Black Horse SU-26M Tamir

Black Horse SU-26M Tamir

ben uçağı tamamladım :laugh: :laugh: artık top Arslan abide, bugün benim için vakit ayırıp kanada başlıycam dedi dün :) inşallah akşama yanına uğradığımda güzel bi manzarayla karşılaşırım :halay: :halay:

Uçağın kanat borusu yoktu doğal olarak kırım geçirdiği için , ve kanat borusu 25mm di , Gebze sanayide buldum bu ölçüden 1,5m aldım ve fiyatı sadece 4TL :) borunun et kalınlığıda 2mm :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Black Horse SU-26M Tamir

Vay model nerede ise hazır, kanat kısmı da bugün biterse, neymiş, bu model bu hafta sonu uçarmış :D ;D

Eline sağlık üstad, hayırlısı ile güzel ve problemsiz maidenler şimdiden %p

Black Horse SU-26M Tamir

Teşekkürler Mehmet abi :) Arslan abiyi okadar çok aradımki heralde adam bunaldı dün :D yarın senin kanada vakit ayırıcam dedi :D ama biter bitmez bilemiyorum :D

Black Horse SU-26M Tamir

Selamlar tekrar :) Dün şiddetli yağış nedeni ile gebzede elektrikler gitmiş ve arslan abi kanat sinirlerinin çizimini yapmış ancak kesememiş elektrik olmadığı için, akşam bende yanına uğradım ve Lazerle kestirmeye karar verdik :) Yenimahalle semtinde harfatölyesi diye bir yer'e ketirdik sinirleri ve 5TL ye mal oldu :D elde uğraşmaya değmezmiş doğrusu :D ayrıca komple uçak planınıda 20 25tl ye kesiyor :)

kanattaki sinirleri tamir ettikten sonra kanat borusunun kartın kılıfıda hasar görmüştü ve bende çıtalardan kanal yaptım :) önce eski kırık parçaların bi kısmını temizledim ve işe koyuldum :)

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Black Horse SU-26M Tamir

Mesut AKIN' Alıntı:
Selamlar tekrar :) Dün şiddetli yağış nedeni ile gebzede elektrikler gitmiş ve arslan abi kanat sinirlerinin çizimini yapmış ancak kesememiş elektrik olmadığı için, akşam bende yanına uğradım ve Lazerle kestirmeye karar verdik :) Yenimahalle semtinde harfatölyesi diye bir yer'e ketirdik sinirleri ve 5TL ye mal oldu :D elde uğraşmaya değmezmiş doğrusu :D ayrıca komple uçak planınıda 20 25tl ye kesiyor :)
...
Üstad mükemmel bir aletmiş bu, şaka gibi resmen. :eek: Her modelciye lazım bundan, fiyatını hiç sorasım gelmiyor yalnız. :laugh:

Kesim için hangi formatta götürmek gerekiyor çizimi autocad (dwg) falan mı ?

Eline sağlık üstad, sahibi görseydi modeli verdiğine çok pişman olurdu bence. :lollol:

Black Horse SU-26M Tamir

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Desene bu hafta sonu yine bir maiden var

Bakalım 3 gün önce ne demişim :lol: :lollol: "Ben demiştim" demeyi aslında pek de sevmem doğrusu :lollol: :lol:

Şaka bir yana, lazer alet süper. Elektrik kesildiği senin de dediğin gibi iyi olmuş. 5 TL uğraşılmaz. O zaman ne diyoruz " Hayırlı ve kırımsız Maidenler üstad" :halay:

Black Horse SU-26M Tamir

Türker Akgün' Alıntı:
Üstad mükemmel bir aletmiş bu, şaka gibi resmen. :eek: Her modelciye lazım bundan, fiyatını hiç sorasım gelmiyor yalnız. :laugh:

Kesim için hangi formatta götürmek gerekiyor çizimi autocad (dwg) falan mı ?

Eline sağlık üstad, sahibi görseydi modeli verdiğine çok pişman olurdu bence. :lollol:

valla sadece lazer tüpü 3000 TL den bahsediyordu dün :D kesim içim DXF formatında götürdük autocad yada corel oluyor :) modelin sahibine resimleri atayım ozaman :D teşekkür ederim Türker :)

Bakalım 3 gün önce ne demişim :lol: :lollol: "Ben demiştim" demeyi aslında pek de sevmem doğrusu :lollol: :lol:

Şaka bir yana, lazer alet süper. Elektrik kesildiği senin de dediğin gibi iyi olmuş. 5 TL uğraşılmaz. O zaman ne diyoruz " Hayırlı ve kırımsız Maidenler üstad" :halay:

Mehmet abi bu kısım benim elimde olmayan birşeydi Autocad ve Corel kullanmayı bilmiyorum , daha doğrusu hiç denemedim belki kullanabilirim densem :p şaka bir yana dediğim gibi benim elimde olmayan bir süreçti ve Arslan abşi bu hafta çok işim var yetiştiremem demişti ama benim hergün zırt pırt aramama dayanamadı demekki :D

5TL gerçekten çok uygun bir fiyat :D bundan sonra elde kesmem doğruca lazere :D inşallah hayırlısı ile maidanı atlatırız abi :)

Sümer abi nerelerde bu aralar ya :( kayboldu :(

Black Horse SU-26M Tamir

Mesut AKIN' Alıntı:
Mehmet abi bu kısım benim elimde olmayan birşeydi Autocad ve Corel kullanmayı bilmiyorum , daha doğrusu hiç denemedim belki kullanabilirim densem :p şaka bir yana dediğim gibi benim elimde olmayan bir süreçti ......

Sümer abi nerelerde bu aralar ya :( kayboldu :(
Biliyorum üstad, takılıyorum sana bakma bana :lol: :lollol: Sümer abi buralarda aslında, bugün 09:03 girmiş en son foruma ama ya konuyu görmedi ya da cevap yazmaya vakit olmadı henüz :)

Black Horse SU-26M Tamir

Biliyorum üstad, takılıyorum sana bakma bana :lol: :lollol: Sümer abi buralarda aslında, bugün 09:03 girmiş en son foruma ama ya konuyu görmedi ya da cevap yazmaya vakit olmadı henüz :)

abi konuya yazması değilde kaçgündür yazmıyor foruma :(

Black Horse SU-26M Tamir

Üstadım harikasın yine...Lazer işi çok güzel olmuş.Corel çok karmaşık değil , inanıyorum sen 1 haftada hakim olursun.Çünkü sen ilgiyle sarılınca elinden hiçbirşey kurtulamıyor...... :saygilar:

Black Horse SU-26M Tamir

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Üstadım harikasın yine...Lazer işi çok güzel olmuş.Corel çok karmaşık değil , inanıyorum sen 1 haftada hakim olursun.Çünkü sen ilgiyle sarılınca elinden hiçbirşey kurtulamıyor...... :saygilar:

Teşekkürler Hakan abi :) Coreli bulup yükliyim ozaman ya bi deneme yapayım :) 3 5 parça kestirip denemede yaparım hem :) abi download edebileceğim bildiğin bi site varmı free olsun ama :)

Black Horse SU-26M Tamir

Ustam , bu lisanslı bir program , tüm program indirme sitelerinden indirebilirsin ancak 1 aylık kullanım hakkıyla.Demo versiyonunu yani....

Black Horse SU-26M Tamir

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Ustam , bu lisanslı bir program , tüm program indirme sitelerinden indirebilirsin ancak 1 aylık kullanım hakkıyla.Demo versiyonunu yani....

Hakan abi onu biliyorumda forumda phoneix te lisanslı ama kaçımız 300 dolar verdik bi simülatöre ! ! !! bilmem anlatabildimmi :D bi şekilde cracklisi vardır :D

Black Horse SU-26M Tamir

Yahu ne atıp tutuyonuz arkamdan. :D
Bir kere laser kesime hastayım. Hatırlarsanız Sea Fury burnuna birbuçuk kiloluk ağırlığı da benzer (plazma) bir yöntemle kestirmiş ve hayran kalmıştım. Geçenlerde ise PM Model (Selim Etger Hoca) ziyaretimde canlı canlı izledim. Yanlış anlamayın ama öküz treni nasıl seyrediyorsa ben de 24 saat kesintisiz izleyebilirim o kesimi. Muhteşem birşey.
Bu arada birkaç noktayı saptadım, izninizle paylaşayım.
Arslan hocam karizma bir saç yapmış görmeyeli. (Benim gibi saç özürlü olunca ilk bu dikkat çekiyor).
İkincisi bence Mesut hepinizi yedi! Dikkat ederseniz son fotoğraflardaki kanatlar SIFIR kanat. Hiç onarılmış kanat öyle mi olur? İsterseniz ben size gerçek onarılmış kanatların fotoğraflarını gönderirim. Yamalı yamalı. Bu ne böyle kardeşim... :D