Baştan sona skyhunter doğuyor :)

Sümer bey'in dediği gibi konnektörlerde oksitlenme sorunu olabilir.
Ben hala kumanda kontrollerinden şüpheleniyorum. Kumanda ayarlarından ayrıca model setupdaki ayarlar filan iyice gözden geçrilmeli.
Bende yeni aldığım jumper T8SG V2 kumandaya alışmaya çalışıyoru. Benzer sorunlar, minik bir ayar hatasından olabiliyor. Ya servonun bırı durup ani hareket ediyor. Ya esc yarıdan sonra gaz kesiyor filan. Sonuçta bakıyorum benim gözden kaçırdığım minik bir hata...:rolleyes:
O nedenle, herşeyi yeniden ele almak gerek gibi.
Kumandadan başlayarak. :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Sümer bey'in dediği gibi konnektörlerde oksitlenme sorunu olabilir.
Ben hala kumanda kontrollerinden şüpheleniyorum. Kumanda ayarlarından ayrıca model setupdaki ayarlar filan iyice gözden geçrilmeli.
Bende yeni aldığım jumper T8SG V2 kumandaya alışmaya çalışıyoru. Benzer sorunlar, minik bir ayar hatasından olabiliyor. Ya servonun bırı durup ani hareket ediyor. Ya esc yarıdan sonra gaz kesiyor filan. Sonuçta bakıyorum benim gözden kaçırdığım minik bir hata...:rolleyes:
O nedenle, herşeyi yeniden ele almak gerek gibi.
Kumandadan başlayarak. :)

cevaplar için, okuyan ilgilenen herkeze teşekkür ederim aslında çok fazla uzatmak istemiyorum konuyu ama bi türlü olmadı gitti.
konnektörleri kesip alıcıyada bağlamadan direk servo testerda da aynı sorun devam ediyo bu nedenle kumanda alıcı esc de sorun ihtimalinden beraat ediyo.

yani kesinlikle kablo uzayınca sorun çıkarıyo. Alıcıyada bağlasam tester'a da bağlasam kablo uzamazsa sıkıntı yok

şuan kablo ile ilgili bilgim: kablo incelirse direnç artar akım azalır sorun çıkar
akım kesilmemesi için daha kalın ve bakır kablo ile devam ettim faydası oldu ama hala sorun devam ediyo.
sanıyorumki sizlerin servoları daha önce gönderdiğim videolardaki gibi hareket etmiyo.
şuan suçu servonun markasına modeline yıkıcam heralde.kablo uzayınca akımı alamıyo diye(servoyuda açtım inceledim aksilik yok)

Amerika'da Ford firmasına bir şikayet gitmiş. Adam diyormuş ki "ben her akşam arabamla dondurma almaya giderim. Vanilyalı dondurma alınca otomobilim çok zor çalışıyor ama çilekli alırsam çok kolay çalışıyor". Biliyor musunuz bunu...?

• Beğen
Tepkiler: Can Sismaneli
Amerika'da Ford firmasına bir şikayet gitmiş. Adam diyormuş ki "ben her akşam arabamla dondurma almaya giderim. Vanilyalı dondurma alınca otomobilim çok zor çalışıyor ama çilekli alırsam çok kolay çalışıyor". Biliyor musunuz bunu...?
çilekli yi çabuk verdikleri için motoru kapatmıyo motor soğumuyo öyleydi heralde:laugh:

Vanilyalı çok satıldığı için marketin girişinde. Hemen alıp çıkıyor. O esnada karbüratörde yakıt buharı tıkacı oluşuyor. Çilekli marketin içerilerinde. Onu alıp gelene kadar yakıt buharı kayboluyor. Yani mutlaka bir sebebi var...

Vanilyalı çok satıldığı için marketin girişinde. Hemen alıp çıkıyor. O esnada karbüratörde yakıt buharı tıkacı oluşuyor. Çilekli marketin içerilerinde. Onu alıp gelene kadar yakıt buharı kayboluyor. Yani mutlaka bir sebebi var...
Bunu ilk defa duydum, süpermiş gerçekten :laugh::laugh:

Serhat, telemetri var mı? Varsa telemetriyi bir kapat bakalım olacak mı?

Sistematik bir şekilde ilerleyelim. Öncelikle Levent Bey'in önerisi çok önemli. Onu bir denemek lazım. Sonra...
Şimdiye kadar sorun yaratan sistemde eleman değiştirerek ilerlemeye çalıştık. Yöntem değiştirip tamamen farklı elemanlar içeren çalışan bir sisteme bu sistemin elemanlarını (uzatma kablolarından başlayarak) dahil edip denemek lazım. Ya da her şeyi kapıp bir hafta sonu İstanbul'a geleceksin. Hezarfen'de bakacağız... :D

Serhat, telemetri var mı? Varsa telemetriyi bir kapat bakalım olacak mı?
levent bey telemetriyi kapatarakta denedim hatta alıcı ve vericiyide değiştirdim yetmedi kumandayı alıcıyı vericiyi pili esc becini devreden çıkarıp tester ile denedim farklı kablolarla denedi (220lik kabloyla bile denedim:lol:)
sırada ortamı değiştirmek var alıcam pili malzemeyi evden uzaklaşıcam her yer wifi
birde şöyle bir not geçeyim servoya yalnızca (+)ve(-) verdiğimde stop moduna geçiyo(stop modu diye tabir ettim yani enerjiyi alıyo ve harekete mukavemet gösteriyo) sinyal kablosunuda ilave ettiğimde başlıyo yine dansöz gibi kıvırmaya

Sistematik bir şekilde ilerleyelim. Öncelikle Levent Bey'in önerisi çok önemli. Onu bir denemek lazım. Sonra...
Şimdiye kadar sorun yaratan sistemde eleman değiştirerek ilerlemeye çalıştık. Yöntem değiştirip tamamen farklı elemanlar içeren çalışan bir sisteme bu sistemin elemanlarını (uzatma kablolarından başlayarak) dahil edip denemek lazım. Ya da her şeyi kapıp bir hafta sonu İstanbul'a geleceksin. Hezarfen'de bakacağız... :D
imkan bulabilirsem neden olmasın davet için teşekkür ederim:):saygilar:

Kendi açımdan son bir öneride bulunacağım.
Arkadaşların çoğu bilir. ESC sinyal kablolarının (servo kablosunun aynısı) bazılarında ferit halkalar kullanılarak kablo halkaya bir kac tur sarılır.
Elektronikten anlayan arkadaşlar daha iyi anlatabilir belki. Kanımca kablo uzayınca epmedans denen olay oluyor. Bir tür dalganın mendireğe çarpıp geri dönmesi ve ardından gelen dalgayla çarpışmasına benzetebiliriz. Empedans kelimesini yanlış kullanmış olabilirim, zira elektronikci değilim.
Sonuçta o ferit halkalardan temin etme şansınız varsa bir de öyle deneyin.

Kendi açımdan son bir öneride bulunacağım.
Arkadaşların çoğu bilir. ESC sinyal kablolarının (servo kablosunun aynısı) bazılarında ferit halkalar kullanılarak kablo halkaya bir kac tur sarılır.
Elektronikten anlayan arkadaşlar daha iyi anlatabilir belki. Kanımca kablo uzayınca epmedans denen olay oluyor. Bir tür dalganın mendireğe çarpıp geri dönmesi ve ardından gelen dalgayla çarpışmasına benzetebiliriz. Empedans kelimesini yanlış kullanmış olabilirim, zira elektronikci değilim.
Sonuçta o ferit halkalardan temin etme şansınız varsa bir de öyle deneyin.

mehmet bey çeşitli ferit halkalar kullandım kar etmedi. elimdeki servodan bikaç tane vardı onlarıda denedim. gittim denemek amaçlı farklı bir servo aldım karşılaştırmalı sonucu video da görebilirsiniz şimdi ben bu servoları ne yapmayım.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Mehmet bey ve Sümer bey servoları değiştir demişti değil mi? :)
değiştirdim ama yedekte bulunan aynı model servolarla değiştirebildim:D
sorunun servonun kendisinden kaynaklandığı çıkmış oldu ortaya 7 servom var aynı model hepsindede aynı şorun olduğuna göre es08ma2 sıkıntılı bir model diyebiliriz heralde.
şimdi şu servoları açayım inceleyim bakalım ne farkları varmış
bu arada gördüğüm kadarıylada iç yapıları hemen hemen aynı bu durumda analog ve dijital servo arasındaki yapısal fark nedir ki

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari