Blade 130x & RedBull 130x Teams

130 sorunlu bir makine, 180 daha sorunsuz... 130 alıp, sorunları çözerek ilerliyoruz ve elimizde bir nevi kuyruğu kısa bir 180 oluyor gibi... Onca uğraşmaktansa doğrudan 180 alıp kuyruğu kısaltırsak aynı kapıya çıkarız gibisinden bir ifade o...

Ama katılmadığım yerler var tabii, uçurmak kadar sorunlarla uğraşmak da bir eğlence... Yanii hoşuma giden aslında biraz da uğraşmak kısmı.

Kesinlikle 180 ucus performansi ve sorunlar olarak cok iyi durumda. Motor guc sorunu, kuyruktaki kronik tum sorunlar cozulmus durumda.

Ama 180 bu kadar artisinin yaninda bir de buyuk bir EKSISI var. O da dusmeler sonrasi hasar durumu. Gordugumuz kdari ile 180 ile dusme sonrasi 450 sinifinda yasanan tum hasarlar bu yeni model icin de gecerli.

Ozetle 180 ucus performansi, 130 ise dusus sonrasi hasar performansi onde. Keske bu ikisini birlestiren bir micro olsa.

Kimbilir belki akli ucuk birileri yakinda buna da bir cozum bulurlar :laugh: :lollol:

Aynen abi, hf de özetlemiş bir kullanıcı olayı;

"I use my 130's mainly for indoor flight and out to try and learn new things (Mainly Inverted Flight) I can crash the 130 outside all day 24/7 with nearly no harm to it, indoors it will take quite a few to bring it to a halt. The 180 had one crash and cost over £50.00 to fix."

Ama pilotajı iyi olan birine 180 de gider... Sonuçta kırım ihtimali düşük.

oguzhannn' Alıntı:
Tesekkürler Mehmet Abi. Yalnız heliye şimdilik gaz veremeyeceğim.Heliden benim hanımın haberi yok. Duyarsa kafamı kırar. Bakalım eve nasıl sokacağız :) Zaten spektrum kumandayı da v977 nin kumandası sanıyor :)
benim eşim de v922 yi v911 sanıyordu, şimdi de 130x i v922 sanıyor ;D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ozetle 180 ucus performansi, 130 ise dusus sonrasi hasar performansi onde. Keske bu ikisini birlestiren bir micro olsa.

her nekadarda blade 180 cfx çok hoşuma gitsede align trex 150 taraftarı olarak blade 130 ve 180 e sabotaj zamanı :laugh: öyle bir mikro var zaten mehmet abi trex 150 dfc ;D 1 ay içinde en az 30 kez sert düşüşte sadece 1 takım pal 1 kuyruk pali 1 main gear ve 1 arm kırıldı
güçse güç atiklikse atiklik ve upgrade gereken tek parça mainshaft geri kalan stock kullanılabilir.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Gruba hosgeldin Kutay :halay: Seni dinleyelim, bakalım 130x aran nasıl ? Memnun musun ? Bağımlılık yaptı mı ? :laugh: :lollol:

Hem de nasıl! Artık mcpx minik geliyor gözüme, diğer heliler de büyük. :) Tabi limitlerini zorlayacak bir pilotajım olmadığı için sizlerin fark ettiği minik sorunlar bana uğramıyor. Mis gibi de uçuyor valla... 10 metrekare odada hover, 40 metrekare salonda alan turu, sokakta takla... :D

Muammer Akbulut' Alıntı:
her nekadarda blade 180 cfx çok hoşuma gitsede align trex 150 taraftarı olarak blade 130 ve 180 e sabotaj zamanı :laugh: öyle bir mikro var zaten mehmet abi trex 150 dfc ;D 1 ay içinde en az 30 kez sert düşüşte sadece 1 takım pal 1 kuyruk pali 1 main gear ve 1 arm kırıldı
güçse güç atiklikse atiklik ve upgrade gereken tek parça mainshaft geri kalan stock kullanılabilir.
Doğru böyle bir micro var zaten hem de Trex 150 DFC çoook önce çıkan bir model :laugh: :D O da mCPX BL :)

Şaka bir yana Trex 150 DFC bu kadar dayanıklı olacağını tahmin etmiyorduk. İnşallah bu şekilde devam eder. Zira biz de aynı sınıfta olan mCPx BL çoook memnunuz bu anlamda.

