle bir şey oldu,demek ki redbull'dan kullanılacak ilk parça swashplae imiş,gerçi elimle oturtup uçmaya devam ettim,ama güven vermedi,çatlak var değişmek şart...

bu videoda da kırım sonrası swashplatedeki bilyayı elimle yerine oturttuktan hemen sonra,yani düşüşten hemen sonraki kısa uçuş videosu,burda 130xin bu kadar feci bir düşüşü neredeyse kırımsız atlatabildiğini tekrar görmüş oldum,daha fenalarından kırımsız kurtulduğuna şahidim...İşte mikro modelin güzellikleri,tek sıkıntı 3 kat merdiven inip çıkmak zorunda kaldım :)

iyi seyirler...

Akan bey oncelikle size de hayirli olsun.Demek kucuk canavar elinize gecti :thumbup:

Murat Paylasim icin tesekkur ederiz, videolar sahane :thumbup: Her zaman diyorum 130x eger ucarsa :laugh: acaip keyifli bir model :thumbup:

Madem Redbull disarda uctu, goruslerini alalim. Sence model, tepkileri ve hissiyati nasil ?

Bu arada benzer durum benim BL basima geldi. Ben de ilk etapta anlamamistim sorunu. Ne Zaman negatifte gaz versem model kendini yere atiyordu. Dedim eyval Ana kart arizali. Sonra baktim ki daha onceki dususler sonrasi swash catlamis ve rulman ani pitch yerinden cikiyor :laugh: Fakat 130x masallah var. Gercekten insani sasirtacak derecede saglam bir model :thumbup: Tekrar Paylasim icin tesekkur ederiz, keyifle izledim :RCKolik:

Mehmet abi teşekkür ederim...
Redbull hakkında şunları söyleyebilirim;
Modeli başarılı bulmuş olsam da uçuş stili bana göre değil.Scale modelciler için çok iyi bir seçenek bence.Fuselage etkisi ile tok bir sesi var bu hoşuma gitti,yol kenarında uçurdum geçenlerin dikkatini çekti,yani görsellik olarak sınıfı geçer ... iddle up açmazsan çok stabil bi uçuş karakteristiği vermiyor,rakı-balık yapmış model gibi sallanıyor(yani devir ne kadar yüksek olursa o kadar güzel uçuyor).Ani bindirmelerde motor bayılması dışında hiç sorun yaşamadım,ne kuyruk titredi ne de kaçırdı...aslında modelden çok beklentim olmadığı içinden sadece inverte geçtim bi hareket denemedim,uçtuğum alan da uygun değildi biraz,1-2 metrelik mısır kamışları yüksek uçuşa zorladı biraz da konsantrasyonu bozdu.Geniş alan olsa da invert alanturları deneyebilirdim ancak.130x le almış olduğum uçuş keyfinin yaklaşamamış olsa da redbull da keyifliydi.Benim de modeli alış amacım 130x'e yedek olması...

130x'e gelince bugün epey uçtum,çok keyif aldım,swashdaki rulmandaki sıkıntıyı hiç bilmiyordum,bayağıdır benim modelde de zaman zaman titreme şeklinde uçuş sırasında geçici tutarsızlıklar oluyor du,ben de senin gibi anakart veya servolardan birinde sorun var diye düşünmüştüm.ana rotoru kontrol etmiştim ama swash da bir şey görememiştim,demek ki o zaman zaman yaşanan rotordaki titreme de swashplate'den kaynaklanıyordu diye düşündüm şimdi abi...swash'ı değiştirip deneyince görecez.130x ile redbull un swashlarını change edersem her ikisi de uçar,redbulla sert uçuş yapmayacağımız için çatlak swash da idare eder :)
130x gerçekten iyi ve şuanki pilotajımı göz önüne alırsak beni fazlasıyla tatmin edebilecek bir model.Hem performansı iyi,hem sağlam,hem evde fazla yer kaplamıyor hem de boyutu sayesinde balkondan bile keyifle uçurulabiliyor(tabi balkonun pozisyonuna göre güvenlik açığı oluşturmuyorsa,bizim memleket taşra ,karşımızdaki bina ile aramızda yarım futbol sahası kadar mısır tarlası var...) Bu saydıklarım birçok mikro modelin ortak avantajları,ama sağlamlık konusunda 130x belki 1 adım öndedir,bugün resmen topraktan kazıdım modeli,hiçbirşey olmamış gibi uçmaya devam etti,öyle serbest düşüş değildi,iddlee up 3 aktif iken ben hold çekene kadar çakılmıştı bile...Tabii her düşüşde böyle şanslı olunmuyor ama ,sağlamlık konusundaki notum 130x'e yüksek...