Fakat burada önemli bir nokta var o da 130x, 180 diğer microlardan farklı bir uçuşa sahip olması. Trex 150 hiç uçurmadım ama tahminin mCPx BL ile aynı hissiyata sahip.

Kısaca bizim aradığımız mCPx BL - Trex 150 kadar dayanıklı ama uçuş hissi olarak da 130 / 180 gibi bir model. Bildiğimiz kadarı ile henüz böyle bir model yok :-\ Varsa bile bizim haberimiz yok :embarras:

Bende balede olarak redbull harici bir heli uçurmadım uçuş karakteristiğini bilmiyorum ama 180cfx 3s pille gerçekten çok atik ve güçlü olacağını düşünüyorum. Vede kuyruk aktarmalı olması uçuş karaktesitiğini normal helikopter hissi vereceğine eminim. 150nin sağlamlığı haricinde bence en büyük artılarından birtanesi fbl ünitesi her yere müdahele etme imkanınız var açıları istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz servoları tektek ayarlıyorsunuz tepkime hızını tüm gainleri bir 3gx ünitede ne varsa herşey var ve blade en büyük eksiği bu bence tek bir anakart üzerinde ayar yok kumandadan artık ne yapabilirsen bence bu çok kötü bir durum ben mesela açı oranını%60 kullanıyorum hertürlü hareketi zorlanmadan çıkarıyor ama dahada atik olması için fbl üzerindeki roll rate değerini %75 lere çıkarıp dahada hard bir uçuş karakteristiği hedefliyorum. :halay: benim görüşüm sınıf olarak trex 150 belki180cfx sınıfında değil ama mcpx bl ilede aynı sınıf değiller yapılacak fbl ve kumanda ayarları ile 180cfx e ykın uçuş karakteristiği sağlanmaya çalışılabilir :lollol: 150ninde sevmediğim yönü bazen 3d hareketlerin çıkışında kontrolunun zor olması atik ve küçük olma sı ama gainlerle kuyruğu daha sağlamlaştıracağım. 180cfx uçuş deneyimlerini sabırsızlıkla bekliyorum uçuşunun mükemmel olduğunu düşünüyorum ama micro modelin düşme sonucunda oluşacak hasar bence çok önemli eğerki sağlamlık testinden geçerse bende bir 180 cfx ile aranıza katılabilirim :halay: :saygilar: :RCKolik:

Sizin görüşünüz olmuş dediğiniz gibi Muammer bey.

Kumandadan yapılan ayarlar mikrolar için yeterli. Açı ayarı var, mekanik olarak sıfırı yakaladıktan sonra istediğiniz gibi ayarlarsınız collective pitch in artıda ve ekside travel ları ile oynayarak. Hard/soft uçuşlar için de dual rate expo ile ayarlamalar yapılabilir.

Tamam ayarlanabilitesi biraz daha arttırılmış bir model belli ki ama uçuştaki hissiyat biraz da cüsse ile alakalı. Sonuçta 450 sınıf bir heli ile 550 sınıf bir heli aynı hissiyata sahip değil, havada tutunma olarak, verdiği tepkiler olarak... Yani onu uçurup hissetmek gerek, böyle ayarlarla açıklanabilecek gibi değil tam. Burundan kuyruğa 255mm lik bir heli ile 340mm lik bir heliyi kıyaslarsak yanlış sonuçlara varırız. 250 ile 255 i kıyaslayalım... Rotor çapları da mcpx in 263mm, trex150 nin 271mm...

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

180cfx ise 360mm rotor çapına sahip, 340mm uzunluğa... Havada tutunması, rüzgara karşı direnci, 3d hareketlerdeki tepkileri... Aynı sınıfa sokmak 450 ile 550 yi aynı sınıfa sokmak gibi olmuş biraz :rolleyes:

Rasim sana katılıyorum sen msj yazmadan ben msjımı düzelttim bile :) elbettiki boyut olarak birbiriyle farklılar havada tutunmalarıda farklı olması normal ama fbl ünite ve ayar konusunda trex 150 daha ağır basıyor en azından ayar yaparken büyük helikopter hissi veriyor :lollol: :lol:

Muammercim Herkes sevdiğini öper, bayram da bahane :)
trex 150 kesinlikle güzel modeldir,keşke benim de olsa :) ama imkanlar elverdiği için bütün modelleri alamıyoruz.
130x kullanıcısı olarak beni kesinlikle tatmin ediyor,tam anlamıyla itaatkar bir modeldir kendisi,130x le ardarda 12 pil kesintisiz uçtuğum oldu,4-5 çakılmaya rağmen günü elimde dolu pil bittiği için bitirmişimdir.Model bu ,tabii ki sorun çıkaracak ama ben de 130xle uğraşmaktan keyif alanlardanım...Ben de upgrade taraftarı değilim paketten çıkardığın gibi de keyifle uçarsın ama 130x'e yapacağın herbir upgrade bir artı getirecektir diye düşünüyorum,o yüzden ben bi parçada sorun oldukça upgrade'i ile değitirdim,yani kırım yaşadıkça...Herkese kırımsız uçuşlar...

Bir haftalık, grip devresi hiç bir şey yapamadım ama, dün akşam Redbull 40m2 salon testinden başarıyla geçti. :thumbup:
Kalkış ve inişler gayet stabil, havada tutunması da tabi ki, yanlız denemelerde %80 İDLE ile uçuş yaptım İdle'ı havada açarsam, kuyruk 3-5 saniye titreyip düzeliyor, uçuş boyunca da bir daha olmuyor, ama kalkmadan idle up açınca uçuşta titreme yok, velhasıl içeride gayet iyi ama dışarıda ne yapacak bakıcaz. :)

Levent Uygun' Alıntı:
Bir haftalık, grip devresi hiç bir şey yapamadım ama, dün akşam Redbull 40m2 salon testinden başarıyla geçti. :thumbup:
Kalkış ve inişler gayet stabil, havada tutunması da tabi ki, yanlız denemelerde %80 İDLE ile uçuş yaptım İdle'ı havada açarsam, kuyruk 3-5 saniye titreyip düzeliyor, uçuş boyunca da bir daha olmuyor, ama kalkmadan idle up açınca uçuşta titreme yok, velhasıl içeride gayet iyi ama dışarıda ne yapacak bakıcaz. :)
Öncelikle geçmiş olsun ve modeliniz için de hayırlı olsun Levent Bey :saygilar:

Redbull'u bizde merakla beklemedeyiz. :laugh:

Türker bey, teşekkürler, valla ne yalan söyleyeyim, fazla plastik görüntüsüne karşın gayet iyi performans verdiğini düşünüyorum. :)

Muammer Akbulut' Alıntı:
........ 150nin sağlamlığı haricinde bence en büyük artılarından birtanesi fbl ünitesi her yere müdahele etme imkanınız var açıları istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz servoları tektek ayarlıyorsunuz tepkime hızını tüm gainleri bir 3gx ünitede ne varsa herşey var ve blade en büyük eksiği bu bence tek bir anakart üzerinde ayar yok kumandadan artık ne yapabilirsen bence bu çok kötü bir durum ........
Şimdi Trex / Align mı daha iyidir tartışmsına girmeden kendimce bir eksikliği düzeltmek isterim.

Yukarıda Blade en büyük eksikliği diye düşündüğün şey, bence tam tersine en büyük artısı / farkı olarak düşünüyorum. Ne kadar basit o kadar iyi :)
Nacizane 2 yıldır microcu olarak gördüğüm en büyük fark, microlarda ayar ile uğraşmayacaksın. Üretici ne diyorsa aynısını yapacaksın. Şayet farklılık var ise sen ona uyacaksın. Neticede üretici ayarları yapıp bizlerle paylaşırken en efektif olan ayarları test edip paylaşıyor.

Diğer taraftan Rasim de dediği gibi Expo, Dual rate ayarları zaten kişisel tercihleri hayli hayli karşılıyor.

Bu arada 180 içi de hemem not düşelim. Evet üzerinde bildiğimiz FBL yakın bir sistem, Governor aktif ESC var ama kutudan çıkınca tıpkı mCPx BL ve 130x olduğu gibi kumanda üzerinde temel ayarları yapıyoruz ve pili takıp uçuyoruz. Bu kadar :thumbup:

Netice Blade bizlerin uzay mekiği değil de altı üstü küçük birer micro uçurduğumuzu biliyor olsa gerek, karışık ayarlara hiç girmiyor :lollol: :lol